Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Til utsiktspunkt før Beia i Nesbyen

Date:
31.07.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
2:15h
Distance:
8.6km

Med Marie.

Map    

Bretur fra Auguille du Midi

Date:
23.07.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
4:58h
Distance:
8.6km

Værvarselet meldte regn og lyn iløpet av dagen, så vi forkastet alle klatreplaner. Hadde ett heiskort igjen opp til Midi, så vi ville ikke sitte i byen. Tok derfor med oss tau, isskruer og snøanker for en tur på breen og mål om å få trent på breredning. Fra heisstasjonen gikk vi over Col du Midi og ned Glacier du Géant. Til nå hadde vi ikke sett spor av uværet som var meldt. Istedenfor strålte sola, og vi koste oss med kaffen i t-skjorte-temperatur. Fant en lumsk og passe skremmende sprekk i breen. Magnus meldte seg (helt frivillig) som første offer, og jeg senket han rolig ned i det ukjente. På mirakuløst vis klarte jeg å heise han opp igjen uten at snøankerne røyk. Suksess! Deretter gjentok vi den risikable aktiviteten, denne gang ble jeg senket ned og opp igjen fra avgrunnen. >>>

Map     1 comment

Dent du Géant i Chamonix

Date:
20.07.2016
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
11:44h
Distance:
5.5km

På tur med maglys (Magnus Lysgård) . Denne turen sto høyt på ønskelista vår under uka vår i Chamonix. Planen var utgangpunktet å ta den mot slutten av uka, ferdig akklimatisert og etter en god hviledag. Været ville det annerledes, og etter tre dagers klatring på andre topper innså vi at vi måtte slå til på dag fire, som var den siste dagen med gode meldinger. Etter tips om mindre heiskø på italienske side starta vi grytidlig med biltur gjennom Mt Blanc-tunnellen og tok første heis opp Helbronner med gondolen stappfull av alpinister. Vi fryktet ei stund at alle skulle på samme topp som oss. Heldigvis spredde folk seg i alle retninger i det vi gikk av gondolen. Turen over breen gikk greit, øksing opp ei bratt renne med hard snø. Så et par hundre høydemeter scrambling i veldig løst terreng. Hele tiden >>>

Map    

Cosmique-ryggen

Date:
18.07.2016
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
3:30h
Distance:
2.3km

En klassiker, og en fin start på uka i Chamonix med Magnus. Mye folk på ruta, noen mer utålmodige enn andre. Blei vitne til simultanrappeller fra samme anker, småhissige forbikjøringer og en frisolo-klatrer i lett småjogg bortover ryggen. Velkommen til Chamonix! Allikevel en veldig variert ryggtravers. Kjekk miks av snø og stein, rappeller og stilig stegjernsklatring. Veldig moro å avslutte med stigeklatring opp på utsiktsplattformen på Aiguille du Midi, til beundring fra turistene.

Map    

Aiguille de L'Index

Date:
17.07.2016
Characteristic:
Alpine climbing
Distance:
0.7km

Kjekk og snill første tur på uka i Chamonix med Magnus. Tok Flegere- og deretter Index-heisen til topps. Som førstereisgutt i Chamonix satt jeg med store øyne hele heisturen opp mot toppen. Såå mye rått landskap! Aiguille L'Index ligger som en liten pukkel til venstre idet man går av toppheisen. Flott og klassisk rute opp sørøst-ryggen. Ikke vanskelig klatring, men allikvel eksponert hele veien. Midt i blinken. Tidvis polerte tak på de bratteste passasjene som gav litt motstand med myke anmarsjsko på beina, men ikke noe større problem. Super førstedags-tur, med null anmarsj, fin fin klatring. Avslutta selvsagt med ei pils på mellomstasjonen før vi seilte ned til leiebilen.

Map    

Pointe Gaspard

Date:
16.07.2016
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
7:33h
Distance:
2.8km

Bolta multipitch opp et par hundre høydemeter til den beskjedne toppen Pointe Gaspard. Helt ok klatring, men den minst spektakulære turen denne uka i Chamonix.

Map