Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Eikelifjellet - Skien komplett igjen

Date:
28.05.2018

Litt overskyet fridag i dag og siden Skien har fått en ny 100 m topp, er ikke listen vår lengre fullført. Dette måtte vi gjøre noe med! Kjørte Rv 36 vestover fra Skien og tok av ved skilt Tveitan. Kjørte rett frem til vi kom til parkering ved Nedre Stavsjø. Gikk over broen og fulgte grusveien inn til vi kom til en vei der en hogstmaskin hadde kjørt oppover til venstre. Fulgte denne til det ble naturlig å ta rett opp. Fulgte et dyretråkk til å begynne med, siden mye blåbærlyngbushing og dyretråkk her og der til toppen. Mot toppen var det merket med merkesteiner et par plasser, men fant ikke flere. Utsikt fra kanten og to bålplasser viter om litt menneskelig aktivitet her. ikke sikker, men mener det var Kilevannet vi så i det fjerne. Tilbake samme vei.

Map    

Øvrumkollen - ti-topp med barnebarna

Date:
27.05.2018
Map    

Svarteberget

Date:
25.05.2018

Fin tur på en varm dag. Fin utsikt her oppe. Veibeskrivelse finner du på https://www.titoppern.no/topper-2018

Map    

Børja med turgruppen

Date:
24.05.2018

Fin kveld med tur til Børja og grilling på det fine tilrettelagte området ved Gorningen.

Map    

Loddo

Date:
22.05.2018

Etter å ha vært på Kongsfjellet kjørte vi til Loddo parkering for å se om vi kunne sove der. Dette er en stor parkering inn fra vegen og her er det fint å sove. Vi fant en egen liten lomme, som passet perfekt til bilen. Sovnet og våknet til fin fuglesang. Gikk den merkede rundturen opp og ned på Loddo. Klatret opp i tårnet. Ikke så fin utsikt her om fra Kongsfjellet nei. På vei ned så vi et skilt som viste sti til Veten og begynte å lure på om vi skulle gå dit herfra.

Map    

Skaftefjellet fra Loddo parkering t/r

Date:
22.05.2018

Da vi gikk ned fra Loddo, så vi et skilt som viste sti til Veten og begynte å lure på om vi skulle gå til Skaftefjellet fra denne siden. Sjekket kartet og ja, det så lagt ut, men.. Hadde lest at det var bare en liten lomme å sette bilen på i et vegkryss ved Vik og vår bobil er ikke bare å "slenge" inn i en veggrøft. Da det kom en spreking fra Loddo ned på parkeringen, stoppet jeg ham og spurte om hvor langt det var til Skaftefjellet herfra. Han sa at det var langt, men ikke så mye lengre enn fra andre siden og han påpekte parkeringsproblemene han også. Så vi bestemte oss for å gå herfra. Det var et godt valg. Den gode merkede stien gikk i et variert terreng, opp og ned fra alle "fjellene" mellom parkeringen og Skaftefjellet og var lagt fint i terrenget. Terrenget >>>

Map    

Kongsfjellet

Date:
21.05.2018

Etter en fin pinsehelg hos Ingunn, Ottar og med Kristens far, kjørte vi videre til Austevoll for å gå noen turer der ettermiddagen 2.pinsedag. Vi bestemte oss for å ta Kongsfjellet denne kvelden og kjørte opp til Selbjørn skole/idrettsbane i Bekkjarvik og parkerte der. Der startet den merkede stien til toppen bak sandvollybanen. Vi gikk først oppom tårnet, før vi gikk bort til selve 100 m toppen. Flott utsikt fra denne toppen, men en del vind.

Map    

Himakånå

Date:
21.05.2018

Ottar var kommet hjem og snakket om Himakånå, som nå holdt på å bli kjent i Norge. Han ville opp der før det ble altfor mange mennesker i det samme ærendet, og vi bestemte at vi skulle dra dit denne dagen. Kjørte fra Vats og til Hindaråvåg i Nedstrand. her parkerte vi ved butikken og fulgte veien videre og etter hvert den blåmerka stien oppover i skogen og langs kulturbeitene til toppen. Mye av stien hadde fantastisk utsikt over fjorden. Vi var ikke alene denne dagen, mange hadde samme ærend. Ikke visste jeg at det var så flott utsikt dere oppe. De sier det er den nye Trolltunga og jeg skjønner hvorfor. Himakånå, som de sier her nede har en fantastisk utsikt, både over Lysevannet og gårder, men også over fjorden.

Map    

Kjort

Date:
20.05.2018

I mange år har jeg kikket opp på fjellet som ligger rett over gården Kristens søster og mannen bor på og sagt at en dag må de bli med opp dit, nå var denne dagen endelig kommet. Vi kjørte inn til Stokkadal og parkeringen ved en gård der inne. Stien går opp forbi en geitegård og er merket. Fin sti opp helt til toppen, der det denne dagen blåste stiv kuling.Endelig fikk vi sett gården fra denne siden. Fant oss et lunt sted bak en stein og nøt utsikten fra denne flotte utsiktstoppen, og appelsin/eple før vi gikk ned igjen.

Map    

Araseto og Utsiradagene i et fantastsik vær

Date:
19.05.2018

Vi dro på familiebesøk til Haugesund og Vats og tenkte å slå det sammen med noen turer. Lørdagen meldte de strøkent vær på Utsira og i tillegg hørte vi at de skulle arrangere Utsiradagene der ute. Svigerfar og svigerinne ble med og vi tok 10.30 fergen ut i et nydelig vær. Kristen og jeg gikk opp på toppen mens svigerfar og Ingunn gikk over øyen og ned til Søre Vågen der Utsiradagene skulle være. Etter toppturen, gikk også vi ned dit. Denne øyen er en fin øy med mange fine, vedlikeholdte hus og noen artige ting. På Utsiradagene var det bla. konkurranser, musikk og marked og i dette været var det en fornøyelse å være der. På veien tilbake til Nore Vågen gikk Liv opp på Skarshojen via en liten sti etter et hvitt hus. Flott utsikt i alle retninger herfra! Tok 16:30 fergen >>>

Map