Archive - Date

Archive - Geography

Peakbook-Friends

Collected lists

Lun og Brunåsen

Date:
05.11.2021
Distance:
7.0km

Kjør Åtangveien og parker på venstre side etter brua. God plass til 4-5 biler. Etter garasje og før tunnelen går godt skiltet og blåmerket sti opp til høyre. Opp lia til Mianveien og ta til høyre. Følg veien oppover. Når toppen av siste bakken er nådd hold til venstre og følg skilt inn i skogen. Godt merket og tydelig sti mot Lun. Måtte forlate stien og buske opp til toppunktet av Lun. Typisk skogtopp, ingen utsikt. Busket ned til stien igjen og fulgte den til skiltet mot Brunåsen . Tydelig sti, men ikke merket. Mistet stien ett sted og rotet litt for å komme på riktig kurs. Brunåsen er fin med god utsikt mot Helle og Jomfruland. Etter kaffe og niste tok jeg ned lia mot nordenden av Mian. Gikk rundt denne og tilbake til bilen.

Map    

Laksvassfjellet

Date:
28.10.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
5.1km

Kjørte 38 fra Kragerø mot Drangedal. mellom Heldøla og Lenes tok jeg inn til venstre på Nordre Kåsa veien. Fulgte den til endes. Ved Øygarden som det heter er det stor plass å parkere på. Banket på det innerste huset for å spørre om lov til å parkere, det var helt i orden. Fulgte traktorvei som starter på høyre side av det innerste uthuset. Fulgte denne innover i og langs ett hogstfelt. Gikk over til å bli en tydelig sti som er merket med blått. Ved Bjønndalstjenna forlot jeg stien og fortsatte på en umerket sti/dyretråkk inn til høyre og oppover lia. Når det flater ut på toppen i ett gammelt hogstfelt mistet jeg stien og det ble det litt tråkk mot toppen. Samme vei tilbake. Tur-retur=5.1 km og 1t 48 min inkl.kaffepause.

Map    

Hestlihaugen

Date:
22.10.2021
Distance:
2.0km

Etter å ha besøkt Rødsfjell ble det en rask tur til Hestlihaugen før jeg skulle på helgevakt. Kjørte Drangedalsveien og tok av der det er skiltet Ytre Vefall. Fulgte veien i 730meter og tok der til høyre og kjørte 400 meter til parkeringen. Fulgte grusveien til høyre og etter ca 370 meter går stien opp til venstre. Flott utsikt på toppen. Tilrettelagt med bålplass og stokker å sitte på. Samme vei tilbake.

Map    

Rødsfjell

Date:
22.10.2021
Distance:
3.1km

[To veier fører til parkeringen. Kjør fylkesvei 256 mellom Heldøla og Sannidal, sving av mot Stengerveien, ved dammen ved Neslandsvatn. Det er ca 5 km derfra til en liten parkering på høyre side. Kan også kjøre fra Brødsjø siden av Stengerveien, da er det ca 0,8 km til parkering. Fin lettgått tur. Blå merker. Postkasse er plassert der det er finest utsikt. Selve toppen ligger litt lenger mot øst på åsen. Fin utsikt nordover. Ser til branntårnet på Solhomfjell på klare dager.

Map    

Storefjell

Date:
18.10.2021
Distance:
4.5km

Kjør fylkesveien 256 mellom Neslandsvatn og Sannidal. Ved Kroken kapell sving av mot Gjerstad. Kjør ca 3,3 km og sving av til høyre mot Korsvann. Da er det ca 1,1 km til en romslig parkering. Denne er ikke langt unna stien ned fra Trollfjell . Stien starter ved parkeringen og går oppover bakkene mot Storfjellstjenna. På toppen er det fin utsikt mot Neslandsvatn og Gjerstad. Det er mulig å ta en rundløype ned igjen. Når en da kommer til skogsbilveien ta til høyre og det er ca 1,5 km tilbake til parkeringen. Turen til toppen er på ca 2,6 km og hele rundturen er på ca 4,2 km og tar 1 time og 30 min. Tydelig sti som er merket med blått. Fineste turen er nok å gå samme vei tilbake.

