Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Juletregang på Vestre Vealøs

Date:
11.12.2017

Etter mye jobb, operasjon, pencelinkurer osv. osv var vi klar for en tur igjen. Kjørte opp til Lensmannseter og parkerte på stålisen på p-plassen der. Gikk opp via Vealøskapellet og til topps. Liv hadde brodder, Kristen ikke. Var glatt, men kunne gå utenfor glatta de fleste stedene. Det var supertungt for Liv å gå opp dit i dag, men da var det desto større seier å klare å komme opp!! På toppen blåste det kaldt, så intet blivende sted. Men barnslige som vi er, kunne vi ikke dy oss, men måtte gå rundt Vealøstårnet, som nå i desember er gjort om til et juletre med julelys på, mens vi spilte julesanger på Spotify. Dette er det største "juletreet" vi har gått rundt noen gang.

Map    

Blåfjell i sol og fint

Date:
03.12.2017

Tur etter adventsmøtet fra Klevens nye parkeringsplass. Snøføre, men gikk bra uten brodder. Fint å sitte der i solen og nyte utsikten.

Map    

Spirdalsåsen og Lille Vasdal

Date:
24.11.2017

Kjørte innerst i Dalsbygdavegen, tok mot Spirdalen og parkerte ved postkassestativet. Gikk opp traktorvegen og videre langs ryggen bort til det fine utsiktspunktet vi pleier å raste på. Spiste her med utsikt over Nordsjø, Munken og Lille Munken og topper over alt i Melum. Gikk ned igjen, stoppet på utsiktspunktet der vi bla kan se Lifjell. Gikk så ned til Lille Vasdalen for at Astrid skulle få se bryggen nede ved Nordsjø. Fin tur en fin dag i slutten av november. Litt glatt her og der, litt snø og litt våte partier.

Map    

Vestre Skrehelle, Skrehelle, Ramberget

Date:
13.11.2017

En av våre yndlingsrundturer. Kom seint av gåde på tur i dag pga. jobb. Gikk fra parkeringen og opp til Vestre Skrehelle, liten pause her før vi gikk bak til Skrehelle. På veien dit gikk vi ut på kanten og kikket ned på Olaugtjenn. Har gått denne turen mange, mange ganger, men ikke sett ned i terrenget fra denne kanten før. Gikk så videre til Ramsberget. Som vanlig så vi ravner her oppe. Pause her før vi gikk ned igjen til parkeringen. Litt glatt her og der, blanding av frost og bløtt over de blaute partiene. Solnedgang på Ramsberget.

Map    

Glasergruva

Date:
11.11.2017

Fin tur til Glasergruva med Kristen og to av barnebarna våre på 4 og 6 år. Parkerte ved Valebøvegen og gikk grusveien inn til Ulvsvanndammen. Over dammen og blåmerket løype til Glasergruva. Var flere turer inn i gruven med hodelykt for å se på alle edderkoppene i taket. Spennende. Niste og kakao før vi gikk tilbake til bilen samme vei. Stoppet for å kaste pinner i fossen ved utløpet av elven ved dammen. Litt is på stien og litt vått her og der. Her kan man gå langt inn i gruven på. Det er flatt, men med litt steinete, og lys er nødvendig. Du kan gå en rundløype her, rundt Ulvsvann. Fin tur, men vi startet litt sent og hadde ikke rukket det før mørket hadde kommet. En annen gang.

Map    

Austre Nuke og Nonsås

Date:
06.11.2017

Mandag, fint vær og litt tid....det betyr selvfølgelig tur, ENDELIG! Hadde med oss en mobil med et dårlig kamera i dag. Jobbet fra 7-10 og kjevlet sirupssnipper i kirken fra 10-12. Etterpå kjørte vi til Ulefoss, retning Lunde og tok inn til Dagsrud. Kjørte forbi Dagsrud og inn til en parkeringslomme der det står innkjøring forbudtskilt på veien videre. Om en legger godviljen til kan man se at på høyre siden her er det tatt ut grus en gang. Bommen var åpen..... Lovlydige som vi er parkerte vi der og gikk innover grusveien til en snuplass. Der var det merket med blått der traktorveien/stien startet. Fulgte traktorveien til neste blåmerke og tok traktorveien/stien til venstre ved blåmerkingen. Fulgte stien rundt toppen og opp på den. Der står et gammelt tårn og kasse med bok på >>>

Map    

Kverndammen og Frydentopp

Date:
14.10.2017
Distance:
3.7km

Lørdag morgen og jeg er klar for å vaske hus, men er ikke vanskelig å be da Sissel vil på tur! Jeg lar hus være hus og støv være støv og hopper i turtøyet. Vi følger skiltingen til Tørmo kapell og parkerer på p-plassen til kapellet. Følger veien på broen over hovedveien og tar stien inn til venstre og følger den blåmerka stien paralelt med hovedveien og inn i skogen og opp til Kverndammen. Følger stien rundt dammen og opp på Frydentopp. Plukket opp en tom pizzaeske, servietter og en halvfull colaflaske, som noen hadde lagt fra seg. Tok det med hjem og kastet det. Utrolig at noen kan bare gå fra søppelet slik! Satt og slappet litt av og nøt utsikten over Porsgrunn, før vi gikk ned igjen stien østover og gjennom kirkekgården og til parkering. Så mange forskjellige sopper, >>>

Map    

Lauvkollen med Sissel

Date:
07.10.2017

Fin dag i Finnemarka med Sissel. Selv om ingen av oss hadde noen god dag i dag, så var det likevel topp! Takk for turen Sissel, det er alltid topp å være på tur med deg! Fin turraport med GPS-spor og flere bilder på Sissels beskrivelse (Siroho).

Map    

Sandseterfjellet

Date:
06.10.2017

Jentetur i finværet i dag. Astid nabo og jeg gikk denne titoppen. Vi hadde aldri gått den før men kommer nok til å gjenta det! Kjørte RV 36 fra Skien til avkjørsel mot Stavdal. Følg mot Stavdal i første kryss også og så mot Tveit, forbi Melum barnahage. I neste kryss rett frem og over en bro, følg så skilt Sandseterfjellet, til høyre gjennom et gårdstun og så ca 1,5 km frem til parkering. Vi parkerte ved den lille trafostasjonene der stien starter. Fulgte den blåmerkede stien opp til skilt i lien og tok retning Grasdalen og gikk opp på toppen av SANDSETERFJELLET. Skrev oss i boken og kikket litt rundt på toppen for å finne en utsiktsplass mest mulig i leg for den lille vinden som var. Etter litt foto av noen vakre døde furuer og utsikt her og der, fant vi en fin plass med >>>

Map    

Puttekollen

Date:
02.10.2017

Skrekkelig vær denne helgen og natt til i dag og i formiddag bøttet det ned. Men Kristen skal på jobb 14 dager fra i morgen og vi er bare overklar for tur. Yr melder noen regnfrie timer og vi kjørte til Steinsholt, tar av ned mot Larvik, tar til venstre Rv 306 over broen og tar av i retning Hvarnes kirke. Litt forbi kirken ved gården Hellenes tar vi av og oppover grusveien merket med fiskeskilt til Hvarnesdammen. Kjørte helt inn til parkeringen ved vannet. Det første vi traff da vi begynte å gå var en ganske svart hoggorm. MEGET vått i skogen, men ved å hoppe litt og gå utenom stien/traktorveien kom vi oss tørrskodd med goretexsko både opp og ned. Dessverre masse hjortelusfluer. Plukket den siste hjemme etter dusjen. Fulgte traktorveien inn til skilt og betalingskasse for fiskekort, >>>

Map