Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Klatrehelg i Oslo

Date:
30.05.2014

Jeg var, sammen med Anne Marie, på DNT Nybegynnerkurs i klatring på klatrefeltene ved Grefsenkollen, Skårdalen og Hauketjern. Hadde aldri klatret før og fikk virkelig utfordret meg selv både psykisk og fysisk. Spesielt søndagen da vi klatret på det nye klatrefeltet ved Hauketjern. Klatret også på led. Flotte dager i skogen. Spesielt søndagen da vi gikk 40 min hver vei på stier som gikk ut på skrenter og gjennom revner, for å komme til det nye klatrefeltet ved Hauketjern. Masse klatrere i skogen og i veggene innover. Jeg er klar for mer klatring og rappelering! Har nå et håp om å komme til Storen!

Map    

Tur etter en hard helg

Date:
25.05.2014

Jeg har vært kjøkkensjef for 105 unger og 25 ledere på leir på Kollmyr skole i helgen og var veldig sliten i bein og rygg etter utallige timer på de harde golvene der. Men Kristen var klar for tur og jeg lot meg lett overtale, selv med slitne bein. Plukket da ut to lette 100 m pf topper: Veitåsen i Porsgrunn og Høgenhei i Bamble. Været var fantastisk, sommer i mai! Vi parkerte på toppen av Brentåsen og fulgte delvis gjerdet og noen små steier og tråkk til toppen av Veitåsen. Ikke noe utsikt å skrive hjem om, men OK å vite at dit gidder vi ikke igjen. Ned igjen til bilen og så kjørte vi til Storås i Bamble. Parkerte ved et strømhus på toppen av Krabberødveien. Der var også og et eller annet annet hus/bod. Der startet siten. Dennne stien er ikke merket, men går oppover >>>

Map    

Bryne

Date:
23.05.2014
Map    

Svarteberget og Vallerdalsåsen/Skilskjølen

Date:
20.05.2014

Kjørte til Oklungen på en fin og varm dag i mai. Parkerte på P-plass ved Oklungen på nordsiden av vannet Oklungen. Gikk inn skogsbilveien og tok av til høyre mot blåmerket sti Svarteberget. Fulgte fin sti het til toppen. Varmt og deilig i solen på toppen her. Vi kosa oss med nøtter og fin utsikt og tørket t-skjorte og knebeskyttere før vi gikk videre nordvestover på blåmerket sti. Videre på skogsbilvei et lite stykke og blåmerket sti videre. Inne i skogen tok vi stidele mot Skauguttplassen og skar opp lia der på blåmerket sti. Kom til den store steinen med stige på begge sider inne i revnen. Der var veldig våt sti gjennom denne revnen. Gikk opp på begge toppene fra revnen. Slappet av på et fint berg der en ser nedover mot Siljansiden. Fortsette nedover revnen til vi kom >>>

Map    

Sommeren er her og Ti-topperne fullført

Date:
16.05.2014

Da var det tid for Livs siste titopper i år. Vi valgte Blåfjell og gikk opp fra Kleven. Det er nye hogst ved Stakamyr, så vi gikk den andre veien, dvs rett frem i enden av skogsbilveien. Der var det hogst for noen få år siden, men nå er det fint. Satt lenge på toppen og nøt sommeren, som nå er kommet. Bestemete oss for å ta Valås også, slik at Kristen også fikk fullført Ti-topperne før 17.mai. Kjørte til Lanner og gikk opp den vanlige veien. På toppen var det helt topp å sitte og vi klarte nesten ikke å rive oss løs for å gå ned igjen. Plukket liljekonvaller på vei ned. Buormen, som bor opppå en trerot midt på stien, nesten på toppen, skremte meg i dag, da han var kommet en meter lenger ned enn der han pleier å være. God 17.mai til alle!

Map    

Rundløype oppe på Langelandskollen, Ulvskollen

Date:
15.05.2014

Vi er på slutten av Ti-toppern og bestemet oss for å gå en litt lenger rundløype når vi skulle gå til Kammerherrens utsikt. I litt ustabilt vær gikk vi til Siljuknatthytta og skrev oss i boken der. Videre i litt småregn til Langelandskollen og Kammerherrens utsikt og hytten der. Kaffe, sjokolade og nøtte-pause der før vi gikk videre til Brynhildsbu på Søndre Ulvskollen. Her var det varm hytte og ny kaffepause med sjokolade. Det regnet fortsatt litt da vi gikk ned igjen til bilen. Fin og god tur i dag. Bare en topp igjen så er jeg ferdig, Kristen har to igjen.

Map    

Skrehelle-rundturen

Date:
14.05.2014

Klar for ti-toppern`s tur nr 7 og 8. Vi gikk opp fra vest til Vestre(Nordre) Skrehelle. Fin sti og godt merket oppover. Nøt en god nistepakke, kaffe og sjokolade på toppen. For en utsikt! Vi er lei for at vi ikke har vært her før, men NÅ skal denne alltid henge sammen med Lille Skrehelle og Skrehelle for oss. Synes det er finest utsikt fra denne toppen, til og med finere enn fra Lille Skrehelle. Veldig vått mellom Vestre Skrehelle og Skrehelle, men det regnet godt i går, så det skjønner vi. Gikk i lave gore-tex, men ble ikke våte, da vi hoppet og spratt litt og gikk litt utenom stien. Ny pause på Skrehelle og videre til Lille Skrehelle for en lengre kaffe/sjokoladepause. Vi kosa oss skikkelig i dag!

Map    

Årdalsåsen

Date:
13.05.2014
Map    

Galten

Date:
12.05.2014

Ti-toppern i full gang. Ny topp i år og vi gikk for første gang til Galten. Startet på Skifjell, ved Skifjellhytta. Fulgte godt merket blå sti opp nordløypa og ned sørløypa. Flott utsikt fra toppen!!! Dumt det var litt trekk på toppen, så vi klarte ikke å sitte så lenge. Perfekt og variert terreng for oss, oppover, bortover og nedover, sti, sva og grusvei. Litt vått noen steder, men ved å gå litt på sidene, gikk det fint med lave gore-tex. Som vanlig er ti-topperne Grenland godt merket og med gode stier! Hit skal vi garantert tilbake og da gå fra Skifjellhytta, via Galten til Østre og Vestre Vealøs og ned igjen Lensmannssenter. Det må være en fin tur.

Map    

Ti-topper

Date:
11.05.2014

Etter en liten operasjon på fredag, måtte leg ligge på sofaen og se på finværet på lørdag. Det var tungt. Søndag hadde det nemlig meldt regn igjen. Søndagen kom, men det var bare små lette regnbyer og vi tenkte at vi skulle prøve å gå Piggen. Fikk heller snu om det ble for tøft for meg. Rusla avgåde innover fra parkeringen fra Voldsveien. Parkeringen var full og vi gikk i kø innover. Det gikk greit med meg og vi dro forbi. Skrev oss inn i boka og ble enig om å ta Kjerkeåsen også. På kjerkeåsen var det også mye folk. Flott at folk bruker disse flotte ti-topperne vi har her i Grenland, selv om disse to ikke har utsikt fra toppene. På vei tilbake fra Kjerkeåsen, tok vi en annen vei tilbake til Voldsveien. Denne runden skal vi gå flere ganger. Fin dag i skogen med fuglesang >>>

Map