Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Ryksåsene tur 2 den 1.desember

Date:
01.12.2018
Distance:
4.6km

Etter å ha vært på Lønskollen kjørte vi Vivestadåsenveien til Holtung og Bakstevoll, der kjørte vi Holtungveien til Skjerpe, så noen meter inn på Kleivaveien, der det er en fin parkering på høyre side og merket sti til toppen. Parkerte her og gikk oppover i det fine terrenget. Måtte ut på alle de merkede utsiktspunktene. Der er benker og gapahuk på den første. Liker godt stien her, da den går i bøkeskog, godt med lys, og det så nesten ut som gull der vi gikk. I tillegg var det irrgrønn mose inni mellom. Stien er fin med godt underlag hele veien. Litt vått etter regnet her og der men lett å gå utenom. GPS-sporet gikk sine egne veier her og der, vi var oppom toppene på veien. Toppunktet er ikke sprekt, det ligger midt inni skogen, og der det er merket utsikt i toppområdet, >>>

Map    

Lønskollen tur 1 den 1.desember

Date:
01.12.2018
Distance:
4.0km

Besøk av Anne Marie fra Bærum denne helgen og lørdagen meldte de opphold og "varmt". Det regnet godt dagen før og det skulle det gjøre i dagene etter også, så dette måtte bare utnyttes. Vi kjørte fra Skien via Steinsholt og mot Hvittingfoss. Tok inn vei 820 Damtjernveien og inn på Vierstadlinna sørover et lite stykke til vi kom til parkeringen ved det røde potetlageret. Det står potetlageret og Lønskollen på lageret. Parkerte her og fulgte traktorveien og senere den brede stien helt opp til hytten på toppen. Skrev oss i boken litt forbi hytten og gikk så ut på kanten og satt der og spiste niste. Litt utsikt. Da dagen er kort i disse tider, gikk vi raskt ned igjen og kjørte videre til neste parkering.

Map    

Mørjeklovåsen sør øst

Date:
26.11.2018
Distance:
1.1km

Tur nummer to denne dagen. Kjørte RV 30 til grensen mellom Porsgrunn og Larvik og tok grusveien til venstre der (Vestmovegen). Der står kjøring kun etter avtale, men vi kjørte likevel. Tok til venstre i første kryss og så til høyre i neste kryss og kjørte til p-lommen. Parkerte her og gikk rett opp lien fra bilen. Litt klyving her og der men kom oss fint opp på toppen. Tok bilder her og ruslet ned på en litt finere utsiktspunkt og kosa oss med litt peanøtter mens vi nøt solstrålene og utsikten. Her var det ikke trekk, men det var jo en del kuldegrader fortsatt, så vi satt nok ikke mer enn 15 min før vi gikk ned igjen til høyre for der vi satt. Sporet vårt ned fra toppen er et godt valg.

Map    

Gampedalsåsen og Plasseråsen

Date:
26.11.2018
Distance:
4.4km

F Fridag, fint og kaldt vær og endelig kunne vi få Grelandslisten komplett igjen. Kjørte utover forbi Bergsbygda til Ramberg p-lomme. Grusveien går opp til venstre der det er et brunt hus rett i veien og busstoppskilt på begge sider av veien. Parkerte på en liten lomme rett innenfor begynnelsen på veien, men her kunne vi kjørt helt opp til steingjerdet og alle bikubene på p-plassen et stykke inne i veien. Hutret litt i de 7 minusgradene da vi fulgte traktorveien videre innover og gikk opp et sted det så bratt, men OK ut. Oppover er det renner og humpete her som ellers her ute ved kysten. Kan anbefale turen vår ned igjen, som den beste turen opp også. På toppen av GAMPEDALSÅSEN er det ikke så spennende, men vi gikk rundt kanten og fant fin utsikt fra flere plasser her. Matpause >>>

Map    

Fantekjerringkollen og Trytetjernene

Date:
12.11.2018
Distance:
4.2km

Endelig, fri og godt vær. Lot husarbeid være husarbeid og kosa meg på tur i nærmiljøet i dag. Hadde regnet skrekkelig i helgen og stien var mer elv enn sti, men flott tur i solskinnet. En flaggspett jobbet godt i toppen av et tre da jeg gikk forbi, ellers bare huder og folk, men ikke mange på tur her i dag.

Map    

Søndagstur på Hvasser

Date:
04.11.2018
Distance:
3.5km

Hadde helg på den fine villaen Tjøme Radio. Søndagen gikk vi en fin tur i variert terreng ytterst på Hvasser. Kjørte til Tjønneberget parkering og fulgte sjøkanten derfra, over Tjønneberget på vei tilbake. Var oppom Tjønneberget 12 m, men sekken lå igjen og i den lå mobilen. Ikke GPS spor derfra. Flott tur i vind og blåst. Mange surfere og kaitere på havet.

Map    

Verdens Ende og begge Torås toppene

Date:
03.11.2018

Mens Liv var på konferanse i Oslo var Kristen sammen med venner på den fine villaen Tjøme radio. Denne lørdagen gikk de fra Tjøme Radio t/r Verdens ende og opp på begge Torås toppene. Liv kom ned til Tjøme lørdag kveld.

Map    

Sørøst for Bjørnkollen

Date:
28.10.2018
Distance:
11.9km

Sissel og jeg hadde snakket om å ta denne toppen i år, men nå var det nesten for sent, men bare nesten. Vi hadde hatt gjester lørdagskvelden, det ble sent, men heldigvis hadde vi skrudd klokken så vi fikk en time ekstra til å sove. Plukket opp Sissel i Siljan kl. åtte og kjørte til Vikersund. Tok av mot Sylling og tok så av mot Breilia turområde. Fulgte Breiliavegen opp til parkeringen ved bommen. (På veien er det to bommer. Den ene tar kort og koster kr 50,-, den andre koster kr 25,- og du må betale i kontanter. ) I minus 4 gikk vi innover grusveien og så over på blåmerket sti i retning Breilia. Veldig fint å gå her nå, da det var frosset på alle myrene og stien var tørr og fin. Mellom Gørrpyttvannet og Tretjerna går det en sti sørover til Lunnaas hytte. (Dobbel blåmerking >>>

Map    

Hvitsteintjenn gapahuk

Date:
25.10.2018
Map    

Hvitsteintjenn gapahuk

Date:
23.10.2018
Map