Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Sandanhøgde på fjellski

Date:
26.12.2022
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
11.2km

Omsider fikk jeg surra meg til en ny tur oppi dette litt kronglete terrenget for å besøke det nye toppunktet som ble flyttet for en tid tilbake. Forrige gang gikk turen med sykkel og til beins. Denne gangen ble det fjellski som fremkomstmiddel. Det var en fin løsning, selv om terrenget ikke kan sies å være spesielt skivennlig.

Map    

Høgelinatten på fjellski

Date:
11.12.2022
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
2:40h
Distance:
7.2km

-14 grader, vindstille og knusktørr snø. En perfekt dag for en lite fjellski-utflukt. Per Anders og jeg tok stolheisa på Nesfjellet til topps før vi labba avgårde i retning Høgelinatten. Det var kaldt i lufta, men svetten rant på ryggen. Vi fikk etter hvert veldig fint sollys og fikk knipsa noen bilder for minnebøkene. Avslutta med telemarksvinger nedover alpintrasèen.

Map    

Bringenatten

Date:
12.11.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
6.0km
Map    

Sjåfunatten til fots

Date:
29.10.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
4.7km

Lørdagstur i fint høstvær sammen med Marie og Julie.

Map    

Vardefjell

Date:
06.10.2022
Characteristic:
Bike trip - off-road
Distance:
11.5km

Ble invitert med på etterjobbtur til Vardefjell med Ole Arne og noen venner av han. Regn og opplett om en annen hele dagen, så tenkte for meg selv at det ville bli en våt ettermiddag til fjells. Og det ble det. Vinden bidro til høstens første fornemmelser av neglesprett hos samtlige deltagere, men etterhvert som vi ble varm i trøya hjalp det også på fingertuppene. Det begynte å skumre omtrent i det vi ankom toppen, men vi nådde akkurat ned igjen til bilen uten å ta i bruk hodelyktene. En veldig fin sykkeltur (i vårt tilfelle med elmotor) både opp og ned til toppen, særlig partiene nærmest toppen er virkelig fine.

Map    

Geithornet og Langenestinden

Date:
28.09.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
8.9km

Med Yngve, June og Marie i flott høstvær! Marie gravid i sjuende måned. På vei til Langenestinden foreslo jeg å legge turen oppom Geithornet, for deretter å følge ryggen videre. Ingen av oss visste ikke hvordan terrenget langs denne ryggen var, men krysset fingrene for at det ikke ville være for ille. Som sagt, så gjort. La kursen rett oppover steinrøysa til toppen av Geithornet. Flott utsikt herfra rett i Hjørundfjorden! Tok oss en god pause i bakkene ovenfor Geithornet. Sola skinte og høstdagen var fin. Fortsatte oppover mot det høyeste punktet på ryggen før selve Langenestinden. Gradvis ble ryggen mer eksponert, med bratte gressbakker på begge sider og små klyvepartier her og der. Ikke alle i gruppa var komfortabelt i terrenget vi befant oss i, men vi kom oss forbi mange >>>

Map    

Høgkubben i solnedgang

Date:
27.09.2022
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:50h
Distance:
10.9km

Utsikten fra Emblemsfjellet (kjært fjell har mange navn) kan måle seg med det aller flotteste på sånne kvelder! Ettermiddagstur med Jørgen, Renate, Karen og Marie. Gikk opp via Skåthaugen (ny sti for min del), til Høgkubben og tilbake før vi la returen ned skiheisa. Kameraet fikk kjørt seg når sola duppet ned i havet.

Map    

Harøyburet

Date:
25.09.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
2.0km

I frisk blest fra vest, med Marie.

Map    

Sjåfunatten Exploration

Date:
20.09.2022
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
2:09h
Distance:
9.0km

Etter fem sykkeldager på rad hadde jeg egentlig planer om å få ordnet en del ting hjemme, men med det nydelige været hadde jeg ikke noe annet valg enn å dra til fjells. Nikolai og Elina var gira på tur. Vi ville prøve noe nytt, og fant ut det var på tide å sjekke ut hvordan stien til Sjåfunatten forholder seg til sykler. I bakhodet hadde jeg en idé om ruta videre derfra, ned til utsiktspunktet "Berget" på HallingSpranget. Kort oppsummering: Fulgte HallingSpranget i starten, deretter sti bortover ryggen som leder mot Sjåfunatten. Morsom sykling og god sti her, med luft på begge kanter. Når ryggen brått ender, går stien bratt ned. Så bratt at det ble litt kronglete med tung elsykkel, særlig for Elina. Men kom oss ned. Fra laveste punkt og opp til Sjåfunatten var det >>>

Map    

Skaraåsen rundt

Date:
19.09.2022
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
2:31h
Distance:
19.9km

Kanonfin tur i nydelige høstfarger og perfekt vær! Med Ole Arne, Kai, Arne, Tor, Mikkel og Jon.

Map