Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Piggen

Date:
31.07.2019
Map    

Rubens plass

Date:
27.07.2019
Map    

Surtefjell

Date:
23.07.2019
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
12.6km

Litt spontan kveldstur til ny pf-100 topp i Drangedal på grensen til Nome. Kjørte til Ulefoss og videre skogsbilveien over mot Landsmarka. Starten ved Ugge ved bommen ved Hosenveien. Denne sto åpen for anledningen, men det framgår at den stenges uten varsel. Alltid fristene å kunne kjøre lengst mulig for å spare litt tid, især som meg denne kvelden som hadde tenkt meg en topp til, men langt mindre fristende å bli låst inne. Hadde med sykkel. Kjedelig vei i starten her hvor det stiger jevnt et langt stykke. Gikk opp Surtefjell fra øst. Fant et gammelt igjengrodd tømmerslep opp i lia her. Begynte å følge det i håp om at det gikk opp mot toppen. Fikk ikke med meg at sporet delte seg, så det bar av gårde i en gårr kjedelig omvei. En del vindfall over sporet i starten. Fuktig område >>>

Map    

Ramsås

Date:
19.07.2019
Map    

Åhomnuten

Date:
16.07.2019
Characteristic:
Hillwalk

Tok meg en tur til en pf.100-topp etter en overnatting i Vrådal med familie. Ble kjørt opp til Heia og gikk opp derfra til Åhomnuten. Varm dag. Bra stigning. Må si at Kviteseid, Nissedal og Fyresdal nok er mine favorittkommuner med tanke på toppturer i Telemark. Åhomnuten skuffet heller ikke. Fin liten fjelltopp med flott utsikt mot nabotoppen Roholtfjellet, og omkringliggende topper som kjempen Brokefjell, og Fagerliheii. På oppturen var jeg innom Dyrskarnuten, en av flere turmål i Vrådal med trimkasse. Det var også trimkasse på Åhomnuten.

Map    

Ørnehallen

Date:
10.07.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
8.5km

Ettermiddagstur til Drangedal. Varm dag, skyfri himmel. Kjørte inn Jysereidveien til Solemsvatnet. Gikk videre opp Grimsdalen etter et gammelt traktorspor. Nå på sommeren var det vokst en del grass i sporet. Tydeligvis lenge siden det ble kjørt noe maskin her. Fulgte sporet så langt det lot seg gjøre. Videre «villgåing» i terrenget. Tok en avstikker opp til de to andre toppunktene (Litle Ørnehallene) Veldig fine toppområder med endel innslag av åpent svaberg. Og gå i mellom disse toppene og over mot selve Ørnehallen var litt mer utfordrende, nokså kupert terreng her, men det gikk greiere enn hva det først så ut til. Fint utsikt på alle disse punktene, men generelt likte jeg toppområdet på de to småtoppene noe bedre en selve Ørnehallen.

Map    

Kaperkollen

Date:
09.07.2019
Map    

Vestre Vealøs

Date:
07.07.2019

Titopptur med Camilla og David fra Lensmannseter. Fikk en del regn på turen. På toppen kom den verste bygen. Vått og grått og ikke så mye til utsikt i dag. Det klarnet opp da vi var nede ved bilen igjen, og på veien hjem glitteret regnbuen over toppen.

Map    

Lakollen

Date:
05.07.2019
Map    

Siljuknatten Syd - Ulvskollen

Date:
03.07.2019
Map