Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Morgentur til 10-toppen Melakollen

Date:
30.04.2023
Map    

Storestøa i blåsten

Date:
25.04.2023
Distance:
5.1km

Etter en overnatting på Litledalen p-plass og en kveld med intens og fantastisk fuglesang og ellers stillhet, våknet vi til de første bilene til morgentrimfolket. Denne turen gikk på grusvei helt opp og jeg skjønte at nå var det tid for å gi meg og kjøre hjem etter denne turen, da kneet var styggvondt hele turen opp. Fin utsikt fra toppen og en deilig benk på nedsiden av bygningene og masten der oppe. Deilig å hvile noen minutter i den kalde vinden. Kjørte hjem til Skien i stedet for å ta flere turer.

Map    

Rossåsen

Date:
24.04.2023
Distance:
0.7km

På vei hjem fra Haugesund tok vi med oss noen småtopper i den kalde vinden. Vi kjørte opp til toppen av Granlivegen. Vi var litt spente på om det var plass til bobilen vår på denne parkeringen, men det var ingen problem. Gikk raskt opp og like raskt ned igjen, da det var litt regn i luften i tillegg til vinden. Nå kom det regnbyer og vi bestemte oss for å avslutte turene her og kjøre til Flekkefjord og gå Storestøa dagen etter.

Map    

Bråsteinåsen blandt nyfødte kalver og ammekyr

Date:
24.04.2023
Distance:
2.5km

På vei hjem fra Haugesund tenkte vi å gå noen få topper og Bråsteinåsen ble valgt. Vi valgte å parkere på nedsiden av E39, da vi var usikker på plassen på den merkede parkeringen. Dette hadde ikke vært noe problem. Oppover gikk vi gjennom et beite med mange kyr og kalver. Kjekt å gå der og se de små kalvene sammen med mødrene sine. Et helikopter svirret over oss hele veien opp og på toppen så vi at det flyttet noen ting, så ut som en slags vogn. Her var det også noen få dråper i luften, så oppholdet ble kort på toppen.

Map    

Vardefjellet

Date:
21.04.2023
Distance:
5.5km

Dette ble siste turen før vi skulle på besøk til svigerfar. Hadde tenkt å ta flere, men kroppen min ville ikke mer nå. Vi leste på UT at vi skulle parkere ved bedehuset rett over broen og det gjorde vi. Men det er en mulighet å stå på p-plassen til lekeplassen i det nye byggefeltet der inne som traktorveien og stien til toppen stater. Da sparer du mye asfalttrasking. Det var nok en av grunnene til at kroppen min streiket på denne turen. Noen sa at de går fra nordsiden også. Det er nok korteste og best? I et kryss på traktorveien ble jeg litt usikker på hvor jeg skulle fortsette, så derfor hakk i GPS-sporet der. Mange sauer og lam på beite oppover. Etter traktorveien gikk det over til sti. God benk etter den aller bratteste bakken. Videre fremover kanten og opp til toppen. Kjempeutsikt >>>

Map    

Hognåsen

Date:
21.04.2023
Distance:
3.8km

Kjørte av fergen i Arsvågen og tok første vei til venstre merket Are friområde. Parkerte på p-plassen og fulgte merkingene over beiteområdene til Steinvikane. Litt bløt sti her og der utover. Der er stidele og merking mot Hognåsen. Vått i stien oppover et stykke her også. Så en havørn som kretset over området litt lengre oppe og vi skjønte hvorfor etter hvert. Vi kom opp i et skikkelig drama. Der stien krysser et ødelagt steingjerde stod en sau på ene siden av gjerdet og et nyfødt lam på andre siden. Sauen breket men lammet klarte ikke å komme seg over gjerdet. Vi trakk oss litt bakover, men til tross for at lammet forsøkte mange ganger, gikk det ikke. Da gikk vi litt til høyre for dem og klatret over gjerdet der slik at mor kunne komme seg over og de kunne være på andre >>>

Map    

Skjena

Date:
21.04.2023
Distance:
2.4km

Da stod Skjena for tur. Kjørte inn til denne fine parkeringen der flere turstier starter. Koselig sti/taktorvei med nydelig utsikt oppover. Fulgte denne helt til vi tok av og inn i skogen. Her var det slutt på gleden over utsikt og sti. Fulgte noen dyretråkk her og der, men mest ble det bushing. Toppen er ikke noe å skrive hjem om der den ligger midt inne i skogen. Men vi nøt turen ned og utsikten, lammene og været.

Map    

Vestbøvarden

Date:
20.04.2023
Distance:
2.1km

Nå er tunellen til Finnøy blitt gratis å kjøre og vi hadde ikke vært der før. Vi kjørte rundt øyen og i tillegg ville vi ta denne toppen med oss. Vi tok ikke sjansen på å kjøre opp der Knut Sverre hadde kjørt, og godt var det. Det er ingen vei for en bobil og du skal ha litt høy bil for å kjøre opp, da det er store humper i veien. Grinden var også låst, så det var ikke alternativ å prøve. Vi fant en p-lomme som var fin og stor å stå den lille tiden vi var på toppen. Fin utsikt fra toppen som ligger i sauebeiteområder. På vei ned ble vi nysgjerrige på hva vi kunne se fra enden av traktorveien og gikk for å sjekke. Flott utsikt fra det punktet. Videre tilbake til Fjøløy for overnatting og nydelig solnedgang der.

Map    

Mastavarden

Date:
20.04.2023
Distance:
2.3km

Hadde lest en beskrivelse der de skrøt av den fine parkeringen med informasjonstavle og greier her og ble ganske lang i maska da vi ikke kunne finne verken p-plassen eller infotavla. Kristen fant en bonde som så etter sauene sine rett i nærheten og spurte ham om hvor parkeringen var. Han sa at den ikke eksisterer lengre og at de laget gang og sykkelsti der i stedet. Han sa vi kunne stå på g/s stien mens vi gikk opp. Godt merket sti helt opp og fin utsikt både oppover og fra toppen. På toppen traff vi 4 spreke folk som gikk hit hver dag. De sa at de nå holder på å opparbeide en p-plass bak hotellet i Finnasandbukta. De kom via den nye fine stien. Så til neste mann, finn den p-plassen.

Map    

Askjervarden

Date:
20.04.2023
Distance:
1.5km

Parkerte ved Kiwi og gikk bortover veien for å prøve om der kunne være en sti. Det var flere kandidater, men letteste var å gå rett opp. Toppunktet er ubestemmelig, så vi trasket over alle mulighetene der. Var så opptatt med å finne toppunktet at vi glemte å ta bilder her. På vei ned gikk vi i motsatt retning i håp om å finne en sti som gikk ned et annet sted, ende med litt dyretråkk og bushing. Så ut som om det kunne være kyr på beite her, så vi var ikke helt trygge her vi gikk heller. Denne lette toppen ble ikke noen høydare til tross for fin utsikt både på vei opp og ned.

Map