Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Lakollen

Date:
31.03.2022
Map    

Tur rundt Hvitsteintjenn

Date:
29.03.2022
Map    

Skrehelle-toppen

Date:
27.03.2022

Sen ettermiddagstur med Philip på en dag med fin sol og god temperatur. Vi hadde tenkt oss til Melakollen og Ramsås, men endret det plutselig da vi kjørte ned mot Børsesjø og kikket opp mot Skrehelle. Blir alltid noen turen opp til Skrehelle hvert år, så en vårlig tur i mars passet helt fint. Noe is og snø igjen i skyggepartier oppover, men til lite hindring. Gikk opp og ned via Lille Skrehelle og Elggløtt. På nedturen ble det en liten rast i hytta etter først å ha tatt en titt borte ved «utsiktspunktet» i nærheten av hytta. Lille Skrehelle imponerte som alltid med glimrende skue over Skien og Porsgrunn. Et av de fineste utsiktspunkter i Grenland.

Map    

Blåfjell

Date:
26.03.2022

Tur opp fra Kleven sammen med Philip på en fin solrik vårdag.

Map    

Lakollen

Date:
25.03.2022
Map    

Presteåsen

Date:
24.03.2022

Rekognoseringstur. Har kun vært her en gang før, i 2003, så såpass lenge siden at jeg hadde helt glemt hvordan det så ut her. Det merkes at man er i nærområde med motorvei og Isola, men fin sti, topp og utsikt. Gikk fra Moheim.

Map    

Lakollen med panoramautsikt

Date:
23.03.2022

Liten tur opp på vei til Porsgrunn og Down Town for å hente noen varer. Lakollen er en perfekt tur med god toppfølelse og stigning om man vil ha en forholdsvis liten kveldstur på tampen av dagen. Fikk fin kveldsol på toppen. Gikk ut i terrenget, bort fra det vanlige punktet hvor kassa står, og tok flere bilder ut på kanten, mer mot øst. Noe kupert å komme bort ditt, men er mye åpnere og finere utsikt derifra. Tror neppe så mange som tenker på å gå ditt når man først er på toppen, men kan være verdt det.

Map    

Piggen - båltur

Date:
20.03.2022
Map    

Piggen - Mauråsen - Brentås

Date:
19.03.2022

Ettermiddagstur fra parkeringa ved Trommedalsveien. Fin solrik ettermiddag/kveld. Passerte tre storfamilier med bål ved Hvitsteintjenna. Ikke noe problem med is på stiene nå, lett å gå utenom. Fra Piggen ville jeg prøve en vri med å krysse rett ut og over mot Mauråsen. Tok leia rett ned bratta på nordsiden av Piggen, rett ned mot den langstrakte Leikrosdalen, og videre opp på Mauråsen. Har vært her nede før, og kommet opp eller ned fra Piggen her en gang tidligere, da jeg var på noen turorienteringsposter rundt ved Mauråsen, men det er mange år siden. Turen over var litt mer kronglete en hva jeg mintes, men spennende vilt og øde terreng. Ikke til å unders over at det i en kort periode var et skjulested for «gutta på skauen» her. Litt hard snø og is nederst i søkket gjorde >>>

Map    

Vestre Vealøs

Date:
18.03.2022

Nydelig ettermiddagstur opp til Vealøs på en flott solrik dag. Gikk fra Lensmannseter. Endel biler på parkeringa, møtte flere på turen, men de fleste gikk nok inne ved Rustan-traktene.

Map