Archive - Date

Archive - Geography

Peakbook-Friends

Collected lists

Urfjellheia

Date:
19.12.2023
Distance:
2.0km

Kjørte Daleveien og så Urfjellveien fra Søndeled. Veldig isete men gått strødd. Parkerte ved første gården på Urfjellveien. Fulgte ubrøytet traktorvei opp til venstre og videre opp lia. Kom etterhvert litt langt vest for toppen så kursen ble lagt østover. Etter litt klyving og ett par tre dype nord-sør renner senere kom jeg opp på toppen. Flott utsikt over Dalsvann. Retur nordover fra toppen og nedover lettgått skråning. Kom ned i en litt bløt renne som kom ut på traktorveien jeg fulgte opp. Så samme vei tilbake til bilen.

Map    

Eikenes

Date:
19.12.2023
Distance:
3.3km

Parkerte ute ved Søndeledveien. Gikk ned bakken og over brua. Speilblank is så greit med piggsko idag. Fortsatte forbi garasjen og inn på ubrøytet vei. Tok til høyre i første kryss og i neste sving litt oppe i bakken gikk jeg rett fram og fulgte gjengrodd traktorvei oppover. Denne ble etterhvert borte,og pga snø var det ingen sti å følge. Tok peiling på toppen og fant best mulig vei opp. Litt oppe i lia var det nokså snøfritt så det var greit å komme opp. Holdt litt for langt øst så jeg kom opp på feil topp. Måtte litt ned den rette toppen kunne bestiges. Litt utsikt ned mot Hirsdal. Retur gikk nordvestover i ganske åpent terreng rettning veien. Skulle gått rett vest når jeg møtte bekken. Gjorde ikke det så jeg havnet på nordiden av en bratt hei og dermed ble det klyving >>>

Map    

Stembustølen

Date:
12.12.2023
Distance:
6.5km

Kjørte Drangdalsveien til Kurdøla parkering. Parkeringen er brøytet og ryddet så det er greit å parkere. Ikke så mye snø, så trugene lot jeg ligge i bilen. Stolpet på snødekt bomvei i 2,5 kilometer i retning Trollvann og Skarpenæring. Ved Trollvann er det merket med et skilt til Stembustølen. Denne traktorveien gikk jeg 180 meter opp til et veiskille. Her tok jeg til venstre i retning Sukkertoppen. Fra enden av denne var det lett å finne en grei vei mot toppen. Ved start var det bare 15 cm snø på veien men her oppe på toppen var det 50 cm så det ble en slitsom stolpetur. Angret på at jeg ikke tok med truger eller enda bedre, ski. Fin liten topp som ligger i furuskog. Utsikt sørover mot havet og Kragerø og nordover mot Nedre Toke og Bamble. Etter fotografering og en kaffekopp >>>

Map    

Søndre Barlindfjell

Date:
06.12.2023
Distance:
5.4km

Kjørte Rv 38 Drangedalsveien til Kurdøla. Parkerte her og gikk bomveien i 2 km oppover. Tok til venstre i første kryss. Etter 2 km tok jeg inn til venstre og fulgte veien ned til Skottjenn. Krysset bekken og fortsatte 300 meter på traktorvei. Fant en ganske grei trase opp lia mot toppen. Litt bratt en plass med ganske greit å gå. Ikke mye topp og skryte av, ligger inne i skogen. Litt utsikt sørover mot Stembustølen. Samme vei tilbake. Tur-retur 5,4 km. Etter å ha vært syk i 12 dager var det godt med en skautur. -5 grader og nysnø. Da er det bare en topp igjen på lista Kragerø 50 m PF.

Map    

Vestre Klingemyrheia

Date:
29.11.2023
Distance:
2.8km

Kjørte Drangedalsveien til Våsjø. Tok til venstre opp mot gården og fulgte veien i 2,2 km. Det er ikke bom eller skilt som begrenser kjøring. Etter 2,2 km parkerte jeg i kanten på en stor rundkjøring for tømmerbiler. Fulgt veien videre opp bakken i 160 meter før jeg fulgte en gammel traktorvei opp lia til venstre. Litt bratt men lett å gå. Når det flatet ut var det å buske i lyng bort til toppen. Ingen tydelig toppunkt. Ingen utsikt. Samme vei tilbake. GPS sporing er avsluttet på toppen. Tur-retur parkeringen 30 minutter og 1,3 km.

