Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Tur 2 for dagen - Kampen om Løsethornet

Date:
24.02.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
13.6km

Jeg hadde tenkt at Løsethornet bare skulle være en liten svipptur etter Tua, og at jeg skulle få god tid til en tur til før jeg vendte nesen hjem igjen til Ålesund. Den planen skar seg av flere årsaker, der den største utfordringen skulle vise seg å bli valg av startpunkt. Fra toppen av Tua hadde jeg sett at det var snø nesten helt ned til veien i østsida. Det ble derfor først en tur i bil oppover Stigedalen for å rekognosere. Her stoppet jeg og kikket på et par alternativ, mens jeg streamet VM-sprintstafetten på telefonen. Soste sikkert vekk en halvtime på å kjøre litt frem og tilbake, før jeg kom til at jeg i latskapens navn heller skulle ta den ekstra kjøreturen via Nordfjordeid og Harpefossen for å kunne ta korteste vei opp fra Vasslidvatnet. Hvis noen lurte, så skjer >>>

Map     2 comments

Tua i Volda

Date:
24.02.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
8.1km

Litt usikker på hvor vanlig det er å gå den ruta her til Tua, men det så i alle fall ikke så dumt ut på kartet sammenliknet med den slakere sørsida med fryktelig lang innmarsj vinterstid. Med rekordvarm februar gikk det også an å kjøre et stykke på skogsveien innover dalen. Ruta viste seg å være finere enn antatt, med skogsvei litt lengre enn inntegnet på kartet og deretter overraskende åpen og fin skog. Det eneste som manglet var snø i den nevnte skogen. Det ble derfor knappe 200 høydemeter skibæring etter skogsveien.

Map    

Nokkenibba, Hurklutefjellet, Lianibba mm.

Date:
23.02.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
20.5km

I dag viste gradestokken opp mot 15 grader da jeg passerte Sykkylven på morgenen, og hele 18 på vei hjem. Nokså uvanlig i februar, for å si det mildt. Det betydde også små utsikter til godt skiføre. Legg til frisk vind, og du får et nokså middels utgangspunkt for en fin dag i fjellet. Sett fra et samleståsted kan dette gi følgende konklusjon: En perfekt dag for å gå en tur du egentlig ikke har lyst til å gå av noen annen grunn enn at den «må» gjennomføres en eller annen gang. Gleden ble ekstra stor da jeg kom til Bjørdal og så at jeg skulle få starte dagen med et par hundre høydemeter baksing i tett bratt skog med skia på sekk. Hvis du følger ruta jeg valgte gjennom skogen, går du neppe den turen her igjen (ruta jeg fulgte nedover fra setra er derimot merket og helt >>>

Map    

Otterdalen rundt

Date:
17.02.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
15.9km

Mitt første og trolig siste besøk i Otterdalen. Ikke fordi det ikke var fint der, eller fordi turen var kjip. Det er bare ikke den plassen du detter innom sånn uten videre. Skiføre fra parkeringa, og lettgått terreng hele veien. Flatt lys og litt sug i snøen gjorde at nedkjøringa dessverre ikke ble all verden.

Map    

Sætreegga

Date:
16.02.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
5.6km

Nok en helgedag med dårlig værvarsel der det skulle klarne litt opp utpå dagen. Ettersom jeg ikke hadde vært på Sætreegga, og den har potensiale for ok skikjøring, ble turen lagt dit. Mildværet tidligere i uka hadde ført til stor skredaktivitet flere steder i sørsida, men kulda dagen før hadde stabilisert snøen ganske bra, selv om det var gått noen ferske mindre nysnøskred i snøen som hadde kommet dagen før. Det ble derfor en del stopp underveis for å vurdere snødekke og veivalg.

Map    

Såta fra Malmedalen

Date:
10.02.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
5.1km

Plukket med en ny topp i Moldemarka på vei hjem fra Lesja. Turen starter på skogsvei og går deretter gjennom åpen lauskog som er godt egnet for skikjøring. Fint skiterreng også i øvre del mot toppen.

Map    

Jolgrøeggene

Date:
03.02.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
9.1km

Ettermiddagstur med Oda og Ylva. Det hadde snødd hele dagen, men Yr var til å stole på, og det ga seg akkurat da vi startet å gå. Slak fin tur som i dag foregikk på tilnærmet optimalt føre fra bilen til topps.

Map    

Blåfjellet, Muldalsegga mm.

Date:
02.02.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
21.0km

Eivind fikk i dag gleden av å velge turmål. Riktignok ut i fra en liste på tre nøye utvalgte forslag. Han gikk til slutt for Valldalsalternativet, utelukkende pga. ferjevegring. Det viste seg å bli et middels valg med tanke på skiføre, men desto bedre hva gjaldt utsikt og mosjonsverdi. Vi fikk en lang tur i variert og tidvis interessant terreng, med vekslende utsikt (i positiv forstand), noen brattkneiker både opp og ned, og en litt spennende brekryssing, krydret med ca. 15 minus og litt vind i høyden og knallmorsom skogskjøring.

Map