Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Klatring på Valderøya

Date:
31.07.2020
Characteristic:
Climbing
Duration:
4:00h

Klatra ruten "Nasen" 5+ med Marie i varmt og deilig sommervær. Vi droppa den siste og bratteste taulengden (gikk heller for enkel klatring til høyre for toppveggen), da utfordringene blei store nok på tredjetaulengden, grad 5. Mulig vi klatra litt utenfor ruta og gjorde det vanskeligere for oss selv enn nødvendig. Uansett, fin tur.

Map    

Dravlausnyken

Date:
29.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:04h
Distance:
12.2km

Nydelig tur, tross masse vann både inni og utenpå Goretexjakka. Med Karen, Yngve og Marie.

Map    

Trandalhatten

Date:
28.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:05h
Distance:
6.5km

Strålende tur med far, Karen, Yngve, Jørgen og Marie. Eksotisk å endelig få besøkt Trandal.

Map    

Hornindalsrokken

Date:
26.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:55h
Distance:
12.8km
Map    

Beia med sykkelen

Date:
25.07.2020
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
2:28h
Distance:
10.7km

Med Magnus K. Strålende tur, som vanlig!

Map    

Kvasshovda stisykling

Date:
23.07.2020
Characteristic:
Bike trip - off-road
Map    

Nordskottraversen

Date:
18.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:49h
Distance:
11.4km

Hadde planer om å gå hele traversen fra nord til sør, men endte (pga. litt ustabil værmelding og slitne lår) med å gå "minitraversen" fra Sørskottinden og ned gress-rampa istedenfor. Kommer gjerne tilbake en annen gang og går resten. Fant ikke noe særlig til sti fra bunnen av gressrampa, så ble mye "bushwacking". Alt i alt en flott tur!

Map    

Klubbruta og Stortinden

Date:
16.07.2020
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
12:33h
Distance:
4.7km

Dette var en tur som virkelig overgikk forventningene mine! En fjellvegg som ser avskrekkende blank og bratt ut på avstand, men som byr på enkel og nydelig klatring! Er du i Tysfjord-området og liker klatring og tinderangling, så er dette en tur å vurdere. Morgentimene startet med et kraftig og langvarig regnskyll, så når vi sto opp var det meste søkkanes vått. Tok derfor en biltur til Ballangen for bakevarer og kaffe på den lokale nærbutikken. Tilbake i campen vår, i lyngskogen midt mellom Kuglhorn og Stortinden, landa vi planen på den populære tradruta Klubbruta (4+, 5tl). Vi leste i føreren at man kunne fortsette mot toppen av fjellet fra toppen av Klubbruta, da omtrent 12 tl totalt, men kun de fem første sto beskrevet i boka. Vi pakka sekkene med mulighet til langtur dersom >>>

Map    

Østkammen på Kuglhornet

Date:
15.07.2020
Characteristic:
Alpine climbing
Distance:
13.4km

Med Nicolai og Marie. En tur jeg hadde gledet meg til i lang tid. Holdt på å bli stoppet av det bratte snøfeltet over anmarsj-svaene like før østryggen, men det løste seg med to bonus-taulengder rett opp over snøfeltet (grad 5 ish). Luftig og eksponert klatring opp østkammen opptil grad 5-. Enkelte fine klatrepartier, men først og fremst en uvanlig luftig og tøff klatretur. Etter fortoppen var jeg så gira på å iverksette neste taulengde at jeg glemte sekken min. Nicolai måtte dermed klatre med en sekk på ryggen og en på magen. Fikk en solid regnskur under klatringa, men friksjonen var fortsatt brukbar. Litt jobb å beholde varmen på standplass, men sola kom etter hvert tilbake. Flott siste-taulengde! Koste oss på toppen før tok sikte på nedfarten, og fant vardene som ledet >>>

Map    

Hamarøyskaftet

Date:
14.07.2020
Duration:
4:31h
Distance:
3.7km

Med Marie og Nicolai. Første tur på Nordlands-roadtripen vår. Etter en bedre lunsj på Hamsun-senteret, og innhøsting av Nordlandspils fra nærbutikken, var vi på stien oppover bjørkeskogen mot dette legendariske fjellet. Anmarsjen var vanvittig idyllisk, i bølgete landskap kledd i blåbærlyng og luftig utsikt mot havet. Stien førte oss til foten av fjellet, hvor vi fortsatte opp en skrårampe, før klatreselene kom på. Turen opp er godt beskrevet en rekke steder, og byr på flere morsomme partier med relativt enkel klatring. Vi toppet ut i fint ettermiddagslys og nøt våre velfortjente brødskiver ved toppvarden før vi returnerte via boltede rappell-ankere samme vei.

Map