Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Mulvikknuken

Date:
29.06.2022
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.5km

Rask luftetur ifm. miniteltferie med ungene og mamma på Nordmøre. Vi hadde campa i Fuglevågen i strålende vær, og ungene slo seg ikke til ro i teltet før litt over ti. Det ble derfor sen start mens mamma passet sovende unger. Ruta jeg fulgte opp var egentlig ganske ok og krattfri. Ettersom det var såpass vått i terrenget valgte jeg likevel å ta «normalveien» ned sørsida. Her fikk jeg kost meg med ormegras til midja, nedfallstrær og ei og anna steinur. Absolutt ikke å anbefale midtsommers når vegetasjonen er på det høyeste og tetteste.

Map    

Topper rundt Aurdalen

Date:
26.06.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
21.4km

Dag 2 i Aure etter Rundtur i Aure-/Todalsfjella . Fin start på dagen utafor teltet i Aurdalen med 20 grader allerede på morgenkvisten. Begynte å gå fra der jeg telta. Opp mot Pikfjellet er det først grusvei, før en etterhvert svært fuktig sti følges mot Rovangen. Tok av fra stien over mer myr før jeg kom inn på ok sti langs toppryggen. Opp mot Rostolen var det merka et tråkk som også var klissvått, som kommer inn på den litt bedre stien som går vestover fra Rovangen på 580 moh. Her tok jeg av rett opp fjellsida til topps. Partiet ned fra toppen bød på det lengste sammenhengende partiet med tørr sti for helga, på kanskje noe sånt som 400 meter, før det ble gradvis våtere, og ettervært klissvått, ned mot Bergsetra. Grei sti opp til Bergsfjellet, som riktignok er meget fuktig i sona over og under >>>

Map    

Rundtur i Aure-/Todalsfjella

Date:
25.06.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
29.0km

Dag 1 av helgetur til Aure for å raske med de ti siste jeg mangler her oppe. Ruta jeg fulgte har mye tungt og vått underlag (myr, mose og tjukk lyng), og var kun innom sti av stort sett laber kvalitet et par korte parti på noen av ryggene. Unntaket er toppryggen på Steingeita og Vikafjellet som hadde relativt tørr og ok sti et kort stykke. Området har mange fine, små fjellvann som det så ut til å være fisk i og en del molteterreng, og er bedre egnet for den typen aktivitet enn «toppturing». Drytechen overlevde den turen her også da det viste seg å være et enslig åpent serveringssted i Aure sentrum (Venezia) som serverte ok pizza og en liten øl. Telting på parkering i Aurdalen.

Map    

Klingråkkammen sommerski

Date:
06.06.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
24.5km

Tur ifm. hyttehelg i Storlidalen med Kjersti og Mia med familier. Raskt skareføre etter nattefrost og ski på fra bilen gjorde at denne turen, som normalt for min del vil ha falt i kategorien altfor lang innmarsj til en litt for slak topp, ble riktig så fin. Jeg fikk til og med litt tørrsnø i den nordvendte sida opp til toppen som bonus i tillegg til kilometervis med skikjøring på lynraskt skareføre der sola akkurat hadde fått tak til returen. Rakk til og med tilbake tidsnok til å få med litt av frokosten sammen med de andre.

Map    

Navardalsnebba og Tåga

Date:
05.06.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
20.5km

Sommerskitur ifm. hyttehelg i Storlidalen med Kjersti og Mia med familier. Skibæring på tørr og fin sti opp til ca 800. moh. Deretter skiføre. Jeg valgte å holde litt ekstra høyde før stien svinger nordover langs Bjørnhjellbekken da det var bart der stien gikk. Da jeg skulle skrå meg ned mot stien igjen viste det seg at jeg hadde kommet på oversida av et lengre klippebånd, og jeg måtte derfor gå litt tilbake igjen og ta mer høyde for å komme klar av klippebåndet og ned i dalen igjen mot vann 1061. Med unntak for et litt brattere parti forbi fossen som går ned fra tjernet på ca 1230 moh, var det fint skiterreng videre til den siste bratta opp mot Navardalsnebba. Føret her oppe var derimot nokså tungt da det tydeligvis hadde kommet 15-20 cm nysnø dagen i forveien som nå var >>>

Map