Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Nydelig dag øst for Strandadalen

Date:
30.04.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
19.5km

Hvor: Fjellrekka mellom Strandadalen og Sunnylvsfjorden Med på tur: Øystein og Dina Høydepunkt: Mange, men særlig partiet over Tårnet som i dag lot seg passere med skia på Overraskelser: Skavlen i skaret mellom Overhollshornet og Flosteinnibba Dagens plan var å starte lengst sør i Strandadalen, ta raskeste vei opp renna nord for Kjerringa, og deretter følge fjellrekka nordover til Overvollshornet, med en liten avstikker til Åkernesnibba. Planen hold mål, og vi ble belønnet med en lang og artig dag langs ei Sunnmøres mange flotte fjellrekker. Turen startet bratt opp skogen på hard skare, som dessverre ikke var hard nok til at den bar hvis man prøvde å ta skia på sekken. Litt knotete å gå på ski, men det gikk helt til vi var ute av skogen. Etterhvert ble renna for bratt (og underlaget >>>

Map    

Tverrfjellet - Sørflanken

Date:
28.04.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
13.7km

Map    

Matøskja mm.

Date:
26.04.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
20.8km

Artig runde med Robert, Jenny og Geir. på en dag med varierende vær og en del flatt lys. Turen har et bratt parti opp fra Joldalen til nordøstryggen på Joldalshornet. Her må det være stabile forhold for å ferdes trygt. Ryggen over Joldalshornet er også noe smal og med et litt bratt punkt på vei ned mot skaret mot Kvitfannegga. Her hadde vi skia på sekk et lite stykke. Resten av ryggen mot Matøskja ble gått med skia på, sel om det var på kanten bratt et parti opp mot Matøskja. På Matøskja tok jeg en avstikker over Tverrelvhornet (som var en stilig topp) og Blåhornet, før vi møttes igjen på Eggene. Derfra samlet flokk tilbake til bilen.

Map    

Romålihøgda og Steintelfjellet

Date:
25.04.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
15.7km

Etter tre nydelige turdager med base på Kårvatn, la jeg inn en tur før hjemreise bare for å få unna noen ekstra topper av den litt mer uinteressante typen. At det tidvis duskregna og var et jækla sugeføre pga væromslag hjalp ikke på. Jeg endte opp med å bryte meg opp gjennom storur i altfor bratt terreng til Romålihøgda. Hadde jeg hatt sikt hadde jeg valgt ei bedre rute her. Resten av turen var preget av lite sikt og sugeføre. Reinspikka samlemani.

Map    

Pulktur til Strengen

Date:
23.04.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
8.6km

Pulktur nr. 3 i forbindelse med hyttetur på Kårvatn med Anja, Ole og Oline. Det skyet dessverre over og ble paddeflatt lys før vi kom oss avgårde, så de andre ga seg på ca 600 moh.

Map    

Tverrbotsfjellet

Date:
23.04.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
14.0km

Ny kjapp morgentur med Anja i forbindelse med hyttetur på Kårvatn, før vi skulle ut med pulk og småbarn senere på dagen. Hardt på vei opp, men sola hadde smeltet et perfekt lag med styresnø i sørøstsida som gjorde at nedkjøringa ble veldig bra.

Map    

Pulktur til Fossafjellet

Date:
21.04.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
8.0km

Pulktur nr. 2 i forbindelse med hyttetur på Kårvatn med Anja, Ole og Oline. Nok en nydelig dag i april, og nok ei stjerne i boka til turplanleggeren for godt valg av pulktopp ;)

Map    

Sydflanken på Tydalsnebba

Date:
21.04.2020
Distance:
11.0km

Kjapp morgentur med Anja i forbindelse med hyttetur på Kårvatn, før vi skulle ut med pulk og småbarn senere på dagen. Spennende terreng og artig nedkjøring i sørsida av Tydalsnebba. Ruta vår i skogen ble valgt for å sikre ski-in and ski-out fra hytta, og anbefales ikke.

Map    

Pulkttur til Slettfjellet

Date:
20.04.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
6.7km

Pulktur i forbindelse med hyttetur på Kårvatn med Anja, Ole og Oline. Kjersti kom også og ble med på dagstur den dagen her. Herlig vær, god glid og en ypperlig topp å ta med pulk til.

Map    

Grandevassegga mm.

Date:
18.04.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
18.7km

Makalaust fin dag på tur med Geir, Kristian og Ole (bildene taler for seg). Kristian og Ole gikk innom Koppfjellet 1608 og topp 1627 mens jeg og Geir gikk direkte for Grandevassegga. Kristian hadde valgt for tungt utstyr og ga seg på 1627, og tok heller en bonustur innom Hesjedalshaugen. Ole ble derfor gående alene til han møtte på meg og Geir igjen i oppstigninga til Sætertverrfjellet. Ryggen over Grandevassegga var som forventet stilig. I tillegg var både nedkjøringa i den nordvente renna/flanken fra Storskredfjellet mot Trollkupehornet og fra Setertverrfjellet av ypperst klasse.

Map