Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Trolltinden rando

Date:
28.03.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:10h
Distance:
8.2km

På vei hjem fra hyttetur i Stordal med Marie. Litt tilfeldig falt valget på Trolltinden. Langt ifra ideelle forhold, men sørsiden så veldig fristende ut fra bilen. Fra skaret under toppeggen så det ikke lengre like fristende ut. Avblåst og hard snø der det faktisk var snø, og tåke som stjal det meste av sikta. Marie var ikke helt i form, så hun blei igjen i lavlandet. Endte med å legge igjen skia og sekken like over skaret og kava meg opp til varden kun for å ha vært der. Skikjøringa var moro ned skaret, deretter blei skogen tett og snøen dårlig (sugeføre).

Map    

Storheimshornet rando

Date:
27.03.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:00h
Distance:
8.6km

Hyttetur til Mosætra med Marie. Jeg har lenge tenkt på å drasse med meg rando-skia opp for å prøve ut forholda over hytta. Skia hang bakpå sekken til Mosætra. Mens Marie fyrte opp vedovnen i hytta la jeg i vei oppover. Sikten forsvant på Mohornet og jeg måtte navigere meg frem til Storheimshornet på kompass. Ingen umiddelbar toppturklassiker, men allikevel - kjekk renning ned igjen til Mosætra.

Map    

Rundtur Aksla og Borgernes vei

Date:
26.03.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
1:18h
Distance:
4.8km
Map    

Snutur Tungremtindane

Date:
25.03.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:50h
Distance:
13.7km

Jeg og Marie hadde noen dager på Sunnmøre. Randoski var klare til hogg, men været var ikke med oss. Mildvær og kraftig vind i fjellet. Vi trossa selvsagt værmeldingene og la optimistiske ivei med Tungremtindane i Sykkylven som mål. Under en pust i pakken oppdaga jeg at den ene skia mi hadde knekt! Nedtur. Vi kom oss nesten opp til Storevannet før vinden slo oss over ende. Da var det bare å pakke sammen og snu.

Map    

Sjåfunatten på fjellski

Date:
23.03.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
2:36h
Distance:
5.7km

Fjellskitur til Sjåfunatten med Marie. Kjørte opp så høyt vi kom på hytteveien. Ymse snøforhold etter en snøfattig vinter.

Map    

Vintertur til Kjerag med japanerne

Date:
20.03.2017
Characteristic:
Expedition
Distance:
9.9km

Var så heldig å fikk være med et japansk filmteam på todagers-tur til Kjerag. Turen startet på spektakulært vis med helikopter fra Sola til Øygardsstølen. Deretter truge-marsj resten av turen. Mye vind på fjellet. På grunn av været fikk vi kun undersøkt området rundt Nesatind. Idyllisk camp i dalen etter den første kneika i ly av vinden. På tirsdagen snødde det ennå mer, og helikopteret hadde ikke sjans å plukke oss opp. Blei derfor til at vi gikk veien ned til Lysebotn, hvor varm kaffe og kakao ventet i DNT-hytta. Deretter ferge ut igjen.

Map