Archive - Date

Archive - Geography

Peakbook-Friends

Collected lists

Revåsen

Date:
16.05.2022
Distance:
1.1km

Flott vær 16.mai og båttur for å bestige Revåsen på Gumøy. La båten i Skutevikkilen som er en populær uthavn i Kragerø skjærgården. Revåsen er bratt, utfra kart er det lettest å komme opp fra nordvest. Fulgte derfor veien mot Langårsund. Ved rester av ett grensegjerde før hyttene fant jeg mulighet for å komme opp. Med gps kurs mot toppen var det bare å buske på. Fant ingen stier. Ulendt terreng med mye einerkratt. Fant ett gammelt steingjerde som jeg fulgte. Viste seg at det gikk rett forbi toppunktet. Toppen ligger inne i skogen. Ingen utsikt. Rask retur samme vei. 30 minutter opp, litt raskere ned. Vel tilbake i Skutevikkilen ble det klart at det blir med det ene besøket på Revåsen. Kun for å krysse av på lista.

Map    

Hellesøytoppen

Date:
16.05.2022
Distance:
1.0km

Fint vær for båttur 16.mai. Kom tidlig avgårde og kjørte båten til vestsiden av Hellesøy. Øya har bare private brygger, men dagen før 17.mai er det ikke mange som er på hytta. Fant derfor en brygge som lå fordelaktig til for å komme opp på toppen. Gikk opp jordet fra vannet og fant letteste vei opp mot toppen. Selve toppunktet ligger inne i krattet men litt lenger øst er det fin utsikt mot Eksefjorden. På toppen fant jeg en sti som jeg fulgte tilbake mot båten. Tur retur 20 minutter.

Map    

Kartmyrknuten

Date:
13.05.2022
Distance:
0.8km
Map    

Eikekollen

Date:
12.05.2022
Distance:
0.3km
Map    

Grimås

Date:
12.05.2022
Distance:
1.3km
Map    

Ånås

Date:
12.05.2022
Distance:
1.2km

Tilbake ved bilen ved kirkegården etter å ha vært på Hestås kjørte jeg nye 1,6 km på Rørholtveien. Passerte ett lite skilt som sa privat vei.........lettere å få tilgivelse enn tillatelse så jeg tok en sjanse. Parkerte ved trafo i krysset og fulgte veien opp forbi stedet Plassen. Fulgte veien videre rett fram. På toppen av bakken går stien rett opp i gammel skog. Vær oppmerksom, sti start er merket blå men er lett å overse. Godt merket sti til toppen, med kasse og sittebenk. Flott utsikt nordover Rørholtfjorden. Samme vei tilbake. 20 minutter opp. Videre til Grimås .

Map    

Hestås

Date:
12.05.2022
Distance:
0.7km

Kom fra Bukktjennåsen og parkerte ved kirkegården. På andre siden av veien går det en gammel gjenngrodd traktorvei sørover opp lia før den svinger østover og blir nesten borte. Fulgte denne oppover og der den ender i en steinrøys tok jeg opp til høyre. Litt kupert. Gikk rundt en topp over en annen og krysset en nokså tørr myr. Noe utsikt nordvestover i høyspent traseen. 20 minutter opp. Samme vei tilbake til bilen. Kjørte deretter videre på Rørholtveien til sti start mot Ånås .

Map    

Bukktjennåsen

Date:
12.05.2022
Distance:
2.7km

Planen er 5 topper PF100 i Bamble denne dagen. Kom avgårde fra Kragerø litt før 12. Kjørte Gamle E18 mot Dørdal og tok inn Rønholtveien. Kjørte til Rønholt og tok inn til høyre på Steinsvannsveien. Fulgte denne innover forbi en hytte og til ett hogstfelt på høyre side. Parkerte bilen her. Skremte opp en grevling som sprang videre innover veien. Gikk opp hogstfeltet og fant letteste vei opp til venstre, litt busking så var toppen der. Skogtopp uten utsikt. Rask retur samme vei. 20 minutter opp. Gps sporet inkluderer kjøring fra Rørholt. Videre til Hestås .

Map    

Ånundsbustien

Date:
08.05.2022
Distance:
2.2km

Etter å ha sjekket ut av hytta i Nissedal hyttegrend stanset vi i 3 km før Treungen for å få helgens siste tur. Ånundsbustien går langs vannet på en halvøy i Nisser. Parkerte neders i hyttefeltet ved brygga og fulgte merket og tydlig sti rundt oddene til kassa. Fin tur med helt stille Nisser som fjellene speiler seg i. Samme vei tilbake. Deretter over Gautefall og hjem.

Map    

Storfjell

Date:
08.05.2022
Distance:
6.2km

Frå Fjalestad kjørte vi veien mot Fyresdal og Grytestøyl. Dette er bomvei, avgift betales med Vipps. Etter 3-4 km kom vi til ett kryss der veien svinger over en bru og forsetter mot Fyresdal. Vi fortsatte rett fram mot Gryestøyl. Passerte kraftstasjonen og fortsatte oppover bakkene. Når det flater ut er det parkeringsplass på høyre side. Parkerte her og gikk ned veien til høyre, Det er blåmerket og skiltet. Kom ned til det gamle inntaket til kraftstasjon og gikk over brua.Passerte en hytte på høyre side og fulgte blå merker noen hundre meter før vi tok til venstre opp svafjellet. Her kan det være glatt ved nedbør. Herfrå gikk resten av turen på svafjell. Det er merka med små vardar og blåmerker. I starten går det bratt oppover. Underveis fantastisk utsikt vestover mot Napevatn >>>

Map