Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Kveldstur over Gurilie

Date:
25.06.2021
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
1:12h
Distance:
5.2km
Map    

Skaraåsen og Syningen

Date:
23.06.2021
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
2:55h
Distance:
18.2km

Kjempefin (som vanlig) stisykkeltur med Ole Arne i varmen. La en avstikker bortom miniatyrtoppen Syningen, så jeg skulle få noe å registrere på peakbook (usikker på om Ole Arne var inneforstått med den hensikten...)

Map    

Aurlandsdalen med pensjonistene

Date:
20.06.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.0km

Pappa fylte 70 år denne helgen og en tur gjennom Aurlandsdalen sto høyt på ønskelisten. Dermed ble det tur til Flåm med storfin overnatting på Fretheim Hotell. Ingebjørg og Gunnar var også med, med Gunnar som selvutnevnt støtteapparat/sjåfør. Med to kneopererte damer var vi litt spent på hvordan dette ville gå. Ingebjørg bestemte seg i siste liten for å starte rolig oppover fra bunnen, mens vi andre startet fra Østerbø søndag morgen. Mye folk på tur nedover dalen. Kort fortalt gikk det over all forventning med alle mann (og kvinner). Jeg og Marie tok turen over Bjønnstigen, siden vi ikke gikk der sist vi besøkte Aurlandsdalen. Hadde lange lunsjpauser med kaffe fra Jetboilen både ved Vetlahelvete og Sinjarhaim. En alle tiders tur!

Map    

Smylifjell fra Eiddal

Date:
09.06.2021
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
3:37h
Distance:
31.3km

En av sesongens første høyfjellturer på sykkelsetet. Og drømmeforhold! Jeg og Ole Arne møttes ved Eiddal (jeg sykla hjemmefra) og fulgte stien oppover. Brukte nok en halvttime med saga for å fjerne vindfall etter vinteren. Etterhvert ble stien god som ny igjen. T-skjorte-temperatur på nesten 1200-meters høyde tidlig i juni får man takke værgudene for. Fin flyt ned igjen som vanlig. Jeg hadde igjen 1 km på batterimåleren når vi var tilbake på Eiddal, så dette ble en god indikasjon på batterikapasiteten.

Map    

Klevarudnatten stolpejakt

Date:
08.06.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.4km

Fottur med Nikolai for å hanke inn noen stolper.

Map    

Skurvefjell klatring

Date:
06.06.2021
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
5:05h
Distance:
9.3km

Med Marie. Klatret ruta C-Dur helt til venstre på den vestre veggen på Skurvefjell (4 tl, 5-, trad). Førstetaulengden var fin og den vanskeligste delen, men litt krevende å sikre på ett litt kinkig punkt før første standplass. Resten var veldig enkel klatring/klyving. Men andre ord temmelig ujevn rute. Vi endte på 3 tl, mens det står 4 i føreren. Gikk renna ned igjen med den spennende vesle klyvepassasjene i bunnen hvor jeg fikk knipset et stilig bilde av Marie. Skulle gjerne ha klatret ei rute til når vi først hadde gått 4 km inn til veggen, men tiden rant i fra oss, og vi måtte gi oss med denne ene ruta. Frister å ta en teltovernatting og få klatret mer på dette feltet en gang.

Map    

Flåklypa på Kolsrudflaget

Date:
05.06.2021
Characteristic:
Sport climbing

Varm lørdag formiddag. Jeg og Marie tok turen til Flå og Kolsrudflaget, som har stått på lista lenge. Vi gikk for ruta Flåklypa Grand Prix (7 tl, bb, 5+). Tøff start, med den bratteste og mest tekniske svaklatringen fra første tak. De har ikke blitt sløst med boltene, var vel rundt 5 meters avstand mellom boltene, ofte lengre (tettere noen få steder hvor det var nødvendig). Taulengdene 2-5 var enkle. 6-lengden hadde et litt tynt parti, men gikk greit. 7-lengden var bratt i starten, men da hadde vi fått dreisen på svaklatringa, så det gikk også fint. Turen tok lang tid da det ble mye venting på et taulag som startet rett før oss. Men med vindstille vær og knalltemperatur gikk det fint å slå igjen tid på standplassene med utsikt mot dalen. Vi valgte å gå ned igjen fra toppen >>>

Map