Archive - Date

Archive - Geography

Peakbook-Friends

Collected lists

Signalen

Date:
24.09.2023
Distance:
8.5km
Map    

Sæbyggjenuten fra øst (Dalen i Telemark)

Date:
13.09.2023
Distance:
17.4km

Så var det tid for å bestige Sæbyggjenuten i Bykle. Værmeldingen er fin så klokken 5:30 drar jeg fra Kragerø og kjører opp til Dalen via Drangedal og Vrådal. I Dalen kjørte jeg inn Frolandsvegen. Passerer og betaler 50.- med Vipps i bomkasse ved Nordgarden. Fortsetter på fin grusvei oppover til det er skiltet inn til Strandstøyldalen på venstre side. Stor parkeringsplass. Stien starter på høyre side av veien ved parkeringsplassen. Fulgte stien langs nordsiden av Strandstøylvatnet. 300 meter etter hytten Gullkistilen var det ett stidele. Tok her til venstre og fulgte stien videre vestover. Det er noen bekker og elveløp som måtte krysses. Liten vannføring idag så med gode sko og gamasjer vadet jeg over uten å bli vått. Stien fortsetter opp Sæbyggjebrokka. Ganske lettgått >>>

Map    

Heiberg

Date:
08.09.2023
Distance:
7.1km

Kjørte til Søndeled og parkerte. På toppen av Heiberg står det en telekommunikasjonsmast som gjør at den er godt synlig fra mange steder i området. Gikk 250 meter før veien mot toppen går opp til høyre. Denne er stengt med bom litt lenger framme. Fulgte veien helt opp til tårnet. Heiberg er Risør`s nest høyeste punkt. Til venstre for masta og bygningene på Heiberg er det satt opp en postkasse med turbok. Herfra er det fint å nyte utsikten. På klare dager kan en se langt.

Map    

Hjertsås

Date:
06.09.2023
Distance:
1.3km

Hjertås var kommunetopp i Sandefjord kommune fram til sammenslåingen med Andebu i 2017. Etter denne dato ble Brånafjell kommunetopp i "nye" Sandefjord kommune. Kjørte til Hjertås p-plass som ligger på Lingelemveien nær nr 163. Gikk 80 meter nordover på veien før jeg fulgte vei/sti opp til toppen. Kort fin tur. Litt klyving på slutten. På toppen er det kasse med turbok for registrering. Selve toppunktet ligger 20 meter mot sør. Gikk videre ut til utsiktspunktet. Samme vei tilbake. Kort og grei tur på 30 minutter. Litt sliten etter 16 kommunetopper på 3 dager settes kursen hjem.

Map    

Herkelås

Date:
06.09.2023
Distance:
1.6km

Herkelås var kommunetopp i tidligere Tjøme kommune før den i 2018 ble slått sammen med Nøtterøy kommune og dannet Færder kommune. Kjørte til Gjervågskauen og parkerte. Stor parkeringsplass da dette er ett populært turområde. Fulgte merket vei/sti til toppen. Hadde hatt en lang dag og ville hjem så hulen og utsiktspunktet ble ikke besøkt. På toppen av Herkelås er det flere gravrøyser fra bronsealder eller jernalder. Totalt er det registrert to gravrøyser på det høyeste punktet på fjellet, og to graver på bakkenivå ved stien mot hulen. Tur-retur ble det 1,6 kilometer og brukte 20 minutter.

Map    

Vardås

Date:
06.09.2023
Distance:
2.2km

Vardås var kommunetopp i Rygge kommune før den ble slått sammen med Moss kommune i 2020. Med Gps i bilen satt til Larkollveien 375 ankom jeg Vardåsen parkering. Fulgte veien langs golfbanen og bratt opp en bratt bakke før det flatet ut inn mot toppen. 12 m høyt utsiktstårn. Flott utsikt. Fra toppen av tårnet er det utsikt i alle himmelretninger; vi ser mot Vestfold, Moss, samt får et glimt av Vansjø. Bronsealderrøys sør for tårnet. Variert terreng. Lettgått tur. 2 kilometer tur retur.

