Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Skogshorn

Date:
21.02.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
8.4km

Tur med Marie. Andre tur på Skogshorn vinterstid, dessverre ikke full klaff med forholdene denne gangen heller. Kraftig vind på toppen og ganske avblåst. Lengre nede var snøen dyp og våt etter høye temperaturer de siste dagene.

Map    

Sørsiden av Harahorn

Date:
13.02.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:44h
Distance:
6.5km

Hadde turt å håpe på litt bedre snøforhold, da vi så fine skispor ned sørsiden på Harahorn forrige helg. Dermed gikk turen dit denne lørdagen. Fulgte ryggen opp, fin utsikt. Etter en halvannen times tid hadde vi funnet oss en lun og solrik sitteplass like under toppen. Koste oss her ei god stund, med varm saft og kvikklunsj. Nedkjøringen gikk omtrent rett nedenfor hovedtoppen. Fin helning, åpent og jevnt, men snøen var ikke optimal. Uansett en fin, men kort tur. Kunne med fordel parkert litt lengre nede (nedenfor bommen) for en litt lengre nedkjøring.

Map    

Kvitingane i Grøndalen

Date:
07.02.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:48h
Distance:
6.3km

Mer Marie. -25 ved bilen, så en frisk start. Begynner nesten å bli vant til disse temperaturene nå, men det er fortsatt litt vondt å forlate den varme bilen. Hadde fryktet avblåst snø over skoggrensen denne søndagen, så ble gledelig overrasket over å finne fullt brukbar snø helt til topps, og bøttevis med løssnø i skogen nedenfor. Lenge siden forrige snøfall, så valgte denne turen da jeg tenkte at den var noe kuriøs og sannsynligvis ikke så mye kjørt, men der tok jeg feil. Vi var riktignok de eneste som gikk opp fra bunnen av Grøndalen, men mange hadde tatt snarveien fra toppen av Solheisen.

Map    

Skaraåsen

Date:
06.02.2021
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
3:22h
Distance:
15.3km

Fin og sosial langrennstur på Skaraåsen med Marie, Gry, Andreas og Oda. Tok en liten avstikker oppom Syningen.

Map    

Elghøgde på fjellski

Date:
30.01.2021
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
6.4km

Ikke uventet ble dette en ganske kronglete tur på kryss og tvers mellom småbjørker som hadde bukket for snømengdene. Med svette på ryggen ankom vi toppen og kunne nyte en nydelig 360 graders utsikt med flotte motiver i alle retninger. En underdog, men en av de fineste utsiktstoppene i Nesbyen spør du meg.

Map    

Dyna

Date:
29.01.2021
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
16.4km

Det blir lenge mellom langrennsturene for tiden. Alpint og toppturer prioriteres som regel høyere. Men denne fredagen tok vi en tur til fjells med bortoverskia og la ut fra Skålsrudstølen. Det ble en kjempefin tur, med bortimot 20 minusgrader, men lite vind og nydelig snø.

Map    

Storeskardet fra Panoramaheisen

Date:
17.01.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:06h
Distance:
3.6km

Fjerde tur ned Storeskardet til Rukkedalen, denne gangen med Ole Arne og Gry, som begge var gira på å sjekke ut denne smått legendariske nedkjøringen (ikke nødvendigvis pga. kvaliteten på skikjøringen). Vi tok skiheisa til topps og staket oss ut fra Panoramaheisen. Selv om det var rikelig med snø var det dessverre variabel snøkvalitet, med en del vindpåvirket snø og harde flak flere steder. Men vi kom oss ned. Tror det var enda flere vindfall her nå enn tidligere, selv om det bestandig har vært en knotete affære ned her. Turens dramatiske høydepunkt kom da Ole Arne veltet oppå ei spiss rot og slu skuldra ut av ledd. Heldigvis var vi ikke langt unna bunnen og bilen når dette skjedde, og skuldra poppet på plass av seg selv, slik at de verste smertene gav seg. Jeg hadde et par >>>

Map    

Skurvefjellet Hemsedal

Date:
15.01.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:12h
Distance:
12.2km

Avspaseringsfredag med Marie, strålende sol og kaldt. Var 25 minusgrader når vi forlot bilen i Hemsedal. Etter kun noen hundre høydemeter merket vi at temperaturen økte betraktlig, og på toppen var det antagelig mildere enn 10 minus... Har opplevd dette en del ganger i Hemsedal, ganske behagelig at det ikke går motsatt vei egentlig. Hadde forhåpninger om bedre snø, vinden hadde dessverre fått herje i høyden, så det ble ikke helt den store skikjøringen. Men utsikten fra toppen var jo som vanlig nydelig. Vi rant nedover i solnedgangen, fine greier.

Map    

Tuftenosene i sol og whiteout

Date:
10.01.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:02h
Distance:
9.3km

Ny søndagstur til Hemsedal, denne gangen med Marie, Gry og Ole Arne. En stund siden forrige snøfall, så vi valgte å lete frem en tur med (sannsynligvis) lite besøk, i håp om usporet snø. Knotete opp bratt skog og ur fra skiløypen nedi Grøndalen. Heldigvis kunne vi følge spor. Fra skoggrensen gikk det radig, men dessverre skyet det til omtrent akkurat i det vi ankom toppen og det meste av sikten forsvant. Dermed ble det en forsiktig nedkjøring samme vei som vi kom opp, selv om det var flere nedkjøringsalternativer i området som virket mer fristende. Turen ned den skogen gikk bedre enn forventet. Avsluttet, tradisjonen tro, med kafébesøk på Elmas.

Map    

Fjellskitur over Høgelinatten

Date:
09.01.2021
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
3:09h
Distance:
8.9km

Lørdagstur med Marie. Etter ei hel uke med blå himmel og temperatur ned mot -20 begynte vi å bli herdet, og i dag føltes det i grunn ikke så kaldt som det var ifølge gradestokken. Marie var gira på å teste de nye fjellskia sine, så vi startet med å labbe rundt i skogen, med en vag plan om Unskanattan som turmål. Tett skog og mye kronglete terreng tærte på kreftene, og vi oppga planen. Etter en etterlengtet nistepause ville jeg bestige Høgelinatten, mens Marie valgte direkteruta tilbake til bilen. Kort, men morsom nedkjøring fra toppen i silkemyk pudder til godt oppå leggen. Litt overraskende kom jeg først til bilen. Siden Marie hadde nøkkelen fortsatte jeg ned alpintraséen til Skistua og fikk trent mer på telemarksvingene.

Map