Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

I haven't joined any lists yet.

Høgruta Frusalen rundt

Date:
01.05.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Etter noen års forskning, noen timers søvn på låvebrua på Grandsætra i Kanndalen og en rolig oppvarming opp til Skjorta (1711m) var det bare å kline til! Tur planen var enkel, vi skulle gå fra Skjorta til Ryssdalsnebba via alle toppene i mellom! Her er noen bilder fra det som ble årets tur i 2017. Litt inside info: Skjorta traversen er ikke spesielt vanskelig, dåg et lite tau og litt sikringer kan være lurt på enkelte av punktene. Har hørt både og om Litlegladnebba. Lurt og forsikre seg om at det er gode forhold, alternativt sikre opp. Raser man ned den er det langt til bunns nede i Frusalboten. Det var greie, men tunge forhold. Vi var ganske knekte når vi toppa ut der! Når vi slapp oss ned fra Staveskoren så var det blitt ganske langt på dag. Ergo litt lurt og vurdere forholdene >>>

Map    

Topp til topp(tur)

Date:
23.04.2011
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
15:00h
Distance:
28.0km

Starter en tidlig nok så er det rart hvor langt en rekker! Lista meg stille ut fra Storli går og pekte skia mot Somrungnebban. Med den mest nedpinte utrustningen for en topptur på lenge fikk det bære eller briste. Det ble et solo mission jeg fortsatt er ganske fornøyd med! Fra Storli gård til Hoås i Sunndalen via Storsomrungnebba (1798m), Navardalsnebba (1662m), Sotbakkollen (1840m) og Trolla (1850m)! Her er noen bilder til en tur som virkelig kan anbefales og prøve. Det er rå og avbryte stort sett hele veien.

Map     1 comment

Trolla på ski

Date:
24.02.2011
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Noen bilder fra en tidligere skitur av Trolla (1850m) fra Hoås. Fin tur, om noe trasig terreng i starten. Måtte forsere to små is opptak opp fra Fossbotnin opp til topp ryggen. Grei steg snø gjorde den noe monotone pluggingen overkommelig samt mye fin utsikt å hvile øynene på under pausene lettet turen! Stoppet noen meter fra hovedtoppen (siste hammeren for de som er lokalkjent) da det var krevende snøforhold på topp ryggen og jeg ikke hadde med meg tau. Bratt og fin nedkjøring, kun avbrutt av nedklatring av de ovennevnte is opptakene. Snudde på siste hammeren noen meter fra hovedtoppen. Fant det ikke lurt og fortsette uten sikkringsmidler. God tur!

Map     4 comments

Såtbakkollen ad Tårnfjell.

Date:
13.05.2010

Stedsnavn kan være et betent tema i fjellheimen. Her er noen bilder fra vår gjenerobringen av Såtbakkollen (1840 m). Ski og alpinisme i skjønn forening. Kort oppsummert rusla vi opp i Giklingdalen på ettermiddagen i en fantastisk setting. Dagen etter bauta og gikk vi opp i Tårnskar, deretter scrambla vi opp og over Tårnfjell (1521 m), kjørte ski ned i Mangbekkslåa og fulgte syd ryggen opp på Såtbakkollen. Skulle egentlig fortsette helt ut til Sunndalen, men ble akutt inspirert til å stikke rett ned i Giklingdalen i stede. Fin rundtur i råe omgivelser. God tur!

Map     2 comments