Map    

Trollfjell

Date:
18.10.2021
Distance:
4.1km

Kjør fylkesvei 256, mellom Neslandsvatn og Sannidal. Ved Kroken Kapell tar du av og følger veien mot Gjerstad. Etter ca 3,2 km er det skiltet til Korsvann, kjør inn her og etter ca 400 er det parkering langs veien. Dette er en rundløype så turen starter ved få følge veien ca 0,5 km og så til høyre, der er det fin sti helt til toppen. Fin utsikt over Kroken og Neslandsvatn. Turen ned igjen går en annen vei og forbi en lavo som er satt opp av Kroken JFF. Følg stien tilbake til bilen. Hele turen er på ca 3,8 km og det tar ca 1,5 time. Tydelig sti merket blått, lett å følge. Fin topp å ta samtidig er Storefjell .

Map    

Næring

Date:
16.10.2021
Distance:
5.8km

På tur til Næring i Kviteseid kommune. Barnebarn på 2,5 og 5 år var med. Imponert over små bein som tar seg til topps og ned igjen. Vi kjørte til Knarrebu på Fjågesundheia (539 moh), der stien starter er det god plass til mange biler. Stien følger lysløypa innover før den dreier vestover og krysser bekken. Følger deretter veien og ve første veiskille opp bratt bakke til den fraflytta plassen Solli. Derfra går stien over heia til den treffer enden av veien. Derfra er det bratt traktorvei før stien igjen går i skogsterreng til toppen. Litt bløtt ett par steder ellers tørr og fin sti , godt merket med rødt. Der oppe konstaterte vi at toppen består av to topper, den ene med trignometrisk punkt og varde, den andre med et bygg i samband med mastene oppå der. Vardetoppen er den >>>

Map    

Ørnemyrfjeddet

Date:
08.09.2021
Distance:
4.6km

Vei nede i bilen etter Til Oksla med Packraft fant jeg ut at det var 30 minutter å kjøre til Øvre Flottorp parkering for å besøke Ørnemyrfjellet kommunetoppen i Lyngdal. Kjørte inn Øvre Flottorpsvei og fant parkeringen over en liten bru oppe i bakken. Tydelig og godt blåmerket sti til toppen. På toppen er det en varde og postkasse med turbok. 360 grader utsikt. Sol og vindstille denne dagen. Skikkelig sensommer med 26 grader. Etter nødvendig fotografering bar det samme vei tilbake til bilen. Total tid med pause på toppen 1 time og 25 minutter. 4,6 km tur/retur. Deretter 2,5 time kjøring hjem.

Map    

Roland

Date:
08.09.2021
Distance:
1.9km
Map    

Til Oksla med Packraft

Date:
08.09.2021
Distance:
4.9km

"Alle" går til Oksla fra sør via dårlige stier og mye myr. For å prøve noe nytt lånte jeg en Packraft for å krysse Eptevann og ta Oksla fra vest. Kjørte Rolandsveien nordover og tok inn til høyre før nr 721. På kartet er dette en bomvei som går inn til Eptevann. Derfor hadde jeg med sykkel, men bommen var åpen og så ikke ut til å være i bruk........så tok sjansen og kjørte oppover. Bra grusvei første stykke men oppe i lia var det ikke grus lenger bare grov stein. I håp om at det ville bli bedre fortsatte jeg. Stedvis var det da og grus/jord vei. Kjørte Opel Mokka 4x4 så det gikk bra med forsiktig kjøring. Ikke kjørbart med vanlig personbil. Kjørte 1,8 km inntil ett veiskille hvor jeg fikk snudd og parkert. Tok veien østover i 1,3 km ned til Eptevann. Blåste >>>

Map