Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Hjasufsknatten og Sigridtjønnfjell

Date:
10.10.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:28h
Distance:
12.6km

Herlig og mild oktoberdag. Startet fra Nissevann hvor det går merket sti opp til Hjasufsknatten , dagens første turmål. Fra veien og opp går det 550 høydemeter på knapt 2 km, så bra oppvarming. I de verste stigningene er det satt opp tau for å lette framkommeligheten, spesielt opp svaberga, som kan være tricky om det er vått. Flott skue over Nissedal. Varde med bok på toppen. Gikk videre innover heia mot Sigridtjønnfjell . Ved Heimre Øyvatn ble det skog igjen og etter hvert litt mer småkupert. Toppområdet på Sigridtjønnfjell var også litt småkupert. På toppen er det tre markante høydepunkt, men toppen med varden er høyest. På vei tilbake igjen ved nordenden av Heimre Øyvatn fant jeg en sti som tok med opp på heiområdet igjen på en litt mer fordelaktig sted enn hvor jeg >>>

Map    

Blåfjell

Date:
08.10.2018

Tur fra Kleven med Philip og Camilla. Flott høstdag, god temperatur.

Map    

Sjåen og Storkollen

Date:
24.09.2018
Distance:
6.3km

Ettermiddagstur. Flott høstdag, dog noe vindfullt. Satt bilen ved Kragerø kirkegård og gikk opp mot Sjåen . Blåmerket sti fra masta, først fram til et lite utsiktspunkt, så videre sti i retning toppunktet, og fram til kanten mot vest. Her ute var det nokså spektakulært med tøffe stup og flott utsikt mot Kilsfjorden og opp Kammerfosselva. Gikk videre tilbake over Storkollen . Her har jeg vært en gang før, og turveien og utsikten her inne er helt upåklagelig. Bamble På tilbaketuren kjørte jeg inn mot Dørdal, og tok en svipp med lykt oppom Grummestadknuten . Her har jeg vært flere ganger før i forbindelse med S/B-trimmen i Bamble.

Map    

Stavern med kanonutsikt!!!!

Date:
21.07.2018

Tur fra Minnehallen i Stavern til sentrum med en kamerat, i forkant av en konsert senere på kvelden. Gikk ut på Bratten og opp på det høyeste punktet. Virkelig et flott turområde. Hetesommer og fellesferie, mye folk i vannet. Videre over Fredriksvern og litt rundt i sentrum. Så at det på kartet var merket utsiktspunkt fra en fjellknaus innunder et boligområde like nordvest for sentrum, så da bar det opp til toppen med navn Signalen . Sti opp fra baksiden ved dammen, skiltet med "friområde". Burde vært litt mer storstilt merket/skiltet, for dette var et overraskende flott sted. Herlig 360 grader utsikt. Et aldri så lite høydepunkt på alle mine toppturer og utsikter så langt. Dagen ble avsluttet nokså sent med en tur opp på Havneberget i Nevlunghavn. Spaserte opp Blombakken >>>

Map    

Hasåsen, Risør

Date:
20.07.2018

Tok en liten avstikken inn mot Søndeled og Hasåsen på vei til Arendal. Kjørte inn mot Hasåsmyra og parkerte ved stistart. Plass til to biler. Fin sti opp. Stien følger delvis opp en gammel, oppbygget hestevei. Litt bratt noen steder, men helt overkommelig. Flott utsikt. Hetesommer og fellesferie, mye aktivitet på vannet. Folk er heldige som har en slik liten topp i nærheten. Stien kommer opp på et flott utsiktspunkt, men selve toppunktet ligger et par, små minutter lengre inn. Går en liten sti ditt via en trekasse på en furulegg.

Map    

Rakke kystfort

Date:
18.07.2018

Tur til Kyststien larvik

Map    

Geitebuvarden

Date:
15.07.2018

Kveldstur fra Såta på en stille, deilig sommerkveld. Det er 10 år siden jeg gikk til Geitebuvarden fra denne kanten sist, så det var fint å komme tilbake på nordsiden. Har ellers gått fra Bliva når jeg har vært her de siste årene, men foretrekker egentlig Såta. Det er 10 år siden vi hadde med Geitebuvarden sist på Ti-Topper'n, men i år er den tilbake igjen på lista. Ca 840 registreringer i titopperboka så langt i sesongen. Flott utsiktsplatå syd på toppen, ved brannvarden. Det er her ut man må når man først er her oppe. Selve toppunktet er ikke så mye i seg selv. Fin kveld å nyte solnedgangen på.

Map    

Vestre Vealøs

Date:
02.07.2018

Sen kveldstur fra Lensmannseter. Varmt om dagen, litt bedre på kvelden.

Map    

Jyplevikodden

Date:
30.06.2018

Titopptur til Jypleviktangen med Philip. Det har vært et fantastisk besøk på mikrotoppen vår her ute fra innvielsen av posten 27. april. Veldig moro.

Map    

Et nedtappet Ulvsvann og Glasergruva

Date:
28.06.2018

Kveldstur med Philip. Ulvsvann er for tiden nedtappet grunnet inspisering av dammen. Har vært her et par ganger tidligere de siste ukene for å kikke litt. Tok en ny tur i kveld med Philip. Gikk opp grusveien ved "kalkhuset" - Liabrakka. Gikk et stykke innover langs bredden fra dammen som nå var tørket godt opp. Etterpå gikk vi stien videre til Glasergruva. Deilig avkjølende temperatur inne i gruva på en dag med tilnærmet varmerekord. Møtte flere frosker, en stålorm, og en grevling på stien.

Map