Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bytingstinden pluss litt smått

Date:
29.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
15.0km

Nok en fin vinterdag der målet egentlig var Trollvasstinden. Med på tur: Robert, Jon, Ola W og Geir. Knallsnø og lite vind opp til ca 1200 moh. På Bytingstinden blåste det såpass mye at jeg måtte sette meg i knestående og vente på at det roet seg litt for å kunne gå de siste meterne til toppen. De andre snudde 50 meter under. Som følge av sterk vind og mye snøtransport anså vi det som for ustabilt til å fortsette videre til Trollvasstinden (sidebratt på begge sider av Bytingstinden). De andre kjørte ned Sandviksdalen på fint føre mens jeg tok med Storetuva og Frørhornet på vei ned. Artig og åpent skiterreng også Tuvedealen ved Tverrelva, men på ca 420 moh. kjørte jeg meg inn i et granfelt som man med fordel kan holde seg unna.

Map    

Muldsvorhornet

Date:
26.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
4.7km

Etter nedkjøringa fra Gullkoppen fristet det med litt mer skogskjøring. Muldsvorhonret viste seg å være et utmerket valg. Ca. 300 høydemeter passe bratt åpen bjørkeskog med noe av den bedre snøen jeg har kjørt i pluss et par hundre høydemeter over tregrensa med bra snø ble resultatet.

Map    

Gullkoppen

Date:
26.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
8.9km

Nok en bra dag med vanvittig snø i skogen og ok+ forhold også resten av turen.

Map    

Kvitegga

Date:
25.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
16.0km

Tur med Øystein. Kandidat til vinterens beste skitur. 40-50 cm helt fjærlett snø fra bilen til ryggen på ca 1500 moh. Strålende sol og vindstille, med unntak for en sur trekk over 1500 moh.

Map    

Syltnebba

Date:
21.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
6.2km

Avsluttet Surnadalsturen med en snartur innom Syltnebba. Tok trekket opp og ruslet bort til toppunktet i stiv kuling.

Map    

Honnstadknyken fra sør

Date:
21.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
8.4km

Etter turen til Snøfjellet - Surnadal svingte jeg bilen en kilometer eller så nedover dalen og parkerte ved skogsveien som går opp i Gammelsæterdalen. Planen var å følge skogsveien som går opp til Overøyan og bryte seg opp skogen via et av snøfeltene vest for Ørnhamran. Det viste seg å være en bra plan. Nokså åpen skog og ikke brattere enn at det var greit å gå på ski hele veien. Oppe under Ørnhamran sirkla det, passelig nok, en stor ørn like over hodet på meg og skreik, før den landet i et digert reir midt i hammeren. Over tregrensa var det slakt og lettgått og fin snø til topps. Nedkjøringa ble av det morsomme slaget, selv om rutevalget gjennom øvre del av skogen ikke var helt topp. I skogen burde jeg heller ha fulgt samme vei som opp.

Map    

Snøfjellet - Surnadal

Date:
21.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
8.9km

Etter gårsdagens tur ( Runde ved Gråsjøen ) og en aldeles hivens kveld på Thon Surnadal, var planen i dag å gå på Snøfjellet og Honnstadknyken. Det var meldt fint vær tidlig på dagen, så her var det bare å haste avgårde. Tungt føre og gjennomslag inn langs skogsveien og 100 meter opp i skogen. Deretter godt skiføre til topps. En del vind på toppen og knallbra skikjøring nesten ned til setra.

Map     2 comments

Runde ved Gråsjøen

Date:
20.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
26.6km

Hva er vel mer naturlig ennå legge et par dager av vinterferien til Surnadalen? I dag sto kanskje den minst interessante skituren på Møre og Romsdal-lista for tur. Mest fordi værvarselet var så der, fordi jeg hadde fått en uventet vinterferie, og fordi jeg gledet meg til å aldri skulle tenke på å gå den turen her igjen. Det hadde snødd og blåst en del de siste dagene, og føret var derfor blytungt på store deler av turen med mye sporbrøyting i djup snø og gjennomslag. Heldigvis fikk jeg litt hjelp av et skuterspor til ca 650 moh. Ellers hadde det blitt drygt. Lite å melde fra resten av turen bortsett fra sterk vind og stort sett flatt lys. Turens (eneste) høydepunkt var nedkjøringa fra Tindfjellet. Her var det godsnø og fint skiterreng helt til sugeføret tok over de siste >>>

Map    

Røsetkinna

Date:
18.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
9.3km

Etter turen til Bollknubben var det tid til en liten «bonus»-runde innom Røsetkinna. Det silregnet da jeg startet. Stemninga ble ikke bedre av at jeg klarte å ta feil i første veikryss. Det som kunne vært lett labbing i skuterspor ble i stedet til flere bekkekryssinger, skibæring og bryting opp ei bratt li. Omsider kom jeg innpå skutersporet som stoppa på ca. 540 moh. Herfra snødde det tett resten av turen. Det lukta terningkast en, men jeg fikk til slutt en del artig skikjøring i fin nysnø som fikk frem smilet og en raus toer på terningen. Sjeldent har jeg vært våtere etter en skitur.

Map    

Bollknubben

Date:
18.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
7.4km

Tur ifm. vinterferie på Frei. Bollknubben gir relativt åpen og fin skogskjøring og er egentlig en helt ok skitopp som kan være et greit alternativ på en dag som i dag da det var meldt mye nedbør og vind. Rakk å komme meg opp og ned før det verste været satte inn og fikk noen fine svinger.

Map