Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Telttur Fiskebuttnatten og Dyna

Date:
30.05.2021
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
13:11h
Distance:
17.2km

Spontantur en søndag kveld. Marie var på jobb til sjøs, så jeg dro aleine. Sykle inn til Fjellset, derfra til Fiskebutten hvor jeg lagde meg teltleir omtrent på selve toppen. Akkurat komfortabel plass til én person. Tok en kveldstur til Dyna. Noen snøfelter, men bortsett fra disse er det klart for en ny fottursesong til fjells. Fantastisk sommervær - shortsen var på helt til leggetid. Måtte stå opp halv seks for å rekke jobb, men det var det verdt!

Map    

Bringenatten

Date:
19.05.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.4km

Hadde påtatt meg jobben med å sette ut fem stolper for Stolpejakten. Nikolai blei med på tur! Hadde med drona og fikk tatt noen brukbare filmopptak fra toppen. Knipsa også dette bildet av Nikolai ved utsiktspunktet nedenfor Bringenatten.

Map    

Aksla 17. mai

Date:
17.05.2021
Characteristic:
Bike trip - road
Duration:
2:45h
Distance:
30.7km

Kjapp trimtur til Aksla med pappa før 17. mai-feiringen. Båt-kortesjen fra sentrum sørget for et mylder av båter i og rundt Brosundet. Nydelig vær på nasjonaldagen!

Map    

Vonhytta og Blåfjellet

Date:
15.05.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.9km

Familietur til Vonhytta fra Langevåg. Kjempevær, shorten fikk lufta seg for første gang i år! Må innrømme jeg ikke hadde allverdens forventninger til Sulafjellet, men utsiktenen mot Ålesund og havet var virkelig bra!

Map    

Nihusen

Date:
14.05.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.9km

Ettermiddagstur med pappa, Karen og Yngve. Ikke den mest spennende turen opp, på traktorveg gjennom skogen, men flott utsikt (som vanlig på Sunnmøre) straks vi kom over skoggrensa. Siden STIKK-Ut-sesongen akkurat var i gang, og denne toppen er ett av målene, møtte vi en del folk på tur, også en barnefamilie med full telt-oppakning.

Map    

Hestebottfjellet fra Bjøberg

Date:
13.05.2021
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
8.8km

Gikk radig opp på fjellski. Helt vindstille på toppen, deilig! Råtten snø i nedre halvdel, så det ble akrobatisk skikjøring i de bratteste partiene. Skisesongen i Hemsedal smelter raskt unna nå og det går mot slutten.

Map    

Østrenna Bjøbergnuten + Hyttebøttfjellet

Date:
08.05.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:34h
Distance:
10.4km

Et lite snøfall tidlig i mai, med påfølgende sol bød på perfekte skiforhold! På tur med Marie og Nikolai. Fikk lokket de andre med på en spennende brattkjøringstur ned fra Bjøbergnuten før vi tok turen over Hyttebotn, som var hovedturmålet denne dagen. Helt strålende dag, med myk vårsløsj-kjøring i bratta og deretter tørr nysnø i Hyttebotn!

Map    

Skarvanfjell og Skogshorn

Date:
02.05.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
14.3km

Med Marie, Charlie, Vegard, Espen og en kompis av Espen. Frost på natta, strålende sol og noen plussgrader på dagen, så kunsten ble å finne den perfekte slushen. I de bratte sørvendte sidene fant vi det vi lette etter. Etter en rolig tur til Skarvanfjellet tok gutta en bonustur oppom Skogshorn. Målet var Mila-renna, som i følge den nyeste Hemsedal-guideboka skulle være 30-35 grader bratt. Vi var spent på om sola hadde rukket å tine opp den trange renna, men med den beskjedne brattheten burde ikke det være noe stort problem om den ikke skulle være i perfekt tilstand. Når vi omsider sto på toppen av renna skjønte vi raskt at det må ha gått litt raskt i skriveprosessen av guideboka. Renna viste seg å være langt brattere (opp mot 50 grader), og deler av renna var isete. Vi slo >>>

Map    

Bjøbergnuten

Date:
01.05.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:25h
Distance:
7.1km

Med Marie, Charlie og Vegard. Gutta kjørte en litt brattere variant ned igjen. Herlig vår-sløsj i bratta.

Map