Archive - Date

Archive - Geography

Peakbook-Friends

Collected lists

Mørjeheia

Date:
27.01.2022
Distance:
5.8km

Flott vinterdag og med ferdig døgnvakt var det godt å komme ut i sola. Kjørte fylkesvei 351 fra Tangen i Sannidal 7,8 km til Kragerø Ridesenter på Strømdal Gård. Det er glatt og mye is på sideveier så bilen ble satt ute ved hovedveien og med piggsko på ble kursen satt inn mot Limoen og så første til høyre. Fulgte denne i 1 km til Litjenn. Der er det skiltet mot Mørjeheia. Traktorvei oppover som går over til sti. Kom til ett stidele og tok til høyre mot Buheia. Skulle idag bare ta toppen på Mørjeheia, ellers er det en fin tur til venstre mot Falkenbergfluet som har utsikt over Kilsfjorden og sti videre til Mørjeheia. Det er en fin rundtur. Ble en tung tur til toppen da det er blitt varmegrader og skaren ikke ville bære en voksen kar. Men kom da opp og fikk en god kaffekopp >>>

Map    

Sanssouciheia

Date:
24.01.2022
Distance:
1.7km

Sanssouciheia ligger på Åsen ovenfor Båten og Sluppan. I 1650 ble Berg og Sluppan solgt ut av Åsen. Sluppan ble senere solgt ut til tyskeren og kjøpmannen Henrich Christian Luxdorph i 1790-årene. Det var han som bebygget plassen som en lystgård med en vakker hage, som han kalte Sanssouci. Sanssouci er et fransk ord og betyr "Sorgenfri". Gården brant ned midt på 1800-tallet. Turen starter på Eklund der det er en undergang på FV38. Følg veien opp til den flater ut og følg deretter traktorvei på venstre side opp til ett gammelt hogstfelt. Ta der til venstre rett opp lia til toppen. Utsikt mot Helle og Årø er dekket med trær. Samme vei ned.

Map    

Sengfjell

Date:
20.01.2022
Distance:
1.0km

Parkerte ved Sannidalsveien. Gikk mot Kil på gang og sykkelstien og krysset Sannidalsveien der det går en traktorvei opp lia. Fulgte denne oppover. Denne er blåmerket og er en del av Kragerø Turlags løype fra Kragerø til Krokheia. Stien flater etterhvert ut og på ett punkt tar jeg til venstre for å følge åsryggen opp til toppen. Her har solen stått på noen timer så skaren vil ikke bære mine kilo. Heldigvis ikke så langt. På toppen er det begrenset utsikt mot Rindegården og Sannidal. Står rester etter tv/radio anlegg på toppen, det ser ikke ut til at de er i bruk så her burde eier ha ryddet. Samme vei tilbake til bilen.

Map    

Lyngdalsknuten

Date:
20.01.2022
Distance:
3.5km

Nok en fin vinterdag med hardt føre og mye is. Kjørte til parkeringen på Sannidalsveien. Fulgte veien til høyre fram til skiltet til høyre mot Lyngdalsknuten. Til venstre går stien over til Lyngdalen. Denne er en del av Blåmerket løype fra Kragerø til Krokheia. Lokalt navn på Lyngdalsknuten er Sukkertoppen. Selve heia blir kalt "Styrefjell" Det var dengang skutene brukte fjellet til å seile etter, inn til Kil. Dette er kort og fin tur, du blir overrasket over å hvor mye du ser fra toppen. Det er bart fjell på toppen. God utsikt ut Kilsfjorden mot Brattøy og Dypsundholmane og Hestkjennknuten. Stien er ikke merket men lett å følge. Det er laget bålplass litt nedenfor toppen. Ta med egen ved. Samme vei tilbake.

Map    

Lervikheia

Date:
17.01.2022
Distance:
2.0km

Kjørte av Kragerøveien på Sluppan og inn på Kammerfossveien, tok deretter til venstre på Åtangenveien. Kjørte over brua,gjennom en liten tunnel og videre langs elva til enden av veien. Åtangen er ett nedlagt tresliperi. Nå mere lagerplass for skrotmetall og båter. Fra snuplassen gikk jeg litt tilbake på Åtangveien og tok opp til venstre på en traktorvei. Denne fører opp til ett gammelt barkdeponi som tresliperiet brukte. Området brukes mye av motorungdom. Fulgte ett traktorspor nordover og deretter høyspentledningen til jeg var på høyde med toppen. Toppen ligger inne i skogen med liten utsikt, på vei opp passeres en liten varde. Samme vei tilbake.

Map    

Lintvedtheia

Date:
17.01.2022
Distance:
1.2km

Omslag i været på nyåret har medført lite snø i vårt område. Derimot er det hard skare og mye is. Har derfor gått til innkjøp av piggsko og lagt en plan for å ta topper i Kragerø kommune med primærfaktor større en 50 meter. Korte dager i januar betyr og korte turer.Først ute er da Lindtvedtheia som er kjapp tur på en del av Blå løypa. Parkerte nederst i Solberveien. Blåstien går opp til venstre etter første sving. Valgte å gå litt lenger og tok til venstre ved høyspentlinja og fulgte denne i sola opp lia til toppen, På toppen står en liten varde.Ned igjen fulgte jeg blåløypa til Kragerø Turlag og kom ut nærmere bilen . Toppen kalles og Lindtvedtkollen. Grei tur på piggsko. Fint sola så kusen settes mot Åtangen og Lervikheia .

Map