Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

En fin topptur til Kilebygda

Date:
30.12.2011

Utgangspunkt: Øst for Bjørvann. Distanse: 10,2 km Turtid: 4 timer Veldig moro å komme på nye kanter av Kilebygda, og til to nye topper som det aldri før har falt meg inn å sette som mål for en tur. Grevstjennskollen var en spennede topp å forsere fra tjernet. I sær om enn som meg velger å klatre raskeste veien opp. Et par topper til står for tur her ute, men da på andre siden av Drangedalsveien. Men jeg venter nok til sommeren da enn kan ha fordel med sykkel innover skogsbilveiene.

Map    

Skurvemyrheia

Date:
26.12.2011

Turtid: 2t 40 min Lengde: 6,2 km Gikk fra Høydalsveien og opp traktorslepet vest for Nedre Sandvanna. Et stykke oppe må en endre kurs da traktorsporet tar opp i retning Sandvasskollen. Enn må uansett litt opp i høyden her for å gå klar av et lite juv i bekkefaret sørøst for Linnskorkjenn (tjernet sør for foten av Skurvemyrheia)

Map    

De to siste i Porsgrunn

Date:
18.12.2011

Startet ved Løkka inne ved Langangsveien. Her var det greit og komme opp og under nye E-18 som åpnes neste år (2012) Riktignok var det satt opp bom i starten med advarsel om anleggsarbeid og adgang forbudt for uvedkommende. Men anleggsdriften i området går mot slutten og så var det jo søndag:) Klatret opp på sydsiden av toppen og entret et fint utsiktsplatå framme på pynten av et nokså irriterende oppstykket toppområde:) Et typisk terreng som kjennetegner mange av toppene i Porsgrunn. Etter turen ser jeg av det lokale turkartet at det har vært en skauguttleier på toppen her, etablert i 1944. Senere overtok Milorg stedet som fungerte som treningssted for norske styrker fram til våren 1945. Det skal stå en minnetavle her oppe hvor det også er plassert en gjestebok. Dette viste >>>

Map     2 comments

Omsdalsåsen

Date:
24.11.2011

Utgangspunkt: Kokkersvoll. Turtid: 1time og 45 min. For å få en liten runde på turen valgte jeg å gå opp fra østsiden av toppen, opp en trang uveisom kløft. Ikke den enkleste veien:) Oppe på toppen gikk jeg først opp på det sydligste toppunktet hvor den fineste utsikten er. Herfra er det kort vei over til den mellomste toppen som også er det høyeste punktet på åsryggen. Bare bolten og festene igjen etter det gamle trig.punket på toppen her. Det går et gammelt traktorspor helt opp til det høyeste punktet fra sydvest. Fulgte denne ned og returnerte videre mot utgangspunktet langs foten av åsen. En spennende liten topp med mye fin utsikt.

Map     3 comments

Kupert topp i Porsgrunn

Date:
04.11.2011

Parkerte ved Tangen rett sør for Langangen kirke, der veien går over til privat vei. Her fulgte vi kystien og tok av mot toppen et par hundre meter før Rødsetre. Tok først sikte mot Brudalsåsen før vi snirklet oss ned og opp mot Gravtjennåsen. Dette er et nokså kupert område som stedvis kan føles svært langtekkelig å ferdes i. Det er et opprevnet landskap her med kløfter og steinblokker og dalsøkk på kryss og tvers. En formasjon som preger store deler av halvøya her ute mellom Langgangsfjorden og Eidangerfjorden.

Map     2 comments

Piggen

Date:
03.11.2011
Map    

Valås

Date:
11.10.2011
Map    

Valsfjell

Date:
08.10.2011
Map    

Storeberg - hanakne/Heståsen

Date:
07.10.2011

Ettermiddagstur. Rundtur over Storeberg og Hanakne/Hesteåsen med utgangspunkt fra avkjøringen til Lillegårdseter/Skytebane. Turtid: 3 ½ time.

Map    

Gardvann

Date:
27.09.2011
Map