Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Hallingnatten

Date:
25.03.2019
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
3:54h
Distance:
22.3km

Dro opp til Bøgaset rett etter jobb, og var på vei innover litt før fire. Det blåste litt, så sporene var stort sett fylt med løssnø. Marie var gira på å nå helt opp til Hallingnatten. Etter noen timer med labbing innover og oppover tok vi fatt på den siste bratte bakken opp til varden på toppen. Det blåste kraftig på toppen, og vi gjemte oss i ly seg bak varden mens vi tygde noen brødskiver og fikk på litt mer klær til tilbaketuren. Det blei en (for min del) kald og tung retur i kraftig motvind og litt for lite klær. Jeg har sjelden vært så kald på fingrene som jeg var på returen ned fra toppen. Måtte gå de førte 15 minuttene med hendene på ryggen og deretter slå floke til blodet fikk prikket liv i fingrene. Marie var mer rutinert og hadde med både vindvotter og >>>

Map    

Hågeberg og Storeskardbekken

Date:
20.03.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:47h
Distance:
6.2km

Mini-safari i skogen under Hågeberg på jakt etter mulig skiterreng en onsdag ettermiddag. Jeg konkluderte raskt med at terrenget var alt annet en velegnet til skikjøring. I de gamle hogstfeltene var det stedvis ok, men stort sett var det tett skog, bratt og generelt kronglete. Gikk tilfeldigvis rett på ei gammel skogskoie underveis. Fortsatt helt opp på Hågeberg. Den opprinnelige planen var altså å returnere samme vei, men i og med at skogen var såpass tett og rufsete var det langt mer fristende å ta turen nedover Storeskardet hvor jeg hadde kjørt før. God snø i toppen, gradvis tyngre snø jo lengre ned jeg kom. Alt i alt en fin nedkjøring.

Map    

Storeskardnøse

Date:
18.03.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:00h
Distance:
4.1km

Tur nummer to denne lørdagen etter turen til Hestebottfjellet i Hemsedal . Som forrige gang vi besøkte denne toppen, var det desidert best og mest snø under skoggrensa. Allikevel, fin tur med en kjekk nedkjøring.

Map    

Hestebottfjellet i Hemsedal

Date:
18.03.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:42h
Distance:
4.5km

Lørdag, fint vær og bra turfølge. Oda, Gry, Marie, Ove og meg. Hadde planlagt to-tre alternative turer for dagen og vi startet med denne toppen. Møtte to damer på parkeringsplassen som allerede hadde vært på toppen. De kunne melde om gode forhold, så da var det bare å glede seg. Greit å slippe å tråkke spor i tørr nysnø gjennom bratt og ganske kronglete skog i starten. Noen andre hadde gjort den jobben for oss. På toppen tok vi en god pause med kakao og ferske pizzasnurrer før vi nøt nedfarten.

Map    

Steinbunøse med Marie og Gry

Date:
14.03.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
4.3km

Fin liten tur etter jobb. Fine forhold etter et etterlengtet snøfall tidligere i uka. Til en forandring fikk vi førstesporet på denne populære toppen. Med det fikk vi også æren av å tråkke spor hele veien i 15 - 20 cm nysnø.

Map    

Holsteintinden

Date:
10.03.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:27h
Distance:
9.4km

Med Marie, Vegard og Charlie. Målet for turen var i utgangspunktet Leinenosi, men på vei opp fikk vi øye på spor på Holsteinstinden. Snøen så betydelig bedre ut der enn oppover mot Leinenosi (mye vind de siste dagene), så vi endret plan. Siden det var temmelig avblåst i høyden la vi sporet nedover samme vei som opp i starten. Vi fulgte deretter Hulbakkbekken nedover. Med unntak av de første 50 høydemeterne viste nedkjøringen seg å være i slakeste laget, inntil vi kom ned igjen i bjørkeskogen. Tipper sørvest-flanken på denne toppen kan være veldig fin... Og vestsiden ser jo bratt og spennende ut. Kanskje neste gang...

Map    

Bonustur i KRIK-skogen

Date:
10.03.2019
Duration:
1:17h
Distance:
3.6km

Etter turen til Holsteintinden var alle gira på litt mer skikjøring før kjøreturen hjemover. Valget falt (som vanlig) på den kjekke skogen vis a vis KRIK. Snudde før toppen, da denne var helt avblåst. I skogen lå det bra med snø og bidro til et alle tiders nedkjøring mellom bjørkestammene.

Map    

Nibbi

Date:
08.03.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:04h
Distance:
4.7km

Map