Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Kvasshovdrunden

Date:
26.06.2024
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
2:25h
Distance:
16.2km

Nydelig sykkeltur med Ole Arne og Fred. På høy tid med årets første fjellstur med tohjulingen. Ole Arne overrasket (som vanlig) med noe godt fra sekken når vi kom til toppen, og en deilig radler kunne nytes før den morsomme nedkjøringen.

Map    

Ridetur til Vardefjell

Date:
26.06.2024
Characteristic:
Hillwalk

Fantastisk flott ridetur med Vassfaret Turridning til toppen av Vardefjell. Fin dag på jobb!

Map    

Demonstranten på Skogshorn

Date:
23.06.2024
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
6:58h
Distance:
8.6km

Nok en strålende klatretur opp Skogshorn via ruta Demonstranten, denne gangen sammen med Martin og Per Olav. Det var søndag, fellesferien var nettopp begynt og været var fint, så ikke overraskende var vi tre ulike taulag på vei mot samme rute denne dagen. Vi brukte 1 time og 15 min opp til innsteget hvor vi ankom først og fikk begynne. Tips: Det er litt bratt og trangt ved innsteget, så det kan være en fordel å ta på seler og gjøre seg klar litt før selve starten på klatringen, særlig hvis man er flere enn to. Martin ledet første lengde og tok standplass halvveis opp på den første pillaren, slik føreren antyder (det er ikke uvanlig å slå sammen de to første lengdene). Per Olav tok neste korte lengde opp på pillaren, hvor det er god plass og flatt og fint! Dermed var det >>>

Map    

Vestheimskleiva i Rukkedalen

Date:
18.05.2024
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
3:46h
Distance:
6.0km

Jeg har mange ganger tittet bort på den bratte fjellhammeren jeg kan se fra stuevinduet og lurt på hvordan det vil være å klatre opp den. Hammeren har ikke noe navn på kartet, men vi valgte å døpe dem Vestheimskleiva for anledningen. En varm lørdag i mai var det på tide å finne ut av det. Sammen med Guttorm krysset vi Rukkedøla ved Vestheim og fulgte en traktorvei oppover skogen under hammeren. I enden av veien fortsatte vi rett oppover skogen, som var både overgrodd, bratt og galtt. Etter litt om og men stod vi ved foten av hammeren. Den var brattere og blankere enn jeg hadde regnet med, og håpet om å kunne klatre direkte opp hammeren fra starten fikk seg et skudd for baugen. Vi fulgte deretter terrenget bratt oppover (delvis i en bekk) på høyre side av hammeren inntil terrenget >>>

Map    

Rambergåsen på Jeløy

Date:
02.05.2024
Characteristic:
Jogging
Distance:
8.3km

Fin joggetur, omtrent utelukkende på sti, på Jeløy.

Map    

Nibbi og bananen

Date:
22.04.2024
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:36h
Distance:
10.5km

Fin mandagstur med Nikolai i deilig vårvær! Tross strålende sol hadde natta vært kald og deler av fjellet var en god blanding av tørr løssnø, knallhard skare og solvarmet sløsj. Vi prøvde oss først på en ny variant fra toppen av Nibbi mot øst. Skummel skavl her! Tok oss forsiktig ned denne og håpet på bra snø i bollen nedenfor. Snøen var sånn passe, men moro å utforske litt nytt terreng. Traverserte deretter tilbake til Nibbi-oppstigningen og byttet til feller igjen. La nå kursen mot renna "Bananen" på sørvestsiden av fjellet, som nå hadde sola rett på. I den bratte renna fant vi endelig fin sløsj. Morsom nedkjøring! Lang travers helt tilbake til bilen.

Map    

Tørrsnø på Skurvefjell

Date:
21.04.2024
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:14h
Distance:
11.0km

Jeg hadde ikke turt på å håpe på tørr løssnø denne dagen, men det fant vi jaggu meg på Skurvefjell. Finfine forhold i øverste halvdel! Med Vegard og Astrid.

Map    

Laps på Nibbi

Date:
20.04.2024
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:40h
Distance:
7.9km

Strålende tur med Vegard! Et lite snøfall i kombinasjon med vind dagen i forveien hadde visket ut alle tidligere spor. Vi tilbrakte morgenen på leid hytte 15 minutter unna Nibbi-parkeringen og ventet ut tåka. Til slutt la vi i vei uten mye til sikt og regna ikke med den helt store turen. Men et stykke oppi siden letta tåka og ikke lenge etter glitret sola i nysnøen. Vi lå nesten først i køen og snudde litt før toppen (småfrekt) og sikret oss førstesporet ned "Nibbi-renna". Det var såpass morsomt at vi unnet oss en liten bonustur opp igjen (jentene på hytta ventet på sin tur til å komme seg ut, så vi hadde et visst tidspress på oss). Denne gangen la vi returen ned bratthengene litt lengre øst. Vi var ikke helt til topps noen av gangene, så kan ikke krysse av Nibbi >>>

Map    

Leinenøse igjen

Date:
13.04.2024
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:37h
Distance:
9.5km

Andre tur til Leinenøse på under ei uke. Denne gangen med Marie (takk til barnevakt-besteforeldrene i Nesbyen). Mye vind fra vest, så la turen både opp og ned på østsiden av fjellet der vi var relativt skjermet fra vinden. Fine forhold i høyden, sugeføre under skoggrensa.

Map    

Leinenøse

Date:
08.04.2024
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:12h
Distance:
8.7km

Luksus å ha mulighet til å stikke til fjells en mandag når sola skinner! Riktignok blåste det samtidig noe voldsomt fra vest denne dagen. Opptil flere i følge mista lua si i vindkastene på toppen og vi snudde et lite stykke før varden, da vi hadde nok med å holde oss oppreist i vindkastene. Temmelig harde og forblåste forhold i vestflanken hvor vi hadde gått opp, så vi la returen ned østsiden av fjellet. Her hadde sola tint opp sola til deilig cruisesløsj, og vi kom i le for den vinden. Morsomt terreng og en skikkelig moro nedkjøring! Kom etterhvert ned på sommerstien som vi fulgte tilbake til bilen.

Map