Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Patchellhytta og Store Smørskredtind

Date:
23.03.2013
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Jeg og Robert gikk opp til Patchellhytta på fredag etter jobb, etter å først ha tatt en tur opp den etter hvert så kjente vestrenna på Herdalsnibba. Lørdag skulle vi prøve på Store Smørskredtind. Det var svært krevende snøforhold i den nordvestvendte renna opp mellom Nordre Smørskredtind og Store Smørskredtind. Nærmere bestemt gjennomslagsføre der du akkurat fløt opp hvis du gikk på ski (men det var det for bratt og hardt til), og der du akkurat brøt gjennom på beina. Dette tærte på kreftene, og Robert ga seg derfor midt i renna. Jeg valgte å fortsette, og fant etterhvert ut at jeg akkurat fløt oppå hvis jeg gikk på alle fire. Ikke veldig effektivt, men bedre enn å bryte gjennom for hvert steg. I toppen av renna og på baksida var snøen heldigvis ganske bra, og det >>>

Map    

Vestrenna på Herdalsnibba

Date:
22.03.2013
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Rask tur opp vestrenna på Herdalsnibba med Robert på litt for hardt underlag. Etter at renna var kjørt gikk vi opp på Patchellhytta. Fresk start på helga.

Urkedalstind fra Brunstad

Date:
17.03.2013
Characteristic:
Randonnée/Telemark

På tur med Silje Dypbukt og Torstein Lianes til Urkedalstind. Vi gikk fra Brunstad via Storbreskardet. Kjørte direkte ned fra toppunktet østover mot Grøtdalen. Deretter opp igjen til Storbreskardet.

Map    

Romedalstinden fra Barstadsetra

Date:
10.03.2013
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Jeg og Stig Amdam hadde bestemt oss for å gå på Romedalstind, og valgte å starte fra Barstadsetra. Dette var kanskje ikke riktig dag å gjøre det på, ettersom det stort sett var speilskare i fjellet opp til ca 1100 moh. Dette medførte at den bratte vestvendte skråtraversen ved Tunga/Storfossen ble meget krevende og utsatt for utglidning. Jeg hadde stegjern (som ble tatt på alt for sent), men det hadde ikke Stig, som i tillegg hadde to huskyer å stri med. Vi kom oss likevel forbi på et vis uten uhell. Det hadde imidlertid gått en del tid og krefter på å karre seg frem på isen, og det ble ikke bedre da vi presterte å ta av opp til venstre for tidlig. Vi skjønne først at vi hadde gått feil da vi var oppe ved Solliskarvatnet. Stig var nå lei og sliten og valgte å snu. Jeg fortsatte >>>

Map    

Jolgrøhornet

Date:
09.03.2013
Characteristic:
Randonnée/Telemark

På tur med Stig Amdam. Vi gikk opp over Vardebakkane og kjørte en mer direkte variant østover ned til Ringsetbotnen på returen.

Map