Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Bamblefjell og Hørsfjell

Date:
21.05.2023

Tur til Bamblebygda. Philip og Camilla var med. Varm og godt i været. Startet lengre oppe på Nensethveien enn ordinær parkering, og gikk en snarvei i retning «fiskeløypa» opp mot Svartjenn på vei mot Bamblefjell som første mål. Over igjen på toppen av Hørsfjell tok vi en rast før vi gikk videre ned mot Hørsfjellveien. Litt forbi Stormyrstua oppdaget jeg at jeg hadde mistet telefonen, så jeg snudde og tok samme vei tilbake igjen opp over Hørsfjell og videre ned og over Bamblefjell på ny, mens de andre gikk videre ned mot bilen. Jeg fant igjen telefonen på Bamblefjell, inne på «Bamblebu». Total lengde 14 km

Map    

Ulvskollen fra Gulset

Date:
18.05.2023
Distance:
15.8km

Gåtur fra Gulset til Ulvskollen med Camilla og Philip. Fin varm maidag. Gikk opp vestlia og ned igjen Kremmerdalen. Lenge siden jeg har gått opp til toppen fra denne kanten. Kikket litt etter Russerhula på vei opp vestlia, men husket ikke helt beliggenheten. 20 år siden jeg ble vist hula av en kjentmann. Var nok ganske nære, men denne tar vi senere når vi har litt bedre tid. Tok en rast ved utsikten på Ulvskollen før vi gikk bort til Brynhilsbu med registrering for titoppern.

Map    

Melakollen

Date:
10.05.2023

Titopptur med Camilla og David. Gikk rundløypa i retning Prestegårdseter. Lengde 5,3 km.

Map    

Hvitsteintjenn med Hvitsteinåsen

Date:
08.05.2023
Map    

Øvrumkollen

Date:
07.05.2023

Titopptur med Philip, David og Camilla. Gikk mellomrunden med nedstigning nordøst for toppen og veien videre ned forbi Trollsåsen.

Map    

Jypleviktangen

Date:
30.04.2023

Titopptur med Philip. Gunnar var også med.

Map    

Hvitsteintjenn - Piggen, titoppklargjøring

Date:
28.04.2023

Kveldstur fra Trommedalsveien. Klargjøring for tjuvstart av Ti-Topper’n 2023. Satt opp titoppkasse på gapahuken ved Hvisteintjenn, og la ut boka på Piggen. Lykt fra midtveis på tilbaketuren fra Piggen. Møtte en elg ved stien mellom gapahuken og Trommedalsveien.

Map    

Ulvskollen – Klargjøring for titoppsesong

Date:
27.04.2023

Rundtur. Gikk opp Smia. Satt opp titoppkassa ved Brynhildbu før jeg gikk videre over Ulvskollen med retur via Skiens midtpunkt. Lå en del snø øverst og nederst i Brubergdalen, men bart i midten.

Map    

Grenland komplett.. igjen

Date:
22.04.2023
Duration:
1:06h
Distance:
1.4km

Turen ut til denne nyoppdagete listetoppen i Bamble har latt vente på seg vel lenge for min del, men fikk i dag endelig toppen unnagjort. Grei og kjapp bestigning, men som forventet en nokså kjedelig topptur. Gikk opp og ned samme vei, stedvis langs litt dyretråkk. Philip var med på turen. Litt kveldssol brøyt igjennom når vi var på toppen, og fulgte oss litt ned igjen. Og sammen med gløtt av litt ok utsikt fra hogstfeltet i lia nedunder toppen, ble det kanskje ikke så ille svippen allikevel. Kjørte ned og tok en rast ved Valle gjestehavn, før vi tok turen videre ut til Trolldalen Fort.

Map    

Trolldalen fort

Date:
22.04.2023

Tur ut med Philip etter en tur oppom Tegdalsåsen og en visitt på Valle Gjestehavn.

Map