Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Carrauntoohil via Coomloughra Horseshoe

Date:
29.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:02h
Distance:
12.9km

Fin tur over Irlands tre høyeste fjelltopper og et greit avbrekk fra bilkjøring og pub-besøk. Denne rundturen blir beskrevet som en av de flotteste "ridgewalks" i Irland. Her er link med beskrivelse av turen: https://www.activeme.ie/guides/the-coomloughra-horseshoe/ I motsetning til det som står beskrevet de fleste steder så er det en flott parkeringsplass ved starten av turen. Kjørte på smale og krøkkete veier fra Killarney i en god halvtime for å komme dit. For å finne startstedet plottet vi inn "Lough Acoose" på Google Maps (en innsjø som ligger like ved siden av). Turen kan gåes enten med eller mot klokka. Det spiller i grunn ingen rolle hvilken vei man velger. Vi valgte å gå med klokka for å ta unna den bratteste stigningen i starten og få en noe slakere nedstigning i andre enden. Møtte to andre som gikk samme >>>

Map    

Buaknuppen

Date:
21.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
15.2km

Fikk æren av å bli med Nikolai på hans siste Hemsedal Topp20-bestigning. Eneste minuset var at han hadde glemt klippekortet sitt hjemme da... Fint å se Jotunheimen fra toppen. Fulgte den merka ruten på vei opp, mens vi tok en litt mer direkte variant ned igjen. Punkterte på vei hjem.

Map    

Klatring på Utsikten med Steinar

Date:
12.08.2018
Characteristic:
Climbing

Etter bomtur til Andersnatten og den hvite stripa (som var klissvåt) iverksatte vi plan B. Klatrefeltet "Utsikten" har nok ikke fått mye besøk de siste ti åra. Steinar var med å etablere den lille klippen i Nesbyen for 20 år siden. Hang opp to tau på toppen og rappellerte oss ned ruta "Pers" (6) med stålbørster. Pussa vekk kilovis med mose og lav. Renska rissa med nøttepirka. Etter en god time var det klart for et forsøk og vi gikk ruta i god stil, med standplass midtveis i furua på ei hylle. Jeg fikk æren av å lede det flotte risset i toppartiet. Litt tung start for å komme i gang med risset (cruxbevegelsen), men super klatring hele veien til topps.

Map    

Klevis med sykkel

Date:
07.08.2018
Characteristic:
Bike trip - off-road
Distance:
12.3km

Aleinetur. Sykla fra bånn, tok den nye traversløypa ned igjen. Sliten i beina på vei nedover, så gikk ganske smått.

Map    

Klatring "Demonstranten" på Skogshorn

Date:
05.08.2018
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
6:39h
Distance:
9.3km

Nok en kjekk klatretur på Skogshorn, denne gangen med Arne og ruta Demontranten, 4 taulengder (5 ifølge føreren), grad 5. Arne fikk den lille mentale utfordringen med offwidth-risset i tredje taulengde uten sikringsmidler store nok. Tidvis fin klatring, spesielt i vår fjerde taulengde - opp et slags dieder med flere mindre opptak. Jeg fikk gleden av å ta denne taulengden. Det var meldt 9 sekundmeter nordvest denne dagen, så vi var på nippet til å avlyse, men var så gira at vi tok sjansen. Det blei litt frysing på standplass, men det hører jo med. Tok turen oppom toppen og fulgte den tilrettelagte turiststien ned igjen. Enormt med arbeid som er lagt ned her og imponerende trappebygging!

Map    

Telttur i Vassfaret

Date:
04.08.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
19:41h
Distance:
18.9km

Telttur med Marie i Vassfaret. Kjørte inn til parkeringsplassen ved enden av Strøen fredag kveld. Heiv de tunge sekkene våre på ryggen og la i vei på blåmerka sti nedover. Temmelig kronglete sti det første stykket. Mye sikksakk mellom store steiner og mange våte partier. Ved Suluvatnet begynte det å gå mot kveld og vi begynte å speide etter teltplass. Fant til slutt en fin liten odde langs vannkanten, rett ved stien. Neste morgen lot vi teltet stå og fortsatte på en liten dagstur lengre nedover dalføret til Vassfarplassen, den eldste og største gården i Vassfaret. Inntok våre medbragte brødskiver her før vi spankulerte tilbake. Reiv teltet og satte kurs mot bilen. På vei tilbake tok vi "snarveien" langs veien istedenfor den kronglete stien oppover.

Map