Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Raudbergnuten - høyest i Ål

Date:
30.07.2021
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
8:19h
Distance:
21.3km

Kvelden i forveien ble jeg og Marie invitert med på tur for å bestige den høyeste toppen i Ål. Etter et par dager med kraftig regn var det brått blå himmel igjen, så perfekt dag for en høyfjellstur. Kjørte den eviglange grusvegen fra Vats mot Iungdalshytta i utrolig flott terreng! Kjøreturen i seg selv er verdt et besøk. Flere fine teltplasser langs vegen i tilfelle man skulle ønske å reise inn en dag i forveien. Fra Torviki fulgte vi en avlåst gruveg nordover til Mjolgebotnen. Her måtte vi av med skoene og vasse over elva (de med høye støvler gikk over, dypere var det ikke). Deretter fulgte vi sti/sauetråkk oppover høyresiden av elva Mjolga. Mistet stien etterhvert og fulgte det lettgåtte terrenget på veg oppover (på returen fant vi stien som går nært elva). Omtrent >>>

Map    

Stolpejakt Trommenattrunden

Date:
26.07.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.7km

Tur alene på Nesfjellet i digg sommervær. Starta på Bøgaset, gikk over Trommenatten, via Kuluset og tilbake. Traff Magnus og Kristina på Veneli.

Map    

Stabbeskaret og Søre Trolltind

Date:
23.07.2021
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:00h
Distance:
12.7km

Dette var vår siste turdag i Romsdal og stemningen i gjengen pekte tydlig i retning en roligere tur - med lett sekk til en forandring. Dagen startet med tjukk tåke på Åndalsnes Camping. Tok bilen opp til Trollstigen, hvor det fortsatt var helt hvitt rundt oss. Men etter et par hundre høydemeter steg vi opp gjennom tåka - akkurat som på turen til Kongen i Romsdal for tre år siden. Herlig opplevelse! Gjengen var fremdeles sliten etter turen over Kvanndalstind og Vengetindtraversen , så håpet om å bestige Store Trolltind holdt ikke denne dagen. Men uansett en fin tur opp til det meeget luftige Stabbskaret. Vi trodde ei stund vi tittet ned i Trollveggen fra skaret, men en titt på kartet avslørte at vi da måtte ha gått opp i Bruraskaret. Avsluttet turen med vassing og softis ved turistsenteret ved Trollstigen. Herlig sommerstemning >>>

Map    

Kvanndalstind og Vengetindtraversen

Date:
20.07.2021
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
36:00h
Distance:
12.7km

NB! Kartsporet er grovtegnet i ettertid, da jeg ikke fikk tracka turen. Minnerik, spektakulær og slitsom todagerstur med Jacob, Nicolai og Marie! I forhold til turens relativt krevende karakter hadde vi gjort sjeldent lite research på forhånd, noe som gav utslag i noen klumsete veivalg og overraskelser underveis, men desto mer spenning for hva som ventet. Kan nesten anbefales! Startet turen tirsdag formiddag i lett regn og tjukk tåke. Starta på feil sti oppover fra Hornvatnet (stien mot nordveggen på Hornet), men fikk traversert over på riktig sti hvor vi fant vardene som ledet veg opp til Olaskarsvatnet. I sekken hadde vi pakka både soverposer, liggeunderlag, Jetboil, tørrmiddag, telt (meg og Marie), stegjern, økser, tauverk og jernverk til to luftige dager, så sekken var ikke akkurat >>>

Map    

Overraskelsen (8 tl, 5+) på Skogshorn

Date:
18.07.2021
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
10:34h
Distance:
8.8km

På veg til fjellferie i Romsdal stoppet jeg, Jacob og Marie i Hemsedal for å bryne oss på en av de fine klatrerutene i sørveggen. Vi gikk for ruta Overraskelsen (8 tl, 5+) for å få en del taulengder. Jeg fikk gledet av å gå taulengdene jeg ikke gikk sist gang jeg klatret denne ruta. Jacob, som ikke hadde klatret på et par år, startet stødig opp den første bratte taulengden. Klatring av denne typen handler jo i hovedsak om å holde hodet kaldt, da klatringen ikke er særlig vanskelig rent teknisk. Jacob er en kald fisk, og snek seg elegant oppover, selv om den første taulengden er både bratt og noe utfordrende å sikre. Ble, som forrige gang, ikke helt klok på verken rutebeskrivelsen eller de anbefalte standplassene i føreren, så vi lagde standplasser der det passet seg slik.

Map    

Unskanattan med Nikolai

Date:
15.07.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.4km

Fin formiddagsrunde med Nikolai, inkl. Stolpejakt.

Map    

Dyna med sykkel

Date:
13.07.2021
Characteristic:
Bike trip - off-road
Distance:
14.9km

Endelig tid for sesongens første sykkeltur til Dyna, tur nr. 20 til denne kremtoppen! Denne gangen gikk turen med elsykkelen i kveldstimene. Tørre og fine forhold. Marie jogget samme vei og holdt et meget bra driv. Var ikke lange stunden jeg ventet ved varden før hun kom hoppende oppover lia. Mye fin sykling i høyfjellet. Som alltid temmelig steinete på returen, men heldigvis er sykkelen et solid beist som takler det meste.

Map    

Vesle Beia på sykkel

Date:
03.07.2021
Characteristic:
Bike trip - off-road
Distance:
15.2km

Ettermiddagstur hjemmefra. Sykla opp grovtraséen til den kommende Hallingspranget-stien forbi bratthenget. Strålende forhold og digg i kveldssola på toppen. Noen innpåsliten fluer var det eneste minuset, men disse blåste sin vei på toppen.

Map    

Vardefjell på sykkel

Date:
01.07.2021
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
1:37h
Distance:
10.9km

Ny sommertur til Vardefjell med sykkelen. Jeg, Gry og Ole Arne hadde tur hit for omtrent nøyaktig et år siden i tropevarme, og det var ikke mye kjøligere denne gangen. Det nye var at Gry utble og gutta gikk for elsykkel. Vi var etterhvert samstemt på at tråkkinga har sin sjarm, det ble nesten for lett opp her med elsykkel. Men uansett - en fantastisk sykkeltur, en av de fineste i Nesbyen! OA punkterte 300 meter fra bilen. Grei timing! Avslutta som seg hør og bør med en dukkert i Trytetjern på veg hjem.

Map