Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Sandseterfjellet

Date:
27.09.2013

Rekognoseringstur for ny titopper i 2014. Knallfin høstdag, sol fra skyfri himmel. Gikk opp den nymerka løypa til toppen fra Steinhaug i Melum via Øvre Trytetjern. Fin tur, flott toppområde. Var på toppen for en del år siden også, men syklet da inn fra Høydalen. Melum idrettslag har nylig forbarmet seg over Sandseterfjellet og nettopp ryddet sti her og montert kasse med bok på toppen. Fin utsikt herfra. Nedturen via Sandseter hvor løypa er merket videre, er foreløpig noe utydelig flere steder. Dette gjelder mest siste del av løypa tilbake inn mot Tveitfjellet.

Map    

Vestre Vealøs

Date:
24.09.2013
Map    

Rundtur Solumsmarka

Date:
22.09.2013
Map    

Knarren og nabotopper

Date:
13.09.2013

Knarren Kom via Drangedal og tok av ved Grova ved skilting Fjågesund, og videre inn til bomveien ved Tremyr. Veien inn Beinbrotdalen var nå, etter mitt skjønn, i en elendig forfatning. Skal man innby folk inn hit og ta bomavgift, bør det kanskje forpliktes å opprettholde en viss standard på veien. Men okke som tok jeg meg fram de 3,6 km tripptelleren viste, inn til startpunktet ved Beinbrottåsen, med alle delene vel bevart på bilen. Brukte 20 minutter opp til toppen. Flottere utsikt enn forventet. Godt og varmt var det i dag, og godt med sol, så det ble en riktig trivelig liten toppvisitt, på en flott høstdag. Slettfjell Nede ved bilen igjen forsatte jeg opp lia på andre siden av Beinbrotdalen sørover mot Slettfjell. Gikk på Gps-kurs mot toppen. Brukte rundt 40 minutter opp. En >>>

Map    

Tur via Langelandskollen

Date:
11.09.2013

Fin kveldsrunde. Varmt i luften, litt lummert. Gikk opp via Brubergdalen til Kammerherren med retur over Siljuknattane før nedstigning via Ulvskollen og Brynhildsbu. Lykten ble tatt i bruk fra Brynhildsbu og ned. Traff en kjenning på Siljuknatthytta, men ellers ingen å se på runden. Selv på Brynhildsbu hadde folket tatt kvelden. Godt og vel 900 registreringer i Ti-Topperboka på Kammerherren. Mot 1300 registreringer på hele sesongen i fjor, er dette fine utsikter for en forholdsvis lang titopptur. Fint å sitte og nyte stillheten på krakken på selve Kammerherrens utsiktspost. Riktignok gror det litt igjen her, som eller på utsiktspunktene bortetter, men Nordsjø og Melumstoppene i vest fornekter seg ikke.

Map    

Suggekjerrheia og Krokvassheiane

Date:
08.09.2013

Ettermiddagstur til to pf 100 topper rett innenfor grensa til Drangedal. Ikke så mye å rope hurra for, men det var som forventet. Gikk først oppom Suggekjerrheia hvor det ble en nokså irriterende start gjennom mye tett kjerr. Lengre oppe åpnet det seg med fin åpen furuskog. Mye blåbær i liene her. Angret på at jeg ikke tok med en bærplukker. Toppen var av den flate, skogsbekledde typen, uten utsikt. Måtte børste overraskende mange flått av klærne på denne turen. Spesielt i starten hvor jeg gikk opp var det gunstige områder for flåtten med mye gress i fuktig terreng. Krokvassheiane ble til sammenligning en noe bedre tur. Gikk inn mot Bosmangen. Fin furuskog halvveis oppe i liene og videre opp mot toppen. Fint toppområdet av en noe krassere karakter. Ok utsikt fra nordre kant.

Map    

Kjerkeåsen

Date:
07.09.2013
Map