Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Aursjøvegen

Date:
20.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
31.4km
Map    

Eresfjord: "Balansekoden"

Date:
18.07.2019
Characteristic:
Climbing
Duration:
8:45h

Bolten og Saurdalsnibba

Date:
17.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.9km
Map    

Geiranger

Date:
16.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
41.0km
Map    

Oddekloven og Storkjelen

Date:
14.07.2019
Characteristic:
Climbing
Distance:
7.5km

Jeg og Eivind startet dagen med å gå rutene 78 (5+), Grønnerisset (6-), Kanten (6) og Skrå (6/6+) på Nedstefeltet. En perle av en vegg med klokkerene riss og ruter på rundt 40 meter. Avsluttet med en tur på Oddekloven og Storkjelen. Svak sti som forsvant helt flere plasser opp til Oddekloven. Eivind returnerte til bilen fra Oddekloven mens jeg fortsatte til Storkjelen. Her var det ikke sti men greit underlag det meste av veien.

Map    

Tolleknivsegga mm.

Date:
13.07.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
20.0km

Grei runde med Ylva i fint sommervær der vi kom over skodda da vi kom til Solegga. Fin sti opp til ca 880 moh. Derfra fulgte vi et svakt tråkk som forsvant litt her og der i retning Solegga. Greit nok med unntak av et lite myrparti. Her er det kanskje (?) finere å følge stien opp til Nedre Vassdalsvatnet og traversert videre nordover derfra. Etter Solegga var det slutt på stien. Fra like under Kyrkjefjellet til Vassdalshornet var det stort sett steinurd. Ryggen ned fra Kallskaregga og stien ned fra Kallskaret via Kallskarsetra er veldig fin. Bra med folk på tur oppe i Kallskaret i dag.

Map    

Molladalen: «Iriss»

Date:
12.07.2019
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
8:00h
Distance:
13.0km

Etter fem dager med lavlandsklatring på Østlandet og i Bohus, var det på tide å komme seg til fjells igjen. Eivind og Johnny var ikke tunge å be da jeg sendte ut forespørsel om å gå for et av sesongens store mål, ruta Iriss på Kruttårnet i Molladalen. Ruta er på fem taulengder og følger nydelig riss og formasjoner til toppen av Kruttårnet. Grad 6-, 6+, 6-, 6 og 6. Ingen av oss hadde ledet hardere enn grad 6- i fjellet før (med unntak av Johnny som fikk sekserlengden på Snickers tidligere i sommer), så vi var forberedt på litt motstand. Vi var samtidig nokså trygge på at det skulle være greit innafor ettersom klatreformen er OK, og både jeg og Eivind hadde gått en god del kileruter på sekstallet i år. Anmarsjen gikk som vanlig unna i greit tempo. Da vi passerte vannet >>>

Map    

Hyggen Vest - Besøk 2

Date:
08.07.2019
Characteristic:
Climbing

Knalldag på Hyggen Vest med Eivind. Vi gikk ca 10 fine ruter, der høydepunktet var Min Stihl (6+) som begge ledet på kiler i første forsøk, og Eivinds kilepersing på Sentralpillaren (7-). Også den i første forsøk.

Map    

Bohuslän dag 3 - Galgeberget

Date:
04.07.2019
Characteristic:
Climbing

Galgeberget var så fint at jeg og Eivind fant ut at vi like godt kunne ta en dag til her. Startet med at jeg ledet en, for oss ny, 5+ midt på vestveggen. Eivind var i støtemodus og gikk deretter en lang 6+ til høyre for DNA. Vi fulgte hver vår rute i fri mens vi rensket på topptau. Rapell fra trær. Jeg fikk til slutt æren av å prøve meg på Bagatell (6+) som er en av klassikerne på Galgeberget. Fine fingerlåser og velsikret klatring. Gikk overraskende greit tatt i betraktning at jeg vanligvis ikke går noe særlig hardere på bolt. Firte ned og rensket, før Eivind ledet den lett. Ga oss etter den ettersom vi skulle kjøre hjem samme dag.

Map    

Bohuslän dag 2 - Hallinden

Date:
03.07.2019
Characteristic:
Climbing

Vi skulle egentlig til Hallinden Klack, men etter å ha møtt Ola og Lene da vi ved en feil parkerte ved Hallinden, endte vi opp med å dra dit i stedet for. Varmet opp på en kort fin 5- og en firer et stykke oppe på hylla på hovedveggen. Jeg og Eivind gikk deretter Priesmaster (to tl 5- og 6-), der Eivind fikk den fine andrelengden. Rotet litt borte på Mallorolveggen etter det på en 6- med grusomt hard start (jeg slet i alle fall med å komme av bakken selv på topptau). Avsluttet med at Eivind gikk en 6+ på bolt helt til venstre på feltet og at vi begge ledet et fint kort seksminusfingerriss.

Map