Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

De tre Torfinnstindane i nydelig sommervær

Date:
30.06.2018
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
9:40h
Distance:
13.7km

Dette er en tur som har stått lenge på ønskelista mi. Etter at vi flytta til Hallingdal i fjor har Jotunheimen havnet innafor rekkevidde for spontane helgeturer. Dermed var det ikke vanskelig å komme opp med turforslag når værmeldingen strålte denne helga. Marie var selvsagt lett med på tur. Jeg nevnte planene for Nicolai og han var ikke vond å be. Han fikk også med seg Emilie som hadde null klatreerfaring (men mye energi). Hele gjengen møttes fredag kveld på Bygdin, hvor vi rigget oss til med teltleir på en praktisk, men lite idyllisk byggeplass ved siden av brua. Vi rigga opp en mini-rappell så Emilie fikk kjent på hvordan det fungerte før vi befant oss 2000 meter over havet. Lørdag morgen våkna vi til en knall blå himmel, og fem over ni steg vi ombord i "Bitihorn", >>>

Map    

Dyna med sykkel

Date:
28.06.2018
Characteristic:
Bike trip - off-road
Distance:
16.1km

På tross av 12 sekundmeter vind på toppen, en kjempefin tur til Dyna med Oda og Ole Arne. Tørt og fint terreng. Strøkent!

Map    

Kvasshovda med stisykkelen

Date:
25.06.2018
Characteristic:
Bike trip - off-road
Distance:
8.0km

Map    

Vestfolds høyeste

Date:
24.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:52h
Distance:
9.9km

Jeg og Marie hadde tilbragt helga i telt ved kysten i Sandefjord etter Maries store ønske om å se havet igjen. I planlegginga av turen klarte jeg å presse frem ønsket om å hvertfall få til èn liten fjelltur. I mangel på bedre alternativer falt valget på Vestfjellet - om ikke annet så hvertfall en fylkestopp. Søkte litt på nettet etter anbefalt rute opp og fant to alternativer. Gikk for den lengste varianten for å få litt km i beina. Selv denne er jo unnagjort på et par timer. Det er tydeligvis flere veier som leder (nesten) til Flisestø, og vi valgte tydeligvis ikke den som førte helt frem. Måtte dermed skvise bilen vår inn i ei lita veilomme i et hyttefelt og følge en traktorvei en halv km før vi var ved parkeringen ved Flisestø og en tilsynelatende idyllisk badeplass.

Map    

Kyststien på Yxney og Tønneberget

Date:
23.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:23h
Distance:
6.3km

Marie hadde i lang tid ytret sitt ønske om å dra på telttur til kysten - rett og slett på sydenferie i eget land. Hun gjorde en god research-jobb og vi havnet derfor opp på denne halvøya utenfor Sandefjord en fredag kveld. Hadde teltleir ved Nordre Trubervika. Veldig idyllisk med svaberg, flott strand og flere seilbåter liggende rett utenfor! Etter ei god natts søvn i teltet la vi ut på en liten ruslenord videre sørover på øya langs den merka "Kyststien". Flott sti! Denne første oss til "Tønsberg Tønne" på Tønneberget - et gammelt sjømerke ytterst mot fjorden. Varden som står der i dag er et mektig imponerende byggverk. I tillegg – nydelig fjordutsikt, blinkende hav, måkeskik. Skikkelig sørlandsidyll rett og slett!

Map    

Stisykling på Bjønnåsen i Trysil

Date:
21.06.2018
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
2:00h
Distance:
14.2km

Fin runde på fellestur med lokale guider under Utflukt 2018. Småteknisk sykling i jevn oppoverbakke hele veien til topps. God fart og flyt ned igjen. Strålende greier.

Map    

Trommenatten og Smylifjell

Date:
18.06.2018
Characteristic:
Bike trip - off-road
Distance:
12.2km

Fin fin ettermiddagsrunde aleine. Liker denne runden bedre og bedre. Nedkjøringa fra Smylifjell er helt krem.

Map    

Klevarudnatten med Åse Kari og Ole Arne

Date:
13.06.2018
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
1:19h
Distance:
6.1km

Ettermiddagstur opp på Klevarudnatten, og min tredje tur opp dit i år. Åse Karis syvende tur (hun og Knut har mål om tjue besøk iløpet av året). Jeg, Åse Kari og Ole Arne var gira på en siste tur etter å ha sykla postveien Garnås og Enduroen (hvor Gry og Marie også joina). Shuttla med bilen til Ole Arne opp til Trytetjern, så enkel adkomst idag. Ole Arne bød (som vanlig) på energibar på toppen. Deretter var det bare å slippe på ned igjen. Nyyydlig sykling som vanlig, og ny PR på Strava, juhu!

Map    

Kvasshovda

Date:
12.06.2018
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
1:36h
Distance:
10.3km

Litt uflaks med været. Hadde vært fint hele dagen, men akkurat når jeg hadde planlagt å legge ut på tur, så begynte det å regne og tordne. Det gav seg heldigvis kjapt. Første tur med klikkpedaler, så det blei et titalls besøk nedpå bakken.

Map    

Dugnadstur til Dyna

Date:
09.06.2018
Characteristic:
Hillwalk

Dugnad med Nes Nordmark Friluftslag. Gruppa vår malte nye gule og blå merker og rydda buskas langs stiene. Tok Bergstien opp til Dyna og Rypeleggen ned igjen. Fint vær stort sett hele dagen, men en halvtime fra bilen åpna himmelen seg for første gang på snart en måned. Håret på damene sto rett i været når lyn og torden kom sammen med regnet. Totalt litt over seks timer på tur.