Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Steger route - First Sella Tower

Date:
28.07.2017
Characteristic:
Alpine climbing

Etter fire late dager ved Garda-sjøen, var det på tide med litt aktivitet igjen. Vi kjørte derfor et par timer nordover opp i Dolomittene for å forsøke oss på noen av de lettere klatrerutene på de karakteristiske Sella-tårnene, som ligger enkelt tilgjengelig kun en 15-20 minutters gange fra Sella-passet. Vi hadde egentlig tenkt å klatre både Steger-ruta opp til det første tårnet og en enkel rute videre opp til det andre tårnet, men sistnevnte ble det aldri noe av. Steger-ruta består av relativt bratt kalkstein, og klatringa er stort sett nokså fin. Vi gikk 4 taulengder der to to første hadde klatring på rundt grad 3 og 4, mens de to siste nok hadde punkter oppe på 5-tallet. I den siste taulengden begynte jeg 15 meter for langt til høyre for eggen, og endte opp med å klatre >>>

Map    

Bail på Dent du Geant

Date:
22.07.2017
Characteristic:
Alpine climbing

Voie Frison-Roche - Brevent

Date:
20.07.2017
Characteristic:
Alpine climbing
Map    

Clocher Clocheston travers

Date:
19.07.2017
Characteristic:
Alpine climbing

Mont Blanc - Travers fra Refuge Cosmique til Nid d' Aigle.

Date:
16.07.2017
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
14:00h
Map    

Les Lépidoptéres - Aiguille du Peigne North Face

Date:
14.07.2017
Characteristic:
Alpine climbing

Cosmiques arete

Date:
13.07.2017
Characteristic:
Alpine climbing

Dag tre i Chamonix ble satt av til en aklimatiseringstur over Cosmiques-ryggen. Dette er en enkel alpintur med mye klyving og noe treer og firerklatring. Vi hadde knallvær som gjorde at det tidvis var baristemp på 3600 moh, og at turen ble en meget behagelig affære (til tross for mye folk og tidvis noe kødannelse). Det var heller ikke feil å bokstavelig talt kunne toppe ut på Aguille de Midi, tusle seg inn på cafeen, kjøpe seg ei øl og en is og avslutte aklimatiseringsøkta med soling en times tid.

Map    

Chapelle de la Gliere

Date:
12.07.2017
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
10:00h

Dag to i Chamonix bød på en av turens mange klatrehøydepunkt opp den klassiske ryggen til Chapelle de la Glière. Denne turen har ca 30 minutters anmarsj fra Index-heisen, og 10-11 taulengder variert og flott klatring på mellom grad 3 og 6-, som blant annet omfatter den meget fotogene og kjente barberblad-eggen (som vi presterte å klyve forbi...). Cruxet kommer på den siste korte taulengden opp på pinakkelen Chapelle. Hvis man dropper denne (kan omgås til venstre med enkel klyving) er klatringa aldri vanskeligere enn ca grad 5. Vi rakk naturligvis ikke heisen ned igjen, og en lang dag i fjellet ble avsluttet med 1500 høydemeter trasking ned igjen til dalen.

Map    

Aiguille de L'Index

Date:
11.07.2017
Characteristic:
Alpine climbing

Dag 1 i Chamonix bestemte vi oss for å ta ei lett og kort rute for å bli kjent med gradering og nivået på rutene. Vi gikk to enkle bolta taulengder opp til hylla som leder bort til sør-øst-rygg-ruta, og fulgte den klassiske sør-øst-ryggen til topps. 5-10 min anmarsj til innsteget. Gikk en enkel og velsikra 5c-variant i andre taulengde. Ellers enkel og fin klatring langs ryggen over 4 taulengder på 4-tallet. Retur via en lang rapell (ca 50-55 m) fra toppunktet og ned i Index-renna. Deretter en snau halvtime ned til heisen.

Map    

Knivsfjellet

Date:
08.07.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
5.0km
Map