Archive - Date

Archive - Geography

Peakbook-Friends

Collected lists

Lovisenberg

Date:
30.05.2022
Distance:
4.9km
Map    

Paradisbukta

Date:
29.05.2022
Distance:
6.4km

Map    

Kronfjell

Date:
28.05.2022
Distance:
11.2km

Map    

Tryggeråsen

Date:
26.05.2022
Distance:
5.3km

Tur til Tryggeråsen på Kr.himmelfartsdag med Ingebjørg. Kom fra Kragerø og kjørte Krokenveien til Hønnesmyra. Tok av til venstre ved traktorbutikk og fulgte veien innover. Holdt til høyre i 2 kryss. På kartet er veien stengt med bom, men det stemmer ikke. Det er kun bom på veien innenfor parkeringen. Gikk innover på en bløtt traktorvei, sti som er tegnet i kart fant vi ikke så vi busket over åsen og litt sør for Mørlandsmyra. Fant der en sti som førte oss opp langs fylkesgrensen til Agder og ved "Piggen" litt sør for Fjellmyrtjern gikk vi vestover til toppen på Tryggeråsen. Skogtopp uten utsikt. Bolter etter trig punkt markerer toppen. Gikk tilbake samme vei til vi var ved Mørlandsmyr. Fulgte da veien tilbake til bilen for å slippe den bløte traktorveien vi >>>

Map    

Monkheia

Date:
23.05.2022
Distance:
3.1km

En mandag før døgnvakt var det tid for en nærtur. Kjørte Kjølebrøndsveien til kryss Lindheimsveien. For trimmen sin skyld hadde jeg med sykkel. Det er bomvei så hvis du betaler og har en bil som ikke er for lav er det mulig å kjøre inn og parkere ved Belltjenn rett nedenfor der stien starter. Jeg syklet 2,7 km innover Lindheimsveien og Stratveien. Siste stykket er det skiltet at veien er stengt men det er etter stistart. Fulgte gjengrodd gammel traktorvei opp lia. Siste stykket ble det busking i blåbærlyng. Liten varde på toppen. Skogtopp med lite utsikt. Samme vei tilbake. Tidsforbruk på 30 minutter en vei. Dette er inkludert sykling fra bilen.

Map    

Undrumsåsen

Date:
22.05.2022
Distance:
4.2km

På vei hjem fra Oslo etter å ha feiret barnebarns bursdag fant vi at det ville vært godt å få en topptur i kroppen. Da jeg mangler 3 topper på lista Vestfold kommunetopper tom. 2019 falt valget på Undrumsåsen. Vi kjørte av E-18 i Undrumsdalskrysset og fulgte Knudstadveien - Undrumsdalsveien- Kåpeveien og Grøumveien til Undrumsås parkering . God plass på parkeringen. Skiftet til tursko og fulgte stien som starter nederst til høyre på parkeringen. Vi valgte en rundløype som går langs åsen før den tar av til venstre opp til toppen. Fin utsikt. Vi hadde så god driv nedover igjen at når vi skulle tatt av veien og fortsatt på stien fortsatte vi på veien og måtte gå en liten sving opp igjen. Kom oss på rett sti og fortsatte tilbake til bilen og hjem.

Map    

Revåsen

Date:
16.05.2022
Distance:
1.1km

Flott vær 16.mai og båttur for å bestige Revåsen på Gumøy. La båten i Skutevikkilen som er en populær uthavn i Kragerø skjærgården. Revåsen er bratt, utfra kart er det lettest å komme opp fra nordvest. Fulgte derfor veien mot Langårsund. Ved rester av ett grensegjerde før hyttene fant jeg mulighet for å komme opp. Med gps kurs mot toppen var det bare å buske på. Fant ingen stier. Ulendt terreng med mye einerkratt. Fant ett gammelt steingjerde som jeg fulgte. Viste seg at det gikk rett forbi toppunktet. Toppen ligger inne i skogen. Ingen utsikt. Rask retur samme vei. 30 minutter opp, litt raskere ned. Vel tilbake i Skutevikkilen ble det klart at det blir med det ene besøket på Revåsen. Kun for å krysse av på lista.

Map    

Hellesøytoppen

Date:
16.05.2022
Distance:
1.0km

Fint vær for båttur 16.mai. Kom tidlig avgårde og kjørte båten til vestsiden av Hellesøy. Øya har bare private brygger, men dagen før 17.mai er det ikke mange som er på hytta. Fant derfor en brygge som lå fordelaktig til for å komme opp på toppen. Gikk opp jordet fra vannet og fant letteste vei opp mot toppen. Selve toppunktet ligger inne i krattet men litt lenger øst er det fin utsikt mot Eksefjorden. På toppen fant jeg en sti som jeg fulgte tilbake mot båten. Tur retur 20 minutter.

Map    

Kartmyrknuten

Date:
13.05.2022
Distance:
0.8km

Kjørte Gamle Sørlanske fra Kragerø og parkerte i krysset inn til Mastereidveien ca 600 meter etter Bjordam. På høyre side av Gamle Sørlanske går det en gammel traktorvei inn forbi tjenna. Veien gikk over til sti og jeg fulgte denne ett lite stykke gjennom gammel skog. . På luftlinje med toppen ble det å finne best vei opp lia. En liten og grei pf 100-topp. Fin utsikt mot Grummestadvannet og Fossingfjorden. Omtrent samme vei tilbake. Omtrent fordi at nede i lia kom jeg ltt langt mot vest og traff bekken fra tjenna, så det ble litt fram og tilbake.

Map    

Eikekollen

Date:
12.05.2022
Distance:
0.3km

Etter Grimås kjørte jeg Rønholtveien tilbake forbi kirkegården og til Rørholtveien 641 (681). Der går Laurakkveien opp forbi huset. Denne er litt bratt og med grov grus så det var greit med firehulstrekk. Går nok uten og men bilen bør ikke være for lav. Fulgte denne i 1,1 km til en snuplass. God plass til å parkere. Derfra til Eikekollen brukte jeg 9 minutter så ikke den lengste turen. Fant ingen sti fra parkeringen så det ble mye busking opp. Skogtopp. Ned fant jeg en sti som gikk litt vest for sporet opp. Kommer ned på veien litt sør for der bilen stod. Dermed var 5 topper i Rønholtområdet tatt. Nå hjem for å grille.

Map