Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Blåfjellet - Settemsdalen

Date:
29.12.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
4.4km

Romjulstur med Kjersti og Ylva. Godt skiføre, solgløtt og et veldig snilt og bra fjell for skikjøring med storslagen og variert 360 graders utiskt. Ikke rart det var tett med lokale ute i samme ærend som oss.

Map    

Hjelmkona og Hjelmen

Date:
28.12.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
11.9km

Fin tur fra Settemsdalen på en dag med tynt snødekke og en del vind i høyden. Valgte en litt brattere variant enn nødvendig til Hjelmkona ettersom det var der snødekket så best ut. Det ga en del litt bratt, teknisk og spennende skikjøring. Varianten ned renneformasjonen i nordsida på Hjelmen var også overraskende artig. Utsikta fra Hjelmen er for øvrig mer enn godkjent.

Map    

Randotur til HØGlia

Date:
27.12.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
2.5km

Lufting av hund på vei fra Nesjestranda til Frei. Hadde tenkt å løpe ettersom det var bart på Nesjestranda, men ble overraska av 25-30 cm snø og valgte skia. Traktorvei nesten til topps.

Map    

Smørbotntind

Date:
25.12.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
7.6km

Årets romjulstur med Anja, Ole og Kjersti. Veldig gode skiforhold selv om snødekket var tynt.

Map    

Litle Toren, Klakken og Felden

Date:
12.12.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
11.4km

Fantastisk flott rundtur med Robert, Alper, Geir, Øystein og Dina. Hard snø fra parkeringa til tregrensa, stort sett bra skiføre lengre oppe. Første spenningsmoment var oppgangen til østryggen på Litletoren. Her fant vi en bratt snørampe som var grei å følge. Utsatt men enkelt. Selve østryggen var like fin som vi hadde håpt på og uten vanskeligheter. Kun labbing på stegjern i spektakulære omgivelser, med uttopping akkurat da sola stakk frem over Store Toren. Fra toppen fikk vi noen fine svinger ned i skaret mot Klakken, riktignok på litt tynt snødekke. Fra Klakken rennte vi litt ned mot sadelen til der eggen smalner inn. Her ble det på igjen med stegjern. Geir gikk i forveien og fant en grei vei ned. Et par-tre litt tekniske og utsatte nedklyvingspunkt, men aldri direkte vanskelig. >>>

Map    

Vintertur over Rognestøylstindane

Date:
05.12.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
9.4km

Stilig ryggtravers med Robert og Jenny. Turen begynner i fint skiterreng langs fjellsida bort til Årsethornet. Ryggen opp til Sakshornet er bratt i toppen. Herfra ble det derfor ski på sekk og stegjern. Relativt enkelt terreng opp til Sakshornet med kun ett klyvepunkt helt øverst. Fra Sakshornet er ryggen bred og flat det første stykket. Det første litt krevende punktet kommer etter det første markerte skaret på eggen som ligger litt før den første av de to hovedtoppene til Rognstøyltindane. Her var det såpass bratt og utsatt at tauet kom frem. Ca en full taulengde med litt opptaksbasert klyveklatring med alpin standplass litt over toppunktet. Deretter noen hundre meter gåing langs ryggen nede i sørsida før en liten snørampe tok oss greit opp til den første toppen. Herfra ble det >>>

Map    

Kleivhøa, Jønstadkollen og Skrondalsnebba

Date:
28.11.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
18.9km

Sesongåpning på tur med Geir til tre av toppene på «feil» side av Øksendalen, i alle fall hvis du spør den gemene hop. Skiføre fra bilen, selv om det var tynt i starten av skogsveien. Skogen kunne også med fordel hatt litt mer snø og ble i tetteste laget med alt av småvegetasjon stikkende opp. Over tregrensa var det gre skuring og tidvis fin snø. Særlig Skrondalsnebba er en spiss og fin topp, mens Jønstadkollen har spennende skikjøring i vestrenna. Altså; ingen grunn til å ikke vurdere å bevege deg over på feil side neste gang du står og lurer på om du skal gå på Fløtatind eller Litjskorta for 28 gang.

Map    

Fin rundtur i Sunndalen til Høgstoplan mm.

Date:
14.11.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
20.9km

Rundtur i fint høstvær til noen av Sunndalsfjellas slakere topper. Når det er sagt er verken den fine DNT-stien jeg fulgte på veg opp eller det svake, tidvis merka, tråkket gjennom skogen på returen særlig slake. Her får du i gang blodpumpa. Litt mer om DNT-stien. Stistart er merka med skilt og går først over et jorde. Deretter er den relativt tydelig. Jeg greide likevel å gå meg av den på ca. 220 moh. (skylder naturligvis på at det lå en del løv på bakken), før jeg kom inn på den igjen på ca. 300 moh. Herfra går stien gjennom åpen fin lauvskog og passerer flere fine utsiktspunkt på vei oppover lia. På ca. 550 moh deler stien seg. Her valgte jeg den som så ut til å følge ryggen videre oppover. Det er trolig feil hvis man skal følge DNT-stien mot Vangshaugen (stiene >>>

Map    

Vikehornet

Date:
08.11.2020
Distance:
8.2km

Fuktig og skoddefylt dag med Robert og Ylva til Løvollsnipa , Kyrfjellet og Vikehornet , mine tre siste pf-100-topper i Vanylven. På turen til Vikehornet fulgte vi først den nye anleggsveien før vi hold høyden utover mot toppen. Myraktig det første partiet etter at veien tok slutt, men etterhvert kom vi inn på en svak blåmerka sti som gikk til toppen. Selv om det er noen fine topper i Vanylven, og særlig i området mellom Dalsfjorden og Syvdefjorden, må jeg si det er helt greit å være «ferdig».

Map    

Kyrfjellet

Date:
08.11.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.1km

Fuktig og skoddefylt dag med Robert og Ylva til Løvollsnipa , Kyrfjellet og Vikehornet , mine tre siste pf-100-topper i Vanylven. Turen til Kyrfjellet startet med at vi sikta oss opp ei åpen glenne mot punkt 577. Fra toppen kom vi inn på et ok sauetråkk som vi fulgte til Kyrfjellet. Dvs. vi bomma først og gikk noen hundre meter forbi toppen i skodda, før vi kom oss på rett kurs igjen. Fulgte sauetråkk på mosatt side av ryggen den første delen ned igjen. Selv om det er noen fine topper i Vanylven, og særlig i området mellom Dalsfjorden og Syvdefjorden, må jeg si det er helt greit å være «ferdig».

Map