Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Travers Svartetindane til Blåfjellnibba

Date:
27.01.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
16.8km

Logistikk: Oppmøte til 0730-ferja fra Magerholm. Kjørte deretter kjempesakte til Strandadalen bak rektoren, som lagde kø. Slapp av folk og utstyr på Emdalen. Kjørte opp og satte igjen to biler på parkeringa øverst i Strandadalen. Kjørte ned igjen til Emdalen og startet å gå. Med på tur: Jon, Solveig, rektoren (aka Lukken (Ole André Lukkedal) ), Odd Arne, Johnny og Eivind. Føre/vær: 30-40 cm nysnø type lett i østsidene. Noe mer vindpåvirket i mange andre himmelretninger. Faregrad 3. Kaldt og crispt vintervær med noe vind på toppene.

Map     6 comments

Vintertravers av Hyrningane

Date:
20.01.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
13.9km

Etter noen uker med mye vind og lite snøfall er skiføret i fjellet så som så, med knallhard fokksnø og innslag av speilskare stort sett overalt over tregrensa. Med andre ord ypperlige forhold for eggtraverser, og det var også det vi skulle ut på i dag. Nærmere bestemt traversen av Messingeheida og Hyrningane ved Liadalen. Denne ryggen/eggen gir fin rangling og gås en del på sommeren, men fortjener også besøk vinterstid. Spesielt siden ryggen har mange alternative nedkjøringer som kan gi god skikjøring.

Map     4 comments

Mot Kvitegga i Strandadalen

Date:
15.01.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:00h

På dag 3 av Strandaoppholdet var det meldt storm i fjellet. Sjansen for å komme seg på en topp eller finne bra snø var derfor minimal. Ettersom det var kommet folk helt fra Stavanger og Bergen for å myse på, og aller helst bestige, sunnmørsfjell, måtte vi likevel gjøre et forsøk. Det ble derfor en liten tur i retning Kvitegga med samme utgangspunkt som dagen før. Mye mer vind i skogen i dag, og også noe mer vindpåvirka snø, selv om det ikke ble skikkelig dårlig før vi nærmet oss tregrensa. Her ble vinden også så sterk at vi måtte snu. Artig lell!

Storhornet - Strandadalen

Date:
14.01.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
10.6km

Dag 2 av helgetur med base på Strandafjellet. Turfølget var i dag redusert til en mann grunnet pappaforpliktelser og gnagsår/vondt i vilja. Det var meldt sterk vind i høyden, og selv om jeg hadde et lite håp om at det kunne finnes ok snø i enkelte østsider, var forhåpningene såpass lave at turfølget, aka. Robert, valgte å "snu" allerede på parkeringa da han kjente ett lett drag av bris i skjegget (og angivelig tunge bein fra dagen i forveien). Det vil jeg si var et heller dårlig valg, da det var lett og fin tørrsnø med superglid fra parkeringa og opp til ca 900 moh, og deretter helt ok kun litt vindpåvirket snø mellom 900 moh og 1200 moh (de siste 100 høydemeterne var riktignok kartong). Ikke nok med det, det var til og med tilnærmet vindstille opp til 1000 moh. >>>

Map    

Brunstadhornet

Date:
13.01.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
15.9km

I dag skulle omsider Brunstadhornet til pers. Toppen ruver godt når man kommer kjørende fra Sykkylven mot Stranda, og grunnen til at den har fått stå i fred de 7 første årene på Sunnmøre er kanskje først og fremst den litt lange innmarsjen sammenliknet med mange av de andre toppene i området. Dagens turfølge (som det viste seg skulle tynnes noe ut underveis) bestod av Bernt, Robert og Vegard. Vi hadde små forhåpninger om å finne bra snø ettersom det var over en uke siden forrige snøfall og det hadde vært mange dager med mye vind i fjellet. Været var det derimot lite å si på, med 6 minusgrader og sol fra tilnærmet skyfri himmel.

Map    

Benkane

Date:
10.01.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
11.3km

Revansj i bekmørket etter bomturen på lørdag. Fortsatt mye løs nysnø helt opp til Botnastølen og gode skiforhold både i skogen og i de sør- og østvendte sidene. Ylva slet med djupsnøen i skogen, og vekta på sekken ble 4,5 kg tyngre enn planlagt allerede etter 15 minutters gange. Hun satt som vanlig uten en lyd resten av turen. Y

Map    

Fyrde - Middagshornet og Skaphornet

Date:
07.01.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
12.1km

Værdama sa det skulle bli storm. Alle andre hørte på værdama. Jeg ble svett av å tråkke spor og kjøre opp 40-60 cm nysnø alene. Ekstra svett fordi det var vindstille. Ikke lytt til værdama! Note to self 1: Ta med batteriet til hodelykta. Note to self 2: Mobiltelefonen har god nok lommelykt for skikjøring. Flaks.

Map    

Jasvollbotn

Date:
06.01.2018
Distance:
9.0km

Ettersom vi hadde brukt opp dagen til å kjøre hjem fra Trondheim, ble det bare tid til en ettermiddagstur i dag. Planen var å gå til Benkene, men da jeg nærma meg Rikjendskaret begynte det å snø så mye at jeg ikke så mer enn 5 meter selv med kjørelykta på maks styrke. Ettersom det hadde kommet mye nysnø og det var mulig å rote seg inn i terreng over 30 grader valgte jeg å snu (hadde allerede mista kursen helt et par ganger på det tidspunktet. Snøen var suveren, men fikk ikke noe ut av skikjøringa når sikten var så dårlig.

Map    

Veirahaldet

Date:
02.01.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
7.5km

Hodelykttur etter jobb med Robert. Vi tok trekket og labbet i ca 20 cm lett nysnø hele veien til topps. Fullmåne på vei opp, men dessverre forsvant den bak noen skyer akkurat da vi skulle sikte skituppene nedover. Uansett en knallfin kveld krydret av en halvbratt variant ned mot Trollvatnet.

Map