Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Jyplevikodden

Date:
26.09.2021
Map    

Fantekjerringkollen, Tvittingen og Kaperkollen igjen

Date:
23.09.2021

Yr meldte et lite værvindu mellom kl 0900 og kl 1400 og Astrid og jeg tenkte å utnytte det til at hun skulle få flere ti-toppere. Parkerte som vanlig ved Vestre Gulset parkering og bestemte at i dag ville jeg gå inn til Åletjern og gå løypen motsatt vei. Jeg pleier alltid å gå Fantkjerringa først, men i dag gikk vi Kaperkollen først, så Tvittingen og Fantekjerringa til slutt. Opp bakkene fra skiløypa til kaperkollen fikk vi følge av mange plagsomme hjortelusfluer, så oppholdet på toppen ble kort. Var også noen ned fra Kaperkollen til Tvittingen. Lang, deilig innsektsfri pause i gapahuken. Bestemte oss for å ta veien om Fantkjerringa på vei tilbake til bilen. Traff ingen hjortelusfluer på den stien. Fin runde med solglimt inni mellom. Regnet kom 15 min etter vi kom hjem.

Map    

Fantekjerringkollen, Tvittingen og Kaperkollen

Date:
18.09.2021

Fin tur med barnebarna til 3 ti-topper på en tur i dag. Å gå med Markus og Hermine er ikke rett frem på stien, de må klatre litt i trær og klatre opp på store steiner osv. mens de går. I tillegg er det jo pocermon på stien, og de må vi jo ta mens vi går. I tillegg får de med seg fine røtter, rotvelter, fugler og småkryp langs stien. Snakk om å multitaske. Spreke barnebarn! Ludvig var ikke hjemme i dag, men han har fått seg en rosemalt stol å sitte i inne i huset sitt. Fin tur for en takknemlig bestemor. Det eneste som var negativt var at hjortelusflua er våknet igjen. Fikk 3 på oss opp lia til Kaperkollen.

Map    

Blåfjell

Date:
15.09.2021

Koselig lunchtur med Astrid. De meldte regn, det kom ikke. Fin tur og vindstille på toppen.

Map    

Gapahuken ved Åletjern

Date:
14.09.2021
Map    

Auenhaugen og stolpejakt rundt på Golsfjellet

Date:
10.09.2021

Hyttehelg på venners hytte på Golsfjellet. Stolpejakt og tur på Auenhaugen i oppholdsvær, men med tåke som kom og gikk.

Map    

Stavslinuten Bessefjell

Date:
07.09.2021
Distance:
4.8km

Vi hadde to >500 m primærfaktortopper igjen i Telemark og i dag ble det bestemt at denne skulle tas. Vi visste det var en bratt li oppover og det stemte. Jeg hadde en dårlig dag og måtte ta mange pauser. Siroho pleier å si at det står Sissel på steinene der hun går, i dag stod det Liv på mange steiner. Fant traktorveien vi skulle gå og gikk mest på egne spor. Helt greit å komme frem der vi skulle. Fant stien opp på den siste høyden og gikk bort til toppen. Kald vind, så her måtte buksa på. Traff 4 ravner og 10 storfugler (tiur?) På veien hjem til Skien kjørte vi til parkeringen for Ravnejuvet og gikk dit. Imponerende.

Map    

Maskat fra Roheim

Date:
05.09.2021
Distance:
10.4km

I dag passet det slik at Sissel og Øyvind kunne gå tur med oss og valget falt på Maskat. Kjørte til parkeringen på Roheim. Parkerte på parkeringen ved bommen og gikk inn langs veien et lite stykke før vi fulgte stien til toppen. Fin turdag og stien går i variert terreng med små pytter, vann, myrer og svaberg. Gikk opp på toppen og spiste her før vi gikk ned til triggerpunktet og postkassen med bok. Same vei ned igjen. takk for turen Sissel og Øyvind.

Map