Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Storevarden

Date:
30.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:49h
Distance:
19.3km

Fin ettermiddagstur med Marie. Ganske mange kilometer, så vi holdt et bra tempo hele veien. Var såpass sur vind at brødskivene rant kjapt ned svelget i ly av en stein ved toppen før vi returnerte.

Map    

Nordre Kolsåstoppen

Date:
27.09.2017
Distance:
3.3km

Hadde noen timer å slå i hjel i Bærum etter et jobbmøte. Var først på Tjæregrashøgda. Etterpå ble det en rask tur oppom denne toppen. Møte en skoleklasse på toppen som hadde i oppgave å lage taco på stormkjøkken!

Map    

Tjæregrashøgda - høyeste i Bærumsmarka

Date:
27.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.4km

Tidlig ferdig på møte i Oslo, og hadde noen timer å slå ihjel før klatreavtale med Oslo. Var dermed frem med peakbook-appen for å finne en potensiell tur i nærområdet. Landa ganske tilfeldigvis på Tjæregrashøgda. DNT har merka ruta hele veien til topps, så uproblematisk å finne fram. Grei utsikt fra toppen, men langt ifra spektakulær. På vei ned igjen måtte jeg selvsagt gå en annen vei, og tok sikte på en "vei" som på noen kartnivåer eksisterte, og på andre ikke eksisterte. Sannheten viste seg å være noe midt i mellom. Vått og gjengrodd var det hvertfall helt til jeg kom ned til grusveien som ledet tilbake til bilen.

Map    

Trommenatten - runde fra Bøgaset

Date:
13.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.0km

Flott runde fra Bøgaset. Både sti, grusvei og sykkelsti. Har vært mye regn de siste dagens, så tidvis veldig våt sti. Mange hytter langs veien som gjør en smått misunnelig.

Map    

Nørdre Brurskardknappen

Date:
10.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:38h
Distance:
5.6km

Formiddagstur aleine siste dag på Fjellfilmfestivalen. Marie og Julie var lenge på nippet på å bli med på tur, hen henfalt i siste minutt til sofaen på Gjendesheim. OK tur, fin utsikt. Møtte mange grupper på vei opp når jeg nesten var nede igjen.

Map    

Besseggen via Jo-Stigen

Date:
09.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:36h
Distance:
13.0km

På Fjellfilmfestivalen med Marie. Hun var litt pjusk og valgte heller å se film i dag. Forsåvidt ikke så forferdelig rart valg når man er på en filmfestival og skydekket henger nedover fjella. Så blei tur aleine. Holdt derfor et ganske heseblesende tempo det meste av veien, med unntak av litt fotografering og matpauser. Flott sti innover nordsiden av Gjende. Etter ganske nøyaktig 4 km står det en varde i ura som indikerer starten på Jo-Stigen. Tydelig tråkk/sti hele veien herfra til Besseggen. Kjekk og fin rundtur under ganske tåkete og våte forhold. Langt mer spennende variant enn den klassiske Memurubu - Gjendesheim, og perfekt å kunne starte og ende på Gjendesheim uten å være avhengig av båt. Ved kjettingpartiet like over Gjendesheim satt det to jenter fra festivalen og delte >>>

Map    

Gjendehøe og Knutshøe

Date:
08.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:43h
Distance:
16.7km

På Fjellfilmfestivalen og tur med Marie. Dro opp torsdag kveld og hadde opprinnelig planlagt tidlig båt til Gjendebu og Store Knutholstind denne dagen. Men våkna til lavt skydekke, og blei enige om at det var kjekkere å spare et såpass flott fjell til en annen anledning med hvertfall et minimum av sikt. Hadde ikke besøkt Gjendehøe før, så la turen dit til å starte med. Etter ei ukes forkjølelse var Marie et par hakk under formtoppen, men humøret var som vanlig upåklagelig og vi koste oss på tur tross minimalt med varmegrader og sur vind. Nøt nistepakken med utsikt til teltet vårt på Gjendesheim. Marie ville gjerne gå over Knutshøe, så vi la i vei i retning vestenden etter Gjendehøe. Anmarsjen langs Gjende var kanskje overraskende lang, og Marie var ikke helt i slaget lengre. >>>

Map    

Store Soleibotntind

Date:
03.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:43h
Distance:
10.0km

Dagen etter Dyrhaugsryggen, og alle mann (dvs. Lars og Lars) var en smule støle. Kvinnen derimot ville ikke klage på noe som helst. Bestemte oss for en lettere tur i dag, og valget falt på Soleibotntind. Dette var en av få topper Lars hadde oversett i sine ungdomsår i Hurrungane. Toppjeger-instinktet hans er fremdeles intakt, så vi tok med et tau og noen sikringer for å eventult kunne besøke både nordre og søre i tillegg. Vi så den fine stien som starta opp langs elva fra parkeringsplassen, og antok at denne førte til topps. Det gjorde den jo ikke, og vi fikk oss en liten omtur i det temmelig kronglete terrenget før vi etterhvert skjønte hvor stien faktisk gikk. Den store sola som yr.no hadde lovet oss valgte etterhvert å takke for seg, og det var temmelig surt i høyden. Vi så >>>

Map    

Dyrhaugsryggen frem og tilbake

Date:
02.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
12:18h
Distance:
14.5km

Flott tur med passe spennende klyving. Været var fint, men kaldt. Minusgrader på Turtagrø kvelden i forveien. Der sola ikke hadde fått tatt var det sleipt. Fant frem tauet på det lille opptaket til Midtre Sør (15 meters taulengde), ellers var det ikke behov for det. Er det tørt går det fint uten. Holdt et bedagelig tempo og måtte snu ved Søre for å rekke tilbake til treretters på Turtagrø på kvelden. Søre fra Bandet står på ønskelisten til en senere anledning. Det samme gjør Midtmaradalsryggen.

Map