Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Klovtinden

Date:
31.07.2018
Characteristic:
Alpine climbing
Distance:
4.8km

Dag 2 av sommerferiens del 2 startet med camping ved Kvistadsetra der planen var å rekke en tur på Klovtinden før uværet, som skulle vare en ukes tid, satte inn. Det rakk vi bare nesten, ettersom det begynte å plaskregne like før vi ankom fortoppen. De to korte taulengdende til topps ble derfor unnagjort i en fei på stadig sleipere underlag mens vinden ulte. Artig lell.

Map     2 comments

Sørvestegga på Søre Blåtind, Nordre Grøtdals og Høgrestinden

Date:
30.07.2018
Characteristic:
Alpine climbing
Distance:
14.7km

En av mange utrolig stilige ryggtraverser mellom Standaleidet og Sæbø. Denne kan varieres i alle retninger, ved å f.eks. gå over Kalvedalsegga, Heimste Kopphornet eller Nonshornet. Mye vind i dag, men ellers veldig fine forhold.

Map    

Stabblandet

Date:
28.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:54h
Distance:
18.5km

Artig, men nokså slitsom runde på årets varmeste dag etter to rolige dager med Oda og familien på Tustna. Gradestokken viste over 30 grader da jeg startet, og varmen var temmelig trykkende i de fleste motbakkene. Heldigvis var det litt skygge på vei opp den svært bratte, svake stien opp nordøstsida til Stabben.

Map    

Tustna tur 3 - Storhaugen

Date:
26.07.2018
Distance:
2.8km

Etter de to første turene for dagen på Tustna hadde Oda omsider kommet seg avgårde fra Kristiansund og skulle komme med ferja som gikl 1500, dvs. at jeg hadde 35 min på meg etter turen på Sinnsettua. Freste dermed avgårde til parkeringa der skogsveien starter som går til like under toppen på Storhaugen. Lett jogg opp og ned. Veien går nesten til toppunktet, og det ble bare ca 100 meter bushwacking før jeg var oppe. Fulgte svakt dyretråkk tilbake til veien, og var tilbake ved avkjørsla mot Smøla slik at jeg akkurat fikk sneket meg inn i ferjekøa noen biler før Oda og co. og rakk 1545-ferja til Smøla.

Map    

Tustna tur 2 - Sinnsettua

Date:
26.07.2018
Distance:
3.2km

Etter rundturen over Knubben og Skarven hadde Oda og co, som skulle møte oss på Tustna før vi dro til Smøla, fortsatt ikke kommet seg avgårde fra Kristiansund. Det ble derfor tid til en liten småtopp til. Startet opp skogsveien som så riktig ut på kartet med tanke på treffe stien til toppen, men skjønte nokså fort at det måtte være feil da den holdt for mye mot øst og var lite brukt av annet enn klovdyr (hadde jeg zoomet inn et nivå til på kartet hadde fadesen vært unngått..). Endte med å bryte oss opp tett kratt i retning toppen i et svette- og flueinferno. Tett, knusktørt kratt, shorts og baris i 26 grader er prima. På toppen traff vi to karer (far og sønn) og de to døtrene til yngstemann på 11 og 13. De kunne melde om flott sti hele veien til topps. Vi presterte likevel >>>

Map    

Tustna tur 1 - Knubben, Jørenvågsalen, Skarven mm.

Date:
26.07.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
17.4km

Rundtur med Ylva på vei til Smøla. Fin sti hele veien med unntak for avstikkeren opp til Knubben og partiet fra ca 440 moh og ned til skogsvei/sti i dalen på vei ned fra Skarven. Småjogg i nedoverbakkene og på de slakere delene av turen. Mange blide folk på Skarven i godværet, og tydeligvis en god del folk på tur mot Knubben litt utpå dagen (parkeringa var full da jeg kom ned). Rasket med meg noen småtopper til da jeg var ferdig ( Tustna tur 2 - Sinnsettua og Tustna tur 3 - Storhaugen )

Map    

Freikollen og Lågfjellet

Date:
25.07.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
6.4km

På tur med Oda, Ylva og Åge (faren til Oda), som var på sin første fjelltur på ca. 20 år. Jeg og Ylva la inn en avstikker via Lågfjellet på vei opp.

Map    

Hesjedalshaugen

Date:
23.07.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.4km

Hundeluftestopp på vei hjem fra Jotunheimen.

Map    

Uranostind via sørryggen

Date:
21.07.2018
Characteristic:
Alpine trip
Distance:
16.6km

Etter noen uker på Holmsbu og i Bohuslän var planen å ta et par dager på fjellet. Både jeg og Oda hadde fått tilbake betennelsen i skuldra i Bohus, og det var derfor ikke aktuelt med klatring. Vi valgte derfor å kjøre opp til Koldedalsvatnet for å kunne gå ei av rutene til Falketind eller sørryggen på Uranostind.

Map    

Drammen - Solbergvarden m.m.

Date:
18.07.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
18.7km

Trimtur mens vi venta på skifte av den knuste sideruta på bilen (Oda venta på kjøpesenter). Fin runde på tørr og godt merka sti. Til tross for den gode merkinga løp jeg feil ca 5 ganger. Orientering i østlandsskog er visst ikke min greie. Avslutta med noen kilometer på asfalt tilbake til Riis Bilglasss.

Map