Map    

Bjønnåsfjell

Date:
16.11.2023
Distance:
3.6km

Kjørte Krokenveien og tok av mot Hauglandsgrenda. Fulgte veien oppover. Der asfalten slutter følges grusvei mot Vøllane. Passerte bom som betales med Vipps 40.-. Fortsatte på fin grusvei inn til Geitryggen. Her er det vinterparkering når det er kjørt skiløype rundt Bjønnåsfjell. Fra hovedvei og hit er det 5,1 km. Det er ikke kjørt løyper ennå så jeg kjører videre langs Storelva i 2,6 km til stistart. Blåmerket sti følger gammel traktorvei ett stykke før den går som fin sti gjennom lyng til toppen. Toppen er ganske flatt med lyng og furu. Ingen utsikt. Ingen tydelig topp så jeg virret litt rundt på noen gode kandidater. Er en liten varde der, men det er nok ikke toppunktet. Samme vei tilbake. Tur-retur 3,6 km på 1 time og 20 minutter.

Map    

3 stk Drangedal ≥ 100m pf topper i Nedre Toke

Date:
08.11.2023
Distance:
16.1km

Med Eikenes parkering som utgangspunkt passer det å ta 3 topper på Drangedal ≥ 100m pf lista. Dette blir en lang tur så med korte dager i november dro jeg hjemmefra kl 07.15. Kjørte inn Farsjøveien til Dal og fulgte skiltingen 5 km videre til Eikenes hyttefelt. Startet fra parkeringen kl 8. Gikk opp bakken i nordenden av parkeringen og fulgte grusveien 300 meter. Her går det blåmerket og skiltet fin sti videre nordøstover. • Lomtjernknuten : Ved første skiltet stidele tok jeg til venstre og fortsatte på blåmerket fin sti i skogsterreng mot Djupedal innerst i Djupedalsfjorden. Siste del ned til Djupedal følger en gammel traktorvei. Brukt 1 time hit. Nede ved stidele mot Slottsvikfjorden gikk jeg til venstre. Fulgte traktorveien forbi hytta og langs vannet. Herfra fortsetter >>>

Map    

Bjønnknuten

Date:
23.10.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
4.9km

Kjørte til Krokheia parkering. Her er det god plass til biler og ett informasjonskart over stinettet på Krokheia. Syklet oppover bomveien og tok til venstre i første kryss og fulgte veien i 3,7 km forbi Trollvann og til snuplassen ved Hyttejenn. Her starter blåmerket sti til Skarpenæring. Fulgte stien i 700 meter, her tok jeg til høyre på sti/dyretråkk. Etter 100 meter fortsatte tråkket rett vestover. De var minst busking den veien. Fulgte på vestover i 300 meter og var da rett sør for toppen. Stien fortsatte vestover, så jeg tok retning mot toppen. Viste seg at det var rimelig bratt på denne siden og det måtte klyves i ura for å komme opp. På toppen er det en liten varde og litt utsikt nå som mesteparten av løvet har fallt. Retur gikk rett østover fra toppen i lettgått >>>

Map    

Skarpenæring

Date:
16.10.2023
Distance:
10.3km

Planen var å gå fra Kurdøla og bestige Bjønnknuten som ligger nord for Skarpenæring. Fulgte bomveien oppover til Hyttetjenn og fin sti videre til Skarpenæring. Fant ingen sti i retning mot Bjønnknuten og med Mike, en Yorkshire terrier med korte ben droppet vi busking og gikk heller fram til DNT hytta Skarpenæring. Fin nyoppusset hytte med 2 sengeplasser som ligger fint til nær Store Vålevann. Her er det stidele til turisthytta på Jambakkmyra og til kommunetoppen i Kragerø Store Valefjell. Samme vei tilbake til bilen. Bjønnknuten får bli en annen gang.

Map    

Takseråsen

Date:
14.10.2023
Distance:
2.2km

Hadde ett ærend til Tvedestrand og hva var da bedre en en topptur. Tvedestrand ≥ 100m pf har 4 topper så vips var 25% tatt. Kjørte forbi den flotte nye Tvedestrand barneskole og fant stor parkeringsplass ved stistart. Mange stier her og tydelig ett område som blir mye brukt. Fulgte merket sti til toppen. Toppen ligger inne i skogen og det er ingen utsikt. Samme vei tilbake. Det mulig med rundturer i området (UT.no) men idag ble det bare opp og ned da planen var å kjøre til Borøya og ga ett par turer der i det fine høstværet.

Map