Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Dypedokknatten

Date:
27.11.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
0:36h
Distance:
3.5km

Map    

Kald klatring på Skurvefjell

Date:
26.11.2018
Characteristic:
Alpine climbing

Med Sindre. Femten minusgrader på parkeringsplassen, men hjalp på når sola kom på veggen. Starta med Pastorale første sats, deretter gikk vi andre sats. På sistnevnte sto det en del eldre bankebolter midt på ruta. Klatra det meste med stegjern, ikke fordi det var strengt nødvendig, men mest for treningas skyld.

Map    

Skarpnor

Date:
24.11.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.6km

En kald søndag i november, 14 minusgrader i Nesbyen. Ennå ikke kommet noe særlig med snø, så vi bestemte oss for å ta en fottur. Bestemte oss for denne toppen (med det underlige navnet) etter å ha lest noen rapporter på peakbook. Første tur i Nore. Slakt og fint terreng innover. Fin fin utsikt fra toppen, men på grunn av iskald vind i høyden blei det et kort opphold ved varden før vi snudde og gikk samme vei ned igjen.

Map    

Eggenipa ved Byrkjelo

Date:
21.11.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:16h
Distance:
5.1km

Lenge siden forrige fjelltur nå, blitt mest stisykling denne høsten. På vei hjemover fra begravelse i Stordal fikk jeg sjansen til å lufte meg litt. Været var upåklagelig. Eggjenibba, eller Eggenipa som det sto på informasjonsskiltet ved parkeringsplassen, har stått på ønskelista noen år. Umulig å ikke legge merke til denne når man kjører sørover forbi Byrkjelo. Etter en kjapp pitstop innom Bakar-Jon i Byrkjelo for å hamstre bakverk, kjørte jeg grusvegen opp til parkeringsplassen (50 kr). Snøen har allerede kommet og gått igjen denne høsten. Nå nå det kun litt snø igjen på de øverste toppene. Kaldt i lufta og mye is i stien på vei oppover mot ryggen som leder til topps. Siden jeg ikke visste hva som ventet meg hadde jeg både isøks og kjettingbrodder i sekken, men fikk >>>

Map