Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Rundtur rundt Venstøptjern

Date:
26.07.2011
Map    

Gardvann

Date:
21.07.2011
Map    

Steinfjellet

Date:
16.07.2011

Ettermiddagstur ut i det blå En spontan, plan- og hodeløs tur med start et par hundre meter før avkjørselen mot Grimåsen (hengebrua over Grunnåi) Planen var å få med noen mindre toppunkt bl.a oppe ved Russetjønnan, før selve bestigningen av hovedtoppen på Mælefjell. Men strekke oppover til tjenna tok lengre tid enn antatt, og siden jeg startet så seint på dagen, droppet jeg andre fjellknauser og gikk rett opp mot Mælefjelltoppen et stykke før Russetjenna. Uten å sjekke kartet raste jeg fram i retning av det jeg mente var hovedtoppen lengre framme. Får skylde på stress i forhold til tidsskjemaet:) Jeg hadde sett bilder, så hovedtoppen var ikke til å ta feil av, trodde jeg. Dessutten sirklet det et seilfly lavt over toppen der borte, så det var klart dette var hovedtoppen. >>>

Map    

Flott topp på Sauheradfjella

Date:
14.07.2011

Gikk fra skogsbilveien inne ved Stenstad og inn forbi Skulssnippen og opp langs Mordartjern. Ble også en tur nedom Gyristulsvann før jeg snudde og tok leia opp til Nybufjell. Fra den kanten jeg kom er det en stigning på 476 høydemeter til toppen, men selve bestigningen av Nybufjell lar seg gjøre mye raskere og enklere fra motsatt side, så sant man har anledning til å kjøre bomveien inn til Gyristulvann. Nybufjell var en kjempepositiv overraskelse. Fantastisk utsikt og et svært idyllisk toppområde. Bok til å skrive seg inn i på toppen. Var meningen jeg skulle rekke en tur oppom Skulssnippen på vei tilbake, men det ble det ikke tid til denne gang. Nybufjell fortjener så absolutt mer besøk.

Map    

Valsfjell

Date:
04.07.2011
Map    

Kyrkjeåsen

Date:
03.07.2011
Map    

En lite besøkt topp i Melum

Date:
01.07.2011

Parkerte ved Dolva Menighetshus og gikk skogsbilveien inn til Store Børten. Gikk opp lia fra baksiden av Dolvaholet og fulgte opp langs en ur i starten. Treffer man rett her kommer man nokså kjapt opp. Selve toppområdet på Aspumfjellet er temmelig kupert, og i særdeleshet kollen hvor trig.punktet ligger. Måtte leite litt etter en oppgang fra den kanten jeg kom, fra øst, ganske steilt her, men fant en passasje etter hvert. Er nok ikke mange som legger turen hit opp. Må muligens en Skiens-liste til for å trekke nestemann også :)

Map