Map    

Spydeberg varde, sør toppen

Date:
06.09.2023
Distance:
6.1km

Spydeberg varde var kommunetopp i tidligere Spydeberg kommune før denne ble innlemmet i Indre Østfold kommune i 2020. Kjørte til Nygård sør-vest for Spydeberg (Mørkveien 343) og parkerte ute ved veien. Tok fram sykkel og fulgte grusveien oppover. Denne er skiltet "Privat ingen kjøring" Etter ca 800 meter kommer det en bil opp på siden av meg, han sveiver ned vindu og jeg stopper. Han (en eldre kar) gir klar beskjed om at dette ikke er en sykkelvei. Det er hans vei og det er alt for mye folk som bruker den, særlig syklister og hundefolk som går tur. Dette vil han ikke ha. Vurderer å ta en diskusjon med ham men velger 2 unnskyld og 1 beklager.....da sier han at jeg kan fortsette men må ikke reklamere for denne veien til andre. Det er herved ikke gjort. Tok til høyre i veidele >>>

Map    

Vardeåsen

Date:
06.09.2023
Distance:
2.1km

Vardeåsen var kommunetopp i tidligere Askim kommune. I 2020 ble Askim innlemmet i den nye storkommunen Indre Østfold. Kom fra Sommerfjøstoppen Aurskog-Høland og med Lierveien 222 som er Skansehytta lagt i Gps tråklet jeg meg fram på for meg ukjente Østfoldveier. Kjørte til en snuplass før bommen, her er det skiltet parkering forbudt men jeg skulle ikke være lenge og dessuten fikk jeg satt bilen slik at den ikke var til hinder. ( letter å få tilgivelse enn tillatelse). Gikk opp til Skansehytta og fortsatte 600 meter på stien inn til tårnet. Toppen, hvis en kan kalle den det ligger 120 meter mot nordøst. Her er det lagt 3 steiner oppå hverandre på det som er en liten tue i skogen. Retur samme vei. Gikk nå opp i tårnet som har flott utsikt nord og vestover, kjente igjen Tryvann, >>>

Map    

Røysekollen. Nå Lillestrøm kommune, tidligere Fet kommune

Date:
06.09.2023
Distance:
5.2km

Med Gps i bilen satt på Hølandsveien 668 ankom jeg parkeringslomme før bommen. Tok fram sykkel og tråkket innover grusveien. Etter 1,8 kilometer fant jeg en gammel traktorvei som gikk opp lia på høyre side. Den er nesten ikke synlig fra veien. Avstand fra vei til topp er ca 600 meter. Fulgte på oppover, når det flatet ut mistet jeg stien og busket derfor videre rett mot toppen. Innunder bratten traff jeg stien igjen. Fulgte denne sørover før den svinger nordover til toppen. Skogtopp. Fotografering og retur samme vei. Fortsatte på stien nedover men mistet den igjen nede i lia så det ble busking tilbake til traktorveien. Ned til sykkel og retur til bilen. Rimelig trist kommunetopp. Tur-retur : 1 time og 10 minutter.

Map    

Sommerfjøstoppen

Date:
06.09.2023
Distance:
4.4km

Sommerfjøstoppen er kommunetopp i Aurskog-Høland. Den er toppunktet på åsen Runddelen. Ankom Sommerfjøstoppen P-lomme ved Søndre Mangenvei på kvelden og overnatte i bilen. Tidlig neste morgen syklet jeg forbi bommen og på fin grusvei med svak stigning opp til telemast i enden av veien. På venstre side før bygget gikk jeg på gjengrodd traktorvei inn til hogstfeltet. Tok peiling på toppen og rakk akkurat soloppgangen. Samme vei tilbake. Med sykkel gikk det raskt. Tilbake i bilen ble kursen satt mot kommunetoppen i Lillestrøm. Tur-retur:45 minutter.

Map