Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Fantekjerringkollen og begge Trytetjenene

Date:
30.04.2018

Ti-topperne er i gang og jeg fortet meg ut for å rekke å gå denne mellom masse gjøremål og regnet som er meldt i dag. Kristen er reist på jobb i 14 dager, så jeg gikk alene. Gikk fra Vestre Gulset opp til Fantekjerringkollen og ned igjen over Nordre og Søndre Trytetjern. Traff noen flinke løyperyddere inne i skogen. Takk for at vi har dem, spesielt i år da det ligger trær og trætopper over alt på stiene etter vinterens snøfall. Ved søndre var froskene i full gang med å sikre årets kull.

Map    

Jyplevikodden

Date:
29.04.2018

Vi hadde helt andre planer denne helgen, men de ville seg slik at motoren på båten til vår sønn klikket og Kristen måtte skru. De ble ferdig lørdagen, så søndagen var vi klar for tur. Det er ny ti-topp i Grenland i år. Den måte utforskes på denne fine vårdagen. Tok med oss Berit og kjørte ut til parkeringen oppgitt på ti-toppsiden på nett. Det samme hadde halve Grenland tenkt. Allerede ved parkeringen vart det kaos, så vi kjørte noen meter lengre og parkerte der. Gikk nedover veien som startet der vi parkerte og da vi kom til der stien gikk oppover, gikk alle dit. Vi gikk da ned i Sandvika og tok den blåmerka stien langs kysten utover og ut til staken med ti-toppboken. Masse folk der ute på odden, men vi fant en fin lun plass og spiste niste og kake der i solen. Gikk tilbake >>>

Map    

Delfiner på vei til Skorge og Varpet

Date:
22.04.2018

Vi hadde en fin tur med Livs bror Arne. Litt snø og is i veien, men det var kun flekkvis. Kaffe og appelsin med flott utsikt over dalene i Vik fra Varpet. Fantastisk fuglesang på veien opp og nnoen få blomster. Traff disse delfinene, men de blir nok ikke lenge i Vik.

Map    

Ørstvedtøya

Date:
15.04.2018

Etter turen på ski til Ørnenuten dagen før, var vi klar for litt sjøfølelse i dag. Vi, sammen med gode venner, gikk først opp til et blåveissted på Skien øst og fikk fotografert litt blåveis og hvitveis, og en hoggorm. Kjørte så ut til Skjelsvik og til den lille parkeringen til Kotøya. Første gang på denne øyen, men ikke siste. Masse blomster og fugler. Øyen er fredningsområde for fugl og planter.

Map    

Ørnenuten

Date:
14.04.2018

Vi kunne ikke avslutte Svanstulsesongen på ski med forrige fredags blodslit til Ørnenuten. Fikk helgebesøk fra Bærum og da dro vi dem med på tur til Ørnenuten i dag. Smurte med universalklister, noe som var perfekt på sluch-føret opp dit i dag. Fantastisk fin tur til Ørnenuten. Lang og fin matrast i solen ved Kroktjern i dag også. Disse to siste turene opp dit står i stor kontrast til hverandre. Dagens føyer seg inn blant ti-på-topp-Ørnenuten.

Map    

Rustankollen

Date:
07.04.2018
Map    

Ørnenuten

Date:
06.04.2018

Kristen hjemme igjen, fridag og fint vær, må på tur. Gikk fra parkeringen på Svanstul, forbi Fugleleiken og oppover på et skrekkelig føre hele veien opp og ned. Knallhardt føre og klisteret lå hjemme. Måtte smøre med rødt mange ganger, men gikk ofte utenfor løypa da den var for glatt til å gå oppover både rett frem og i fiskebein. Lang og deilig rast i solen ved Kroktjern. Fint vær og fin utsikt fra toppen, men sterk, kald vind. Fin tur tross dårlig føre og dårlig kropp. Traff en som sa at alles ski var glatte i alle retninger i dag, det var jammen sant.

Map