Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Nebba

Date:
27.01.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
7.3km

Etter turen på Vettafjellet dagen før hadde jeg, Oda og Ylva sjekka inn på Philipshaugen Lodge sammen med Anja, Ole, Mia og Marius (de hadde vært på Grøvelnebba). Vi var de eneste gjestene der, og fikk utmerket oppvartning av vertskapet. Da vi våknet neste dag var det fortsatt mye vind i Øksendalsområdet. Jeg og Oda bestemte oss derfor for å heller ta en topp på vei hjem til Ålesund ettersom det skulle blåse mindre i den retningen. Det begynner å minke med topper å velge i langs den kjøreruta som jeg ikke har vært på. Det måtte derfor litt kartstudie til for å finne en som matchet kriteriene "ikke for lang, ikke for bratt og ikke for vindutsatt". Valget falt på Nebba, som jeg visste absolutt nada om. Da vi ankom det jeg ut fra kartet mente kunne være et fornuftig >>>

Map    

Vettafjellet - Sunndal

Date:
26.01.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
8.4km

På tur med Oda og Ylva. Fin snø i skogen og i skjermede formasjoner over tregrensa. Iskald vind i høyden gjorde at Oda ga seg på fortoppen. Det var ett og annet skispor oppover. Alt i alt en grei skitur med relativt åpen skogskjøring over høyspentlinja og mulighet for å følge en kraftgate i nedre del.

Map    

Alterhøa

Date:
20.01.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
14.9km

Bjorlihelg dag 2. Dagens plan var Alterhøa fra Brøstdalen. Denne så på kartet ut som en fin, slak skitur godt egnet på en dag med relativt høy skredfare i regionen. Ole hadde skadet kneet dagen før, og Oda var ikke helt i form. De bestemt seg derfor for kun å slå følge på anmarsjen innover seterveien. Gradestokken viste -17 på parkeringa. Vi kunne dermed etterhvert konkludere med personlig rekord i kuldeoverlevelse for Ylva, som kun hadde et kort opphold i jakka til Oda på returen.

Map    

Brøstdalen - Nordre Høa

Date:
19.01.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
5.5km

Bjorlihelg dag 1. Startet dagen med totimerskort i trekket. Skandaleflatt som alltid, og egentlig håpløst på en dag med 50-60 cm nysnø. Stort sett maks et par svinger med litt flyt før det ble full stopp. Ole tryna på et hopp på siste turen og skada kneet. Det ble derfor kun jeg og Anja som gjennomførte den planlagte bonusturen, aka rosinen i dagens Bjorlipølse, til Nordre Høa. Djup snø og tung brøyting hele veien til topps, som betalte seg så det holdt på returen. Iphone-elendigheta konka ut på toppen. Derav det noget rette gps-sporet (vi kjørte altså samme vei ned som vi gikk opp). Meget vellykket. Men jeg savner den gamle Samsungen. Aldri mer Iphone. Men det sa jeg vel forrige gang jeg prøvde iphone-lykken også. Til slutt noen bilder.

Map    

Grønndalen - Hattemakaren og Stabbefjellet

Date:
12.01.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
13.9km

Flatt lys og bra snø. Fin skikjøring ned fra Stabbefjellet.

Map