Archive - Date

Archive - Geography

Peakbook-Friends

Collected lists

Kjerrkollen

Date:
29.11.2020
Distance:
2.7km
Map    

Solhomfjell

Date:
08.11.2020
Distance:
11.6km

Fin tur i novembersol fra Heiland p-lomme til Branntårnet på Solhomfjell. Til Maristjenn og innom toppunktet i Gjerstad kommune på vei opp til branntårnet og over Marishei på retur til Heiland. Fantastisk fin dag ,vindstille og sol. Fra toppen av det 16 meter høye branntårnet er det utsikt til 25 kommuner. Initiativet til å få satt i stand det 61 år gamle branntårnet ble tatt av Statskog i 2006. Prosjektet har vært et interkommunalt samarbeid mellom Gjerstad, Drangedal og Nissedal kommune og Aust-Agder og Telemark fylkeskommune. Havrefjell Turlag (lokallaget i DNT) har vært sentral. Nyåpningen av det restaurerte tårnet fant sted i 2008. Totaltid 4t ,57 min. 11,6 km.

Map    

Havsåsknuten

Date:
06.11.2020
Distance:
0.7km

Topp 4 av 4 idag. Kom fra Ørteknappknuten på fv 462 og kjørte sørover på Vestbygdaveien 8,5 km. Tok der inn til høyre mot Espeland og fulgte veien til endes. God plass til parkering. 2 muligheter til topps, en rett opp lia eller en litt flatere rundt. Blitt sent på dagen og med 2,5 time hjem ble det rett opp, foto og rett ned igjen. 30 minutter totalt. Kjørte derfra 13,2 km til Hægeland på R9 og hjem via Kristiansand. Glad for å ha lagt inn kjørevei til dagens 4 topper i GPS`n på forhånd. Mange kryss og små veier gjør det litt vrient å finne fram. Flott fredag i november.....nå hjem til Taco.

Map    

Ørteknappknuten

Date:
06.11.2020
Distance:
3.6km

Kom fra Rubbeheiai Iveland kommune og krysset Otra ved Hanåsmoen. Kjørte sørover på 9 til Hægeland, tok der til høyre inn på 462. Etter 12 km tok av til høyre på Rolandsveien, fulgte denne i 4 km til sørenden av Bjønnjordstjønna. Parkerte bilen og fulgte veien inn forbi hyttene og vannet. Innerst går veien over til en tydelig sti opp til høyre. Fulgte denne videre oppover heilt til topps. Fint toppunkt med varde og god utsikt. Skulle videre til Havsåsen så det ble en kort rasten . Samme vei tilbake . 1 time tur-retur.

Map    

Rubbeheia

Date:
06.11.2020
Distance:
4.1km

Kjørte Engeslandveien vestover og tok til høyre på Livegen og deretter igjen til høyre på Lauvlandsvegen til bomvei opp til Kvasshammar . Bommen var åpen med ikke kjørbar for min bil. Lå noe tømmer der men fikk plassert bilen ute kanten slik at det var plass til å passere. Gikk oppover til en anleggsbrakke og tok opp i terrenget til høyre. Tok peiling på å passere sør for det første vannet og nord for det andre. Stort sett bushing gjennom myr og lynghei. Var glad for å ha valgt gummistøvler for det var tidvis veldig bløtt. Litt åpent svaberg de siste hundre meter mot varden på toppen. Kort rast og omtrent samme vei tilbake totaltid 1t 35 min. Videre til Ørteknappknuten.

Map    

Storemyrknuten

Date:
06.11.2020
Duration:
2:00h
Distance:
6.5km

Det er varslet flott sol og 12 grader denne fredagen i november så planen er 4 topper i Agder idag. Dro hjemmefra kl 06:00. Kom sørover på E-18 og tok av i Arendal på 42 mot Evje. Etter 60 km tok av til venstre mot Vegusdal på 405. Etter Vegusdal kirke inn til høyre på 3766 Vestbygdveien og til Storemyrheia p-lomme. God plass til biler på venstre side. Litt tilbake er det skiltet til Storemyknuten. Fulgte traktorvei oppover, til høyre ved første vegskille. Traktorvei som over til å bli ATV spor og senere stil. Tydelig sti som er lett å følge. Etter behørig fotografering, niste og kaffe, samme vei tilbake. Total tid 2 timer. Videre til Rubbeheia i Iveland.

Map