Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Stemningsfullt over Vealøs

Date:
12.06.2024

Sen kveldstur fra Lensmannseter. Ble litt skuffa da kveldsola forsvant over toppen på vei opp og et mørkt dekke la seg over himmelen fra nord. Tenkte jeg skulle få masse regn, men fikk kun litt få smådrypp på toppen. Var oppe kl.20.40. Nokså vindstille med 10 varmegrader på måleren ved trimkassa. I stedet for kveldssol på Vealøs fikk jeg et stemningsfullt mørkt skybelte glidende over Skien mot Porsgrunn, med ennå gløtt av sollys over Porsgrunn. Så det ble en fin stund på toppen allikevel, en artig opplevelse. Ble en del bilder. Da jeg kom ned igjen og kjørte opp mot Frogner, så jeg det hadde regnet kraftig der, og ellers gjennom sentrum av Skien. Selv gikk jeg klar regnet bortsett fra noen få drypp på toppen, og litt på vei ned.

Map    

Valås + Kattøya – Titoppern

Date:
09.06.2024

Titopptur med David. Hadde tenkt oss en topp i Skien, men været så dårlig ut med tiltagende regn, så kjørte til Porsgrunn i stedet og gikk opp på Valås, og tok etterpå runda på kattøya inkludert en svipp på toppunktet på øya. Kom klar av regnet, så det ble en fin tur. Tok en rast ved gapahuken på kattøya. Fikk med turen fullført min 21. sesong med Ti-Topper’n.

Map    

Kaperkollen - Åletjern

Date:
06.06.2024
Map    

Tinnskollen

Date:
03.06.2024
Map    

Gåtur om Børsesjø

Date:
03.06.2024
Map    

Gapahuken ved Salmakerdammen

Date:
02.06.2024

Tur med David inn fra Stærvegen en super sommerkveld med kveldsmat i gapahuken. Blitt veldig fint rundt Salmakerdammen nå, et virkelig flott sted.

Map    

Skrehelle - Titoppern

Date:
29.05.2024

Opp via Lille Skrehelle for en titopp-registrering, min 9. for sesongen. Det var fremdeles sol da jeg kjørte hjemmefra, men det grånet helt til da jeg kjørte opp Fjelldalen. Det begynte å regne ved Elggløtt. Hadde tenkt å gå rundt via Ramsberget, men tok da samme vei ned igjen.

Map    

Solumsmarka - Titoppern

Date:
22.05.2024

Sen kveldstur med en rundsløyfe i Solumsmarka fra Voldsveien sammen med Philip. Gikk først inn mot Kjerkeåsen etter stien lengst sør-vest. Tok en liten raskt i gamma på Kjerkeåsen før vi gikk videre. Varmt om dagen, men veldig fint å gå nå på kvelden. Med turen fikk vi en trippel ti-topp-registrering. Lengde: 8,3 km

Map    

Fantekjerringkollen - Titoppern

Date:
21.05.2024

Kveldstur til Fantekjerringkollen for titopp-registrering sammen med David.

Map    

Topper i Notodden

Date:
17.05.2024

En liten tur for litt samletopper i Notodden. Kom opp via Lisleherad mot Årlifoss. Skulle først ta Vesttoppen, men bomma på avkjøringa til Folseråsveien, så det ble Rudningåsen først. Fulgte tips for utgangspunkt/start her etter Livs turrapport. Satt bilen ved en lomme oppe langs gårdsveien til Rydningen. Jeg dristet meg til å gå opp i skauen rett før huset. Føltes litt vel privat dette, men tok en sjanse for en kjapp tur. Gikk da strake veien rett opp til toppen. Var raskt nede igjen, så det ble en kort affære. Ikke så mye av en topp dette. Usedvanlig varm 17. mai dag. Veldig tørt i skogen. Startet ved Folseråstjenna og gikk opp et traktorspor som runda fint inn mot toppen. Skremte opp en elg ved en foringsplass langs traktorsporet. Lengere opp var det gravd og dandert mer >>>

Map