Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Trommenatten

Date:
13.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:37h
Distance:
9.9km

Med Marie, Charlie og Vegard. Mellomsesong. Bålpause like før Trommenatten.

Map    

Kvasshovda

Date:
01.10.2019
Characteristic:
Hillwalk

Med Nikolai og Gry. Fotoshoot for Nesfjellet med fottur, sykling og til slutt litt båling i skogen.

Map    

Urkeegga

Date:
22.09.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:29h
Distance:
14.6km

En helt strålende dag med et enestående turfølge. Stjernene i laget var Hanna og Jakob på 9 og 7 år, som karra seg opp 1000 høydemeter uten å klage (med små hederlige unntak). Forøvrig han far, Karen, Yngve og Marie. Det finnes (hvertfall) tre stier opp og ned Urkeegga. Vi valgte slakeste/østligste veg opp (med klokka) og nest slakeste veg ned igjen. Synes det fungerte bra. Utsikt i verdensklasse som forventet. Gapahuken Egilbu er jo bare helt rå og et supert høydepunkt på turen. Husk hengekøye de som har! Ang. parkeringa: Pga. en misforståelse om rutevalget kjørte den ene bilen (vi) opp og parkerte på østsiden av elva, mens de andre kjørte på vestsida og parkerte høyere oppe. Derav det litt snodige sporvalget i starten.

Map    

Storheimshornet fra Mosætra

Date:
21.09.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:30h

Nydelig vær. Overnattingstur på Mosætra med Jørgen, Renate og Marie. Jeg og Marie tok oss en luftetur opp til Storheimshornet før tacoen.

Map    

Vardåsen

Date:
14.09.2019
Characteristic:
Climbing

Superfin svaklatring med Nicolai på den meget folksomme og populære midtveggen på Vardåsen. I løpet av lørdag ettermiddag og søndag formiddag fikk vi klatret rutene Via Dolorosa, Tåresvaet og Solosvaet. Via Dolorosa er superpopulær, lettsikret og enkel. Vi toppa ut via en morsom variant rett opp fra den siste furua. Tåresvaet var litt sparsommelig sikret og Nicolai måtte jobbe med å holde nervene i sjakk opp den siste taulengden. Solosvaet gikk opp et jevnt og langt riss, var velsikret (litt runout helt i starten av 2. taulengden, men en bolt sørger for at det er trygt). Virkelig flott rute!

Map    

Vesle Beia

Date:
12.09.2019
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
3:22h
Distance:
17.9km

Knallfin ettermiddagstur med Nikolai. Elsykkel-banden hadde jevnt driv helt opp til monsterbakken før Vesle Beia. Tungt å drasse 25 kg sykkel opp den bratteste kneika, men det gikk. Fikk akkurat et lite solgløtt på toppen, nok til å få tatt et par fine bilder før nedkjøringa.

Map    

Bitihorn via sørrenna

Date:
08.09.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:41h
Distance:
4.4km

Tur nr to for dagen, etter tur på Rundemellen. Nydelig høstdag på tur med Marie. Spennende klyving opp sørrenna. Hadde med tau og sikringer i sekken, men tok det ikke frem. Det utsatte klyvepartier er kort, høyst 15 meter, men faller man på toppen kan det gå ille. Stien opp fra Båtskardet var forøvrig både fin og spennende - så absolutt å anbefale for de som ikke har noe i mot at det blir litt bratt og luftig her og der. Snø på toppene i Jotunheimen og strålende utsikt fra toppen. Bra tur!

Map    

Rundemellen via østryggen

Date:
08.09.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:08h
Distance:
4.3km

Jeg hadde bursdag og fikk bestemme, så da ble det dagstur til fjells. Satte kursen mot Valdres. Nydelig høstdag, og som vanlig på tur med Marie. Hadde notert Rundemellen på lista over fine turmål, usikker på hvor og når jeg leste om den, men uansett... Den runde toppen skal visstnok ha en av Valdres' beste utsikter. Det er jo grunn nok for et besøk det! Leste om klyveruta opp østegga kvelden i forveien og bestemte oss for å prøve ut denne. Selve klyvingen bød ikke på noen store utfordringer, og var unnagjort ila. 50 kjappe høydemeter. Man skal allikevel trø forsiktig, for det er svært løst underlag i det bratteste partiet (spesielt løs steintype), kombinert med eksponert terreng. Flott utsikt mot Jotunheimen fra toppen. For anledningen hadde Marie lurt med seg både sjokolade >>>

Map    

Elsykkelrunde over Trommenatten og Smylifjell

Date:
07.09.2019
Characteristic:
Bike trip - off-road
Distance:
16.7km

Første rundtur på fjellet med ny elsykkel. Fascinerende hvor lett og langt man kommer med hjelp av motoren. Glemte å sette på trackinga ved bilen, derav det snedige startstedet.

Map    

Lyshøge og Bringenatten

Date:
01.09.2019
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
2:03h
Distance:
16.7km

Rundtur på Espesetåsen med elektrisk drahjelp i motbakkene. Stiene videre innover åsen mot Melestølane var dessverre gjengrodd og stadig sperret av falne trær, så denne trenger en grundig opprydning før den egner seg for sykkeltur. Endte derfor opp innerst på Vadbruvegen (eller Lyshøgdevegen som den visst heter), og fikk besøkt Lyshøgde. Ikke mye å se derfra. Stakk også bortom Bringenatten når jeg var i nærheten.

Map