Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Mælefjell

Date:
27.07.2012
Characteristic:
Hillwalk

Startet inne fra Grunningsdalen inne ved Slåkavatn. Veldig dårlig vei de siste kilometerne inn hit. Krysset Grunnåi ved Heimre Slåkja. Regnet med at det ville bli noe vading her så jeg hadde med et par gummistøvler til formålet. Da var det veldig greit å komme over. Gikk opp i nordvestlig retning opp mot Elgdokka og Deilduten. Ingen sti her. Oppe ved Deilduten, et lite utspring oppe ved starten på snaufjellet, begynte for alvor et flott skue å tre frem over Slåkavatn og nærliggende topper av Lifjell. Utrolig deilig gjensyn med kjente og kjære topper i et flott fjellområde. Gikk videre opp langs Østsiden av Flisetjønnan og tok sikte på hovedtoppen via den nordøstre toppen. Herfra får man et flott skue ned i dalen mellom Sauland og Hjartdal, og ned mot Lonadalen inn mot Blåtjønnfjell.

Map     3 comments

Kvannfjølli og Poddenuten

Date:
25.07.2012
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
30.0km

Kjørte inn bomveien opp Byrtedalen fra Øvre Byrte og inn til enden av åpen vei inne ved Listøyl. 40,- i bomavgift, betales med kontanter. Fulgte en godt merket sti/krøttersti oppover et fint seterområde. Noen småelver og bekker å krysse underveis innover dalen. Ved et par kryssinger var det fordelaktig å søke litt oppover elva for en mer tørrskodd forseringer enn akkurat der stien krysset over. Søkte opp mot Kvannfjølli/Kvannefjellet noe før Brekka. Videre mål var Poddenuten , en pf-100-topp øst for Kvannfjølli. En litt mer kupert overfart en antatt. I nærheten av toppen gikk jeg på en reinsbukk på 20 meters avstand. Rein så vi flere ganger her inne. Turlengde: 30 km.

Map     2 comments

Narefjell og Ørnenuten

Date:
22.07.2012
Characteristic:
Hike
Map    

Heksfjell, nord i Lifjell

Date:
16.07.2012
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:57h
Distance:
9.9km

Bomveien mot Heksefjell Først av alt viktig info angående bommen og betaling på veien opp mot Heksfjell. Må få gi et lite spark i baken til grunneierne for dårlig informasjon vedr. nytt bomsystem. Intetanende besøkende vet ikke at man nå kun kan betale med polett som man må kjøpe på bensinstasjonen nede i Sauland. Null informasjon om dette på vei opp mot bommen pr. 16.07.12. Idiotisk! Så da er det bare å kjøre ned igjen til bensinstasjonen i Sauland, en ekstra kipp på 6 km tur/retur. Må da kunne være mulig å opplyse om dette nede ved hovedveien, så man slipper denne ekstra runden. Betaling med polett er sikkert et greit opplegg om man er plaget av hærverk og tjuveri, men bare så idiotisk å kjøre inn mot en bom og oppdage at man ikke kan gjøre annet enn å snu og kjøre >>>

Map     3 comments

Lønnedalskollen

Date:
10.07.2012
Characteristic:
Hike

Skogsbilvei det første strekke, videre et lite stykke på traktorvei. Gikk deretter opp et gammelt tråkk vest for Seteråsen fram til foten av Lønnedalskollen - nordøst for toppen. Egentlig veldig fint å bestige toppen rett opp herfra, men et gammelt igjengrodd hogstområde helt inne ved foten, fristet lite å bryte seg igjennom, så jeg gikk opp litt før og fikk smake litt på hvor kupert denne toppen kan være i liene omkring, men greit å komme opp lell. Overraskende fint toppområdet. Fin utsikt nord og sør på toppen. På selve toppunktet - en liten knaus- var det satt opp en liten varde. Turlengde : 6 km.

Map    

Notodden, på grensen mot Kongsberg

Date:
04.07.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
7:17h
Distance:
18.5km

Utgangspunkt fra Meheia ved Jerpetjønnshovet mellom Notodden og Kongsberg. Vinbekkhorn og Fjellstulvarden. På nordsiden av E134 ligger to flotte topper i et usedvanlig godt merka løypenett (nymerka for anledningen) Flott terreng i fin fjellskog ispedd vakre, blinkende tjern. Gikk først opp mot Vinbekkhorn, som utmerket seg som et lite, miniatyr fjellområde. Her var dagens definitivt videste utsikt. Et skikkelig rundskue fra et helt åpent toppunkt. På Vinbekkhorn, eller Vindbekkhorn som det står på lokale turkart, fikk jeg mitt første klipp på registreringskortet på vei mot Kjentmannsmerke til Notodden Turlag. Et lite mål jeg har for perioden 2012-2013. På Fjellstulvarden var det også fin utsikt, men noe mer begrenset enn på Vindbekkhorn. Men toppen utfylte utsikten mot vest på >>>

Map