Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Ettermiddagstur til Slettind

Date:
30.04.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
1:09h
Distance:
5.5km

Hadde satt meg godt til rette i bilen, god og svett etter å ha kavet meg til toppen av Høgeloft . På andre siden av Eldrevatnet får jeg øye på MASSE skispor ned fra toppen som viser seg å være Slettind. Jeg har randoskia i bilen og bestemmer meg for at dette ser for fristende ut til å la være. Tom for både vann, mat og delvis energi er det tungt å starte, men stigninga er snill og det er tråkka spor hele veien. Bruker ca 45 min opp. Treffer en trivelig kar på toppen og nyter utsikten noen minutter før jeg vender nesen nedover igjen. Nyydelig nedkjøring i 15 cm nysnø hele veien. Vil ha mer, vil ha mer....

Map    

Høgeloft

Date:
30.04.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
4:01h
Distance:
19.1km

På dagstur aleine til Hemsedalsfjellet med både fjellski og randoski i bilen. Valgte fjellski til denne turen og godt fornøyd med det. Mye folk i fjellet på denne særdeles solrike og vindstille dagen - slik det skal være.

Map    

Høgelinatten++ på fjellski

Date:
29.04.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
3:06h
Distance:
9.1km

Etter et plutselig snøfall kvelden før var det bare å finne frem igjen vinterdekka på bilen og skia i boda. Parkerte på parkeringsplassen til skisenteret og gikk opp løypa. Holdt meg godt ute til siden av løypa. Var veldig lite folk i trekket, så det gikk greit. På toppen av hovedheisa fulgte jeg høydedraget som går litt opp og ned i en bue bort mot Høgelinatten. Snøen var kjempefin å gå i, og sola tittet mer og mer frem. Det eneste som trakk litt ned var mye skau i enkelte av nedkjøringene. Men akkurat det er det ikke så mye å gjøre med.

Map    

Deighovd

Date:
28.04.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
0:27h
Distance:
1.7km

Etter å ha starta dagen med Benterudnatten sto jeg nå parkert under Deighovd. Ikke akkurat et praktfjell, men det står på Nes-lista, så da måtte det jo bestiges. Fulgte en skogsvei helt til topps. Der sto det ei hytte. Utsikten var midt på treet eller litt under. Apropos trær, mye skog ja, så ikke så mye å se egentlig.

Map    

Benterudnatten

Date:
28.04.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:11h
Distance:
3.7km

Ute på tokt for å spise innpå Nes 100 pf-lista. Usikker på hvor jeg burde angripe ifra, men landa på at det sikkert var greit å følge ryggen oppover. Gårder på alle kanter, så følte meg litt som en inntrenger der jeg sneik meg opp i lia fra den private grusveien. La i vei oppover et hogstfelt før jeg kom opp i skogen. Hadde nistepause halvveis oppe med varm te på termosen. Og podcast på øret. Fant etterhvert en sti i den gamle ledningsgata som følger ryggen. Har vel en gang i tiden levert strøm til bygningen/masta som står til forfall oppe på toppen.

Map    

Vinterlig fottur til Darren

Date:
28.04.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:09h
Distance:
11.4km

Tredje toppen for dagen, og den tredje på Nes-lista. Var i grunn klar for å kjøre hjem, men når jeg først var i nærheten tenkte jeg hvorfor ikke... Angret litt på det i de siste bakkene. Etter først å gått Benterudnatten , deretter Deighovd parkerte jeg ved fylkesveien, i starten av veien som leder opp til hyttefeltene rundt Darren - dette fjellet jeg ikke visste noe om. Så på kartet og regnet meg frem til at det burde gå greit, både i avstand og høydemeter. Jokeren var snømengden når jeg måtte offpiste oppe i høyden. Begynte spankulerende oppover veien. Podcast på øret. Alt i alt en flott tur. Tungt å bakse i snøen med sko, men det var jo bare min egen feil. Sikkert kanonfint å gå opp hit fra sommeren.

Map    

Espesetåsen

Date:
27.04.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
2:04h
Distance:
10.3km

På tur aleine i Espesetåsen - også denne gangen med et lite mål om å lage en runde. Det ligger fortsatt en del snø i terrenget, så det var ikke helt uanstrengende. Fikk besøkt høyden nord for Busktjern denne gangen.

Map    

Topptur til Høgevarde

Date:
26.04.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:20h
Distance:
9.5km

På jakt etter interessante topptur-fjell i Hallingdals-området ville jeg og Marie sjekke ut det populære fjellet Høgevarde. Selv om det virker som de fleste går denne på fjellski fra mange ulike vinkler så det utifra kartet interessant ut ogå med rando-ski på beina fra Gulsvik-siden. Kjørte så langt vi kom inn mot Gulsviksetran og spente på oss skia. Det var ikke mer snø enn vi trengte for i det hele tatt å få stått på ski. Ryggen så avblåst ut, så vi vi valgte en mer direkte variant opp mot toppen, der det så ut til å ligge mest snø. Det hadde blåst mye de siste dagene, så noen steder tråkket vi gjennom 30 cm løssnø, andre steder var det knallhardt og avblåst. La turen innom DNT-hytta før vi tok av fellene. Dessverre var døra låst med DNT-nøkkelen, så vi måtte >>>

Map    

Topptur til Svarthetta i Hemsedal

Date:
25.04.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:39h
Distance:
10.9km

Når vi trodde det var blitt vår og vinteren straks var slutt fikk vi plutselig et solid snøfall. Dro til Hemsedal med Marie. Sikta oss inn på Svarthetta etter beskrivelsen i Toppturer i Norge. Parkerte ved Feten som beskrevet. Var lite snø i lavlandet, så ble safari inntil vi nådde ryggen. Når vi kom opp på ryggen fikk vi vinden i trynet. Blåste stivt resten av turen, men sola var tilstede så da var det greit. Litt rotete skiterreng med så lite snø. Skulle ideelt rent ned på nordøst-sida, men der var det knallhardt etter vindens herjinger.

Map    

Espesetåsen

Date:
20.04.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
2:36h
Distance:
11.7km

Runde med Marie. Fortsatt litt snø i høyden.

Map