Archive - Date

Archive - Geography

Peakbook-Friends

Collected lists

Morkheia

Date:
29.10.2022
Distance:
4.6km

Kjørte nordover på Gjerstadveien og etter Holmen gård tok jeg inn til Morkheia parkering på Moen. Der starter blåmerket løype opp til Morkheia. Etter en litt flat start går stien bratt oppover. Godt merket og lett å følge. Mye vått løv på bakken gjorde det stedvis veldig glatt, men med forsiktighet kom jeg opp til utsiktspunktet. Her er det registreringskasse og Telltur registrering. Her er det også bygd en rampe for hanggliding. Herfra og ned til Holmen gård som brukes til landing er det 225 meter høydeforskjell. Flott utsikt. Men jeg skal videre til toppen av Morkheia og fra utsiktspunktet går det ingen sti. Hadde lagt inn koordinatet til toppen så i rimelig flatt terreng ble det busket inn til toppen på 389 meter. Selve toppunktet ligger inne i skogen uten utsikt, så det >>>

Map    

Lindtvedtheia

Date:
22.10.2022
Map    

Veitåsen

Date:
20.10.2022
Distance:
2.7km

Hadde jeg lest andre turrapporter før denne turen så hadde jeg valgt å gå opp den veien som jeg gikk ned. Som sagt det gjorde jeg ikke. Gikk derfor inn i bruddet og måtte etterhvert klyve opp lia og under ett gjerde før det ble busking bort til toppen. Toppen lå der i tåka på kanten av bruddet. Ingen utsikt. Tilbak valgte jeg å følge stien......enkelt. Ned til bilen og hjem.

Map    

Stridsklev vanntårn

Date:
20.10.2022
Distance:
0.2km

Etter kontroll på sykehus i Porsgrunn passet det med en topptur. Dette er så langt den letteste jeg har hatt. Kjørte boligfelt på kryss og tvers men kom til slutt til Stridsklev og Elgfaret 18. Kort tur så jeg tok sjansen på å parkere ved bommen. Derfra 100 meter til vanntårnet og toppen. Tett tåke idag men er nok aldri noen utsikt. Vanntårnet på toppen av Korpelia ble bygget i oktober 1972 av Selmer AS og er 23 meter høyt. Dette bedret vannsitusjonen i Flåtten området betydelig. Tilbake til bilen for å kjøre innom Veitåsen på vei hjemover.

Map    

Lindtvedtheia

Date:
11.10.2022
Map    

Grommestadknuten

Date:
04.10.2022
Distance:
2.4km
Map    

Grønnlifjell

Date:
02.10.2022
Distance:
10.8km
Map