Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Auenhaugen

Date:
31.05.2019
Distance:
5.0km

Map    

Sandsstølen bålplass

Date:
26.05.2019

Tur med barn og barnebarn. Gikk fra der vår sønn og familien bor og opp mot Skåsheim gård. Videre til venstre etter blåmerket sti/turløype merket Kreklingen og senere Sandsstølen. God merking under veis.

Map    

Hang og Galden

Date:
23.05.2019
Distance:
5.5km

Glemte å sette på GPS før jeg var kommet langt oppi lia ute i Øvstedal. Ser litt rart ut! Fulgte Seljedalsvegen utover fra Nummedal der min bror bor og til vassinntaket for Sognekraft litt på utsiden av Øvstedal. Gå på bro over elven og skilt merket Hang henger på gjerdet der. Gå gjennom grindene og følg stien oppover til Hang. Ikke merket, men lett å finne, det går oppover.... Før vi startet på denne turen hadde jeg to alternativ, det ene var opp til Hang og over Galden og ned igjen på Åse og hjem, det andre var fra Hang til Ennebakkfjellet. På grunn av formen min i dag og fare for regnbyer, ble Galden valgt. Flott det, da jeg har kikket på Galden hele livet men aldri gått der. På Hang følger du en sti som går på utsiden av stølsgarden til høyre, når du kommer opp. >>>

Map    

Hodnafjellet

Date:
18.05.2019
Distance:
5.1km

På vei til Haugesund på familiebesøk. Kjørte vestover på E 134 og tok av på E39 ved Våg. Kjørte Sundførvegen (E39) til Tveit bedehus og parkerte der. Gikk litt tilbake på hovedvegen til vi kom til en grind og merke Hovdafjellet. Fulgte skiltingen oppover "traktorveien" og senere stien til toppen. Bok i en kasse rett før toppen. Varde på toppen. Gikk lit rundt på topplatået og så på utsikten i alle retninger. Nede på kanten ser en E134 gå forbi. Tilbake samme vei.

Map    

Mikaelshula med turgruppa

Date:
16.05.2019

En fin tur til Mikaleshula med en flott gjeng fra turgruppa i et nydelig sommervær. Kan det bli bedre? På veien tilbake gikk noen av oss opp på Mikkelsås. Der var det enda finere.

Map    

St. Hansåsen

Date:
13.05.2019
Distance:
2.2km

Neste topp i dag var St.Hansåsen. Kjørte til Slettholt, parkerte i veikanten og gikk inn/opp traktorveien til vi kom til en bekk. Der var broen borte og vi måtte balansere på en tømmerstokk over bekken. Broen lå ved siden av bekken. Gikk videre litt innover og brakk oppover. Ikke følge vårt spor oppover, men nedover fant vi en bra vei, som kan anbefales. Toppen har fin utsikt over havet og masse skog. Vi kunne også se hjem til Vealøstårnet i Skien.

Map    

Nesskjeggen

Date:
13.05.2019
Distance:
2.5km

Fint vær og klar for to små topper i dag. Kjørte inn i retning Kjose til vi kom til Tyskhusbakken p-plass. Gikk opp den gamle traktorveien til denne delte seg oppe i lien. Usikker på hvordan vi skulle gå videre her, hadde lest om at en traktorvei gikk inn til foten av fjellet og at det var sti videre. Tok veien til høyre da dette virka mest naturlig, men da vi kom til enden av traktorveien, var vi ikke ved foten av fjellet og der var ingen sti heller. Vi kava oss derfor oppover på type vill-gåing. Traff på en sti da vi var nesten oppe og fulgte denne til toppen. Bestemte oss for å følge den nedover etterpå. Toppen er fin med utsikt over store skogområder og Farrisvannet. Mat her før vi gikk nedover stien til den gikk veldig mye i feil retning. Da ble det en annen sti et stykke >>>

Map    

Sør vest for Røysekollen

Date:
12.05.2019
Distance:
5.5km

Kristen hadde løpt Holmenkollstafetten i går, og vi gikk litt på stolpejakt i Oslo før han løp. Vi planla å gå den nest siste kommunetoppen i Akershus som en søndagstur med Anne Marie og Paul. Kjørte da fra Bærum til Oslo og fulgte Rv 22 til Fetsund og videre på Rv 22 og tok av i retning Mysen. Så kjørte vi Rv 169 mot Løken til en grusvei mellom noen få hus til stistart ved bommen. Parkerte ved bommen (se bildet). Her er plass til en 4-5 biler. Gikk innover grusveien til en dårlig traktorvei til høyre, merket ved noen gamle blå band. Fulgte denne stien/traktorveien oppover til vi mistet den i et hogstfelt. Gikk så oppover der det føltes naturlig. Traff igjen stien med blåmekringene litt oppi lien og fulgte denne til toppen. På grunn av stri, kald nordavind gikk vi litt >>>

Map    

Valås, Øvrumkollen og Melakollen

Date:
08.05.2019

Liv sine tre siste ti-topperne i 2019 etter jobb. Men det blir jo ikke de siste da jeg skal gå de med Kristen også og barnebarna. Kristen var kommet hjem fra jobb og var med i dag. Kjekk ting å gjøre i dag på frigjøringsdagen. Da flagger de for meg over alt. Gikk først til Valås i Porsgrunn den vanlige ruten fra parkeringen. Neste topp - Øvrumkollen tok litt lengre tid da det var mye blomster å se langs stien. Gikk fra Jarseng, samme sti opp og ned. Til slutt kjørte vi til Siljan og gikk Mælakollen fra den vanlige parkeringen ved hovedveien der.

Map    

Årdalsåsen og Valleråsen

Date:
05.05.2019
Distance:
5.9km

Etter turen til Fjerdingen kjørte jeg til Moheim og parkerte der. Gikk først opp til Årdalsåsen og tok en liten matpause der før jeg gikk halvveis ned igjen til Moheim og fulgte stien opp til Valleråsen. På veien ned igjen traff jeg ca 20 menn med hver sin bil. De skulle til toppen. Første og sikkert siste gang jeg treffer på bilkø oppover liene her.

Map