Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Aure

Date:
07.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.1km

Luftetur med Ylva ifm. et par dagers opphold på Ferjebua i Orkanger. Grei sti opp til første topp. Deretter åpent fjellterreng og mykt underlag.

Map    

Rundtur via Sufonnholet og Glutterholet

Date:
04.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
30.0km
Map     1 comment

Sikholfjellet og Litlehornet

Date:
01.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:57h
Distance:
10.5km

Bra treningsøkt med Ylva på slep. Ruta jeg fulgte er vanligvis uproblematisk, men bød i dag på en real utfordring i siste kneika opp mot Tverrdalsnipa. Her lå det fortsatt en bratt og høy skavlkant som det ikke hadde vært forsvarlig å forsere uten isøks. Ellers var det fortsatt sammenhengende snø fra Litlehornet og ned til Svartdalskjeften på ca 800moh.

Map    

Skredin og Rødhesten

Date:
26.06.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.2km

Hundelufting i forferdelig varmt vær. Ned unntak for i seterområdet og et kort stykke langs bekken opp mot Rødhesten går turen ikke på sti. Ruskemark der jeg gikk ned mot Rødsetrin.

Map    

Åfløyfjellet og Storhaugen fra Ranvika

Date:
25.06.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
12.0km

Trimtur mens mamma passa sovende barn. Skogsvei og godt merka, overraskende fin, sti opp til Storhaugen. Greit driv og 35 min til topps. Deretter videre mot Åfløyfjellet, først i åpent litt fuktig fjellterreng, før det ble småruskete gjennom skogen ned til vannet. Derfra brøyt jeg meg opp ikke altfor tett og bratt skog i retning i toppen. Planen var å sikte seg inn på Ranvikskaret via Sotnakken på returen. Traff sikkert verst tenkelig på vei ned fra Åfløyfjellet, og endte opp i ei bratt skråning med nedfallstrær og tett granskog. Deretter noen meter på anleggsvei og grusvei, før det ble ruskemark igjen opp til Ranvikskaret. Herfra åpna det seg opp før jeg omsider kom inn på skogsbilveien igjen og fulgte den tibake til start. Bortsett fra ruta opp til Storhaugen, som er veldig >>>

Map    

Purka

Date:
23.06.2020
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.8km

Løpetur mens mamma passa sovende barn. Fulgte skogsvei nesten til første topp. Deretter svak sti ca halve veien til Øykjefjellet. Resten av turen på variert underlag over Øykjefjellet til Purka. Ikke spesielt løpevennlig underlag, men en helt grei tur med fin utsikt bortetter ryggen, og mye moltelyng på de to siste toppene.

Map    

Hardbakkhytta - Dyrstolan - Øygarden

Date:
21.06.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.4km

Overnattingstur til Hardbakkhytta med Oda, Snorre og Kjersti der vi gikk opp fra Myrholten dagen før. Returen ble lagt over Dyrstolan via DNT-stien mot Grytbakksetra. Snorre i strålende humør hele dagen på sin lengste meistur så langt.

Map    

Hardbakkhyttta - Neverholthøyfjellet

Date:
20.06.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.0km

Liten avstikker til Neverholthøyfjellet ifm. overnattingstur til Hardbakkhytta med Oda, Snorre og Kjersti. Ruta jeg fulgte gikk i åpent terreng uten sti. Vi gikk opp fra Myrholten tidligere på dagen via anleggsveien som går frem til Nedre Myrholvatnet. Det pågikk legging av rørgate i veitraseen, og veien var derfor delvis oppgravd enkelte steder. Den er også nokså bratt opp lia, så det er nok finere å gå fra vestenden av Botnavatnet eller Øygarden hvis man skal til Hardbakkhytta.

Map    

Nystøylhornet

Date:
16.06.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.7km

På tur med mini i meis og Ylva. Fin og tørr sti hele veien, med unntak for noen få meter gjennom myra.

Map    

Artig rundtur over Morgådalstindan og Bjørnabotnhøgda

Date:
14.06.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
17.1km
Map     3 comments