Archive - Date

Archive - Geography

Peakbook-Friends

Collected lists

Slettefjell

Date:
29.04.2023
Distance:
16.1km

Tur til Slettefjell ble og sesongens siste skitur. I flott solskinn og nykjørte løyper ble det en flott tur. Det blåste litt den dagen så på toppen av Slettefjell var det litt friskt. Fant dog ly på lesiden av varden. Bratt oppover fra bålhytta men utrolig moro å renne nedover igjen. Fortsatte på løypa rundt Knarren tilbake til parkeringen. Fin tur som går innom 3 kommuner, Drangedal, Nome og Kviteseid

Map    

Langemyrfjellet

Date:
26.04.2023
Distance:
3.6km

Kjørte inn Jysereidveien og fulgte den inn forbi sandtaket på høyre side. Etter sandtaket fant jeg plass til bilen ved innkjøringen til Jysereidveien 99. Fulgte innkjøringen og tok videre på traktorvei på høyre side. Gikk inn til stidelt hvor stien kommer ned fra Bygdetunet. Tok til venstre og fulgte blåmerket og tydelig sti oppover. Kom til stidelt mot utsiktspunkt og tok til høyre mot selve toppen. Gikk innom utsikten på vei tilbake. Totalt 3,6 km på 1 time og 12 minutter. Med 4 toppturer i beina i dag var det greit å komme i bilen og kjøre hjem.

Map    

Sandvikheia

Date:
26.04.2023
Distance:
2.2km

Dagens 3 tur gikk til Sandvikheia. Den inngår og i Drangedal sparebanks topptur konkurranse 2023. Tidligere denne dagen har jeg vært på Reinsvassnuten og Trugetur til Bleka og Nonsåsheivarden . Kom fra Gautefall og kjørte forbi bensinstasjon i Bostrak og kjørte inn første vei til høyre. Fulgte veien 400 meter til endes, her starter stien Her starter stien, som følger Vihusdalen i ca 1 km for så å gå til venstre opp til toppen. Det er bratt fra stidelet og den neste km. Fin utsikt oppover i mot Tørdal. Turen er på ca 2,2 km en vei og jeg brukte ca 1 timer og 6 min. Det er Bostrak IL som har merket stien. Liten haug med stein på toppen. Samme vei tilbake.

Map    

Trugetur til Bleka og Nonsåsheivarden

Date:
26.04.2023
Distance:
3.6km

Kjørte inn ved skisenteret og fulgte Rytteveien til endes. Her er det en stor parkeringsplass. Det var ingen p hyttene denne dagen så jeg parkerte litt lenger oppe i veien. Gikk videre oppover og tok inn til høyre og fulgte skiløypa/grusveien opp til endestasjon for skiheisen. Fortsatt mye snø som dekte stien så det ble bare å truge innover på Gps retning toppen. Etter besøk på Blekavarden som bare er en liten steinhaug gikk turen innom Nonsåsheivarden som var lett synlig. Samme vei tilbake. 1 time og 15 min tur-retur. 3,6 km.

Map    

Reinsvassnuten

Date:
26.04.2023
Distance:
4.5km

Ny tur til Reinsvassnuten da denne nå inngår i Drangedal sparebanks topptur konkurranse 2023. Hadde tenkt å gå på ski fra Bjønntjønn men det hadde vært kaldt natten før så snøen var steinhard og jeg kunne gå på skaren. Kjørte derfor tilbake til Felehovet parkering, og fulgte veien til fots inn i hyttefeltet. Flott å gå på skaren opp til toppen. Hadde med truger, men trang ikke bruke de. 4,5 km fra parkeringen til toppen. Brukte 1 time og 16 minutter opp. Samme vei ned.

Map    

Langåsen

Date:
25.04.2023
Distance:
2.4km

Kjørte E-18 til Auråen der det er mulig å parkere, parkering er tilgjengelig på begge sider av veien, så det er sikkert både fra nord og sør. Det er kulvert under E-18 så denne trengs ikke krysses for å komme til turmålet. Gikk under E-18 og til høyre og deretter til venstre på veien til Bakke gård. Fulgte veien og tok første til venstre mot Langsjø. Passerte en gammel steindam med renne i fjellet. Her har det nok stått en vannmølle en gang i tiden. Fulgte veien nordover til plassen Dammen, her gikk jeg opp til høyre til ett hogstfelt. Holdt til venstre oppe i bakken og fant en grei vei opp lia til toppunktet. Fint oppe på åsen, ingen utsikt men fint skogsområde. Brukte 45 minutter opp. Samme vei tilbake til bilen.

Map    

Husfjell

Date:
25.04.2023
Distance:
2.3km

Kjørte E-18 til Auråen der det er mulig å parkere, parkering er tilgjengelig på begge sider av veien, så det er sikkert både fra nord og sør. Det er kulvert under E-18 så denne trengs ikke krysses for å komme til turmålet. Fulgte fin grusveien til venstre inntil snuplass for tømmerbiler. Her går det en gammel traktorvei vestover mot Husfjell. Starten er litt vanskelig å se fra veien, men blir fort synlig og lett å følge oppover. Fulgte denne til endes og deretter over på litt utydelig sti opp til toppen. Begrenset utsikt mot Hullvann i sør og Langsjø i nord. Brukte 40 minutter opp. Samme vei tilbake.

Map    

Østre Gumøyknuten

Date:
22.04.2023
Map    

Braknesheia

Date:
18.04.2023
Distance:
3.7km

Kjørte Gudbrandsveien helt inn til det var skiltet privat vei. Her er det god plass til å parkere. Blåmerket og skiltet stil går opp på høyre side av veien. Fulgte denne oppover, noe bratt enkelte steder med helt fin. Kom til stidele hvor stien til Blåveisdalen kommer. Tok til venstre her og fortsatt oppover svafjellet. Fin utsikt på vei oppover. Etter en raste gikk vi inn til Braknesheia Sør som er ett gammelt Trig.punkt. Måtte gå litt vestover for å finne en trygg vei ned i skaret før vi gikk nordover til selve toppunktet. Deretter østover før vi gikk rett sørover til stien og den fine utsikten. Deretter samme stien ned til bilen.

Map    

Toskfjellet

Date:
14.04.2023
Distance:
6.2km

Kjørte til Østre Straume og parkerte på venstre side etter grendehuset ved Linbråten. Veien videre er sperret med bom. Var ulåst men jeg valgte å gå innover. Ved Setern er det skiltet Toskefjell opp til høyre. Her starter det som vel er en gammel traktorvei. Den er veldig bratt. Fulgte på oppover til det blir veldig steinete. Her går blåmerket sti til høyre og rett ut til Toskfjellaksla. Her er det flott utsikt. Dette er og stedet for Besøk på UT.no. Blåmerket sti går videre nordøstover og passerer stidele ned til Moland. Holder til venstre og får etterhvert toppunktet på Toskfjell inne på høyre side av stien. En avstikker inn dit for å registrere besøket. Skogstopp med ingen utsikt. Tilbake til stien og følger denne etterhvert bratt ned til veien. Fulgte veien tilbake >>>